ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Εξετάσεις ειδικότητας - Έως πότε αυτή η ανοχή εκ μέρους σας συνάδελφοι;;;;
Harper:
@Δημητρη Κουναλακη
Καταρχην να ζητησω συγνωμη δημοσια γιατι οντως ανηρτησα το κειμενο που επισυναπτεις και το κατεβασα μετα απο 5-10 λεπτα ,οχι γιατι το μετανιωσα αλλα επειδη αναμασουσα τα ιδια και επειδη η αντιπαραθεση εγινε καπως πιο προσωπικη(αναφερθηκα σε σενα σε κανα 2 σημεια) και σκεφθηκα καλο ειναι να μη το συνιχιζαμε.Μπορει ομως καποιοι να το ειχαν διαβασει και καλως το επανεφερες για να μη μενουν λαθος εντυπωσεις και αναπαντητα εδαφια.Σωστος!
Απλά κατι τελευταιο,σαν παρακληση:επειδη ξεκινησα να γραφω με αφορμη το σχολιο σου για το εν λογω περιστατικο και το Γενικο Ιατρο που σχολιασες (και μετα ξεφυγα) να σου πως και εγω σαν ΕΣΥιτης πως πολλες φορες αυτο που κανουμε δεν ειναι ιατρικη.Συνταγογραφω κ ταυτοχρονα εξεταζω , συνηθως για 5 ωρες μεσο ορο,σε 30-40 ατομα και μετα με καλουν πολλοι στο σπιτι χωρις να εχω πνευματικες και σωματικες αντοχες αφου συχνα εχει προηγηθει εφημερια ή ειμαι 1 ωρα δρομο απο το σπιτι μου.Πες to burn out syndrome,πες το αδιαφορια πες το απλα κουραση,πες το όπως θες απλα -για αυτο σε ρωτησα εαν ο συναδελφος ηταν ΕΣΥιτης-πολλες φορες γινεται καταχρηση υπηρεσιων υγειας στο ΕΣΥ και παρολο που δε με τιμα ομολογω πως τελευταια κ εγω καπου δε δειχνω το ζηλο που ειχα στην αρχη.Μπορει ο ιδιωτης να ειναι πιο ξεκουραστος ή να αμειβετιαι για ενα καθετηρα οσο θα παρω εγω ημερησιως ,ολα μαζι για τον καθετηρα,20 συνταγογραφησεις και 20 εξετασεις περιστατικων.Ξεκινησα στο ΕΣΥ απο αγαπη για αυτο που κανω ,αλλα ναι,ομολογω πως παραμενω λογω επαγγελματικης ανασφαλειας.Αν μπορουσα θα ειχα φυγει 1000 φορες αλλα δεν τολμω λογω υποχρεωσεων που τρεχουν.Θελω να καταληξω-και τελειωνω-πως να μην κρινουμε παντα ελαφρα τη καρδια τους ΕΣΥιτες Γενικους Ιατρους γιατι πολλες φορες κρασαρουμε απο τον ογκο αναρχης εργασιας και ο παραγων ανθρωπος κερδιζει τον λειτουργο.Αυτα!
Harper:
ΠΡΟΣΘΗΚΗ:επειδη με ρωτησες και για τους εξεταστες,προσωπικα θεωρω μεγαλο φορτιο και ευθυνη να κρινεις συναδελφους και ειλικρινα δε θα δεχομουν να γινω εξεταστης.Νιωθω διαρκως μαθητης στην ιατρικη και υπο αυτο το πρισμα δε θα μπορουσα ποτε να το παιξω δασκαλος,ποσο μαλλον εξεταστης.Εαν ομως οι καταστασεις με υποχρεωναν να το κανω καταρχην θα ρωταγα πραγματα της καθημεραν ιατρικης πραξης και θα προσπαθουσα να δω ποσο μπορει διαφοροδιαγνωστικα να χειριστει ο νεος συναδελφος συνηθες νοσους ή συμπτωματα.Τα κριτηρια του ρευματικου πυρετου και το κατεβατο των κριτηριων του ΣΕΛ ή τη τη συσταση του ΕΝΥ σε μηνιγγιτιδα ανοιγεις ενα βιβλιο και τα κοιτας εαν κολλησεις.Στην εποχη της πληροφορικης ζουμε.Οπως και να εχει παντως,εαν εξεταζα πολλους συναδελφους και αυτοι κοβοταν ή θα παραιτουμουν ή θα μιλουσα με ΕΛΕΓΕΙΑ-ΕΚΟΓΕΝΕΙΑ να δω εαν μπορουμε να κανουμε κατι...
Δ. Κουναλάκης:
Δεν έχω κάτι με τους ΕΣΥιτες. Δούλεψα πέντε χρόνια σαν επιμελητής Β και γνωρίζω τι συμβαίνει. Σήμερα είναι ακόμη χειρότερα.
Αλλά υπάρχει και ο αντίλογος: Θα πάρεις λεφτά από τον καλό σου φίλο; Θα γυρίσεις, θα κόψεις μια απόδειξη που ποτέ δεν πληρώθηκες, και θα έχεις βάλει και υλικά που εσύ πλήρωσες.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠΡΟΣΘΗΚΗ:επειδη με ρωτησες και για τους εξεταστες,προσωπικα θεωρω μεγαλο φορτιο και ευθυνη να κρινεις συναδελφους και ειλικρινα δε θα δεχομουν να γινω εξεταστης.Νιωθω διαρκως μαθητης στην ιατρικη και υπο αυτο το πρισμα δε θα μπορουσα ποτε να το παιξω δασκαλος,ποσο μαλλον εξεταστης.Εαν ομως οι καταστασεις με υποχρεωναν να το κανω καταρχην θα ρωταγα πραγματα της καθημεραν ιατρικης πραξης και θα προσπαθουσα να δω ποσο μπορει διαφοροδιαγνωστικα να χειριστει ο νεος συναδελφος συνηθες νοσους ή συμπτωματα.Τα κριτηρια του ρευματικου πυρετου και το κατεβατο των κριτηριων του ΣΕΛ ή τη τη συσταση του ΕΝΥ σε μηνιγγιτιδα ανοιγεις ενα βιβλιο και τα κοιτας εαν κολλησεις.Στην εποχη της πληροφορικης ζουμε.Οπως και να εχει παντως,εαν εξεταζα πολλους συναδελφους και αυτοι κοβοταν ή θα παραιτουμουν ή θα μιλουσα με ΕΛΕΓΕΙΑ-ΕΚΟΓΕΝΕΙΑ να δω εαν μπορουμε να κανουμε κατι...
--- Τέλος παράθεσης ---
Παραιτήσου. Θα αναλάβει στην θέση σου, αυτός που θα κόβει κατά τα γούστα του. Στα υπόλοιπα σφυρίζουμε αμέριμνα...
samsok:
ειμαι ενας νεος γενικος ιατρος που εδωσε προσφατα εξετασεις (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 13,) στην Θεσσαλονικη και θα ηθελα να καταθεσω τις εντυπωσεις μου απο την διαδικασια..
1)Οι περισσοτεροι εξεταζομενοι ως ειδικευομενοι δεν ειχαμε καμια επαφη με τους εξεταστες πριν τις εξετασεις(επαφη εννοω συνεργασια) εκτος απο 3-4 που ειχαν μεγαλη οικιοτητα με τους εξεταστες και οπως εμαθα αργοτερα ειχαν υπηρετησει στα συγκεκριμενα κεντρα υγειας.Αυτο προσωπικα με εκανε να αισθανομαι αβολα...πιστευω οτι ειναι αδικο,οι περισσοτεροι εξεταζομασταν απο ατομα που δεν ειχαν ιδεα για τι πραγματικες μας κλινικες ικανοτητες ενω για μερικους τα πραγματα ηταν διαφορετικα.Εδω θα ηθελα λοιπον μια αλλαγη πχ οι εξεταστες που εργαζονται στην Βορεια Ελλαδα να αποτελουν την επιτροπη της Αθηνας και το αντιστροφο ή να ορισουν εξετάσεις σε καθε περιφερεια με συμμετοχη του συντονιστη εκπαιδευσης στην επιτροπη.
2)οι γραπτες ερωτησεις την πλειοψηφια τους μου φανηκαν να εχουν λιγη σχεση με την καθημερινη κλινικη πραξη...σε πολλες απαντησα με τις γνωσεις απο το πανεπιστημιο(ειδικοτερα καποιες φαρμακολογιας).Αντιθετα στα προφορικα μπορω να πω οτι ηταν πιο...λογικοι στις ερωτησεις τους.Στο μελλον θα μου αρεσε να δω και πρακτικη εξεταση πχ ομοιωματα στα οποια θα πρεπει να περαστει φλεβοκαθετηρας,folley ή levin
3)σου ανακοινωνουν απλως αν περασες ή οχι,θα ηθελα να ανακοινωνεται η ακριβης βαθμολογια γραπτων
4)δεν μου αρεσε το υφακι καποιων εκ των εξεταστων...πολυ τουπέ μπροστα σε συναδελφους που υποβαλλονται σε μια σκληρη,ψυχοφθορα δοκιμασια.Οι συγκεκριμενες <<κεφαλές>> θα επρεπε να εξασκουν την επηρροη και την αυστηροτητα κατα την διάρκεια της ειδικότητας και όχι μονο στις εξετάσεις .
5)για τα κακως κειμενα πρεπει να διαμαρτυρηθουμε εμεις οι ειδικοι (πλεον)και οχι οι ειδικευομενοι...
Δ. Κουναλάκης:
Πόσοι δώσατε; Πόσοι περάσατε;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση