ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Εξετάσεις ειδικότητας - Έως πότε αυτή η ανοχή εκ μέρους σας συνάδελφοι;;;;

<< < (18/22) > >>

schumifer:
Μιας και πιάσαμε και την επιτροπή Θεσσαλονίκης, στην αναμονή για τα προφορικά άκουγα από σαλονικιά ότι γίνονται σημεία και τέρατα εκεί πάνω.
Γνωρίζετε κάτι? Ή τέλος πάντως γνωρίζετε κάτι που να είναι ανακοινώσιμο σε ένα δημόσιο φόρουμ?
Θα δώσω μόνο δύο λέξεις κλειδιά
θέματα , μη ελλαδοσπουδασμένοι

Δεν ξέρω αν είναι ακριβή αυτά που άκουσα, και δεν μπορώ να τα αναπαραγάγω.

Γ.Κτιστάκης:
Η κουβέντα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που όσοι γνωρίζουν πράγματα, αυτά πιθανώς είναι μη ανακοινώσιμα δημόσια. Τα προβλήματα με τα θέματα και με το εάν παρακολουθείς τα δικά τους συνέδρια ή όχι εάν σε γνωρίζουν ή όχι κτλ, πάντα έπαιζαν και παίζουν όπως και σε άλλες επιτροπές (εδώ είναι Ελλάδα μην το ξεχνάμε)αλλά δεν δικαιολογούν τον αυξημένο αριθμό «κοψιμάτων» και ειδικά την διαφορά!!! στις δυο επιτροπές. Το ξαναλέω για όσους δεν το κατάλαβαν. Για μένα δεν είναι ή αιτία των «κοψιμάτων» και ειδικά την τρίτη φορά αυτά,  ούτε το χαμηλό επίπεδο των εξεταζομένων, ούτε υπάρχει εντολή άνωθεν (εάν εννοείτε το υπουργείο) γιατί δεν υπάρχει πολτικός λόγος  και για αυτό υπάρχει διαφορά!!! μεταξύ των δυο επιτροπών. Η αιτία- ο λόγος, βρίσκετε σε κάποιο παρασκήνιο όπως λέω παραπάνω, αλλά δεν ασχολούμαι τώρα και καιρό με τις εξετάσεις και τα πεπραγμένα πέραν αυτών που συζητούνται σε αυτό το φόρουμ και δεν έχω τις πληροφορίες για να γίνω ποιο αναλυτικός. Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια στρατηγική από πίσω που δεν ξέρω που αποσκοπεί. Θα φανεί στο μέλλον για όσους θέλουν και έχουν το σθένος να παρακολουθούν  από κοντά τις λεπτομέρειες όλου αυτού του σκηνικού, αλλά και πέρα των εξετάσεων, της ΠΦΥ, της γενικής ιατρικής κτλ , σε ένα γενικότερο(ατομικό???, ομαδικό???) πολιτικό (όχι κατ’ ανάγκη κομματικό) παιχνίδι στρατηγικής.
 Όλα αυτά, θα παραδεχτώ,  είναι εικασίες και ίσως θα έλεγαν και κάποιοι ότι βλέπω παντού συνομωσίες, χωρίς τίποτα το χειροπιαστό, αλλά τολμώ και κάνω αυτές τις εικασίες και ο χρόνος θα δείξει. Όσοι ενδιαφέρονται  ας το παρακολουθήσουν, αρκεί να πάνε λίγο πιο πίσω από αυτό το φαινόμενο και να μην το απομονώσουν από τα άλλα που «παίζονται» στον χώρο της ιατρικής , της γενικής ιατρικής ,της πολιτικής, της ΠΦΥ, τον πανεπιστημιακό, των τίτλων, των θέσεων, των ρόλων κτλ

kakalos:
Η αναβάθμιση της ειδικότητας μας θα έπρεπε να ξεκινά απο το μηδέν.

Στο νοσοκομείο θα έπρεπε να εφημερεύουν οι ειδικευόμενοι 5-7 εφημερίες κάθε μήνα , στο τμήμα που ανηκουν την εκάστοτε περίοδο  , ενεργείς και μόνο στο τμήμα επειγόντων.  Όχι εσωτερικές .
Ο αριθμός των εφημεριών δεν θα πρέπει να μειώνονται για κανένα λόγο.

Κατά το πρωινο ωράριο κατα το μέγιστο δυνατό πρέπει να απασχολούνται στα εξωτερικά ιατρεία και στα ΤΕΠ και ελάχιστα στις κλινικες.

Να μήν μετακινούνται σε άλλα τμηματα για κάλυψη κενών .

Η εκπαίδευση πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία και όχι ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε κλινικης. Κατα την άποψή μου θα πρέπει να προηγείται ο παθολογικός τομέας  , και μετά ο χειρουργικός τομέας.

Να ορίζεται υπέυθυνος εκπαίδευσης σε κάθε τμημα ειδικευμένος ιατρός , με υποχρέωση γραπτής και προφορικής αξιολόγησης του ειδικευόμενου και αντίστροφα αξιολόγηση του εκπαιδευτή απο τον ειδικευόμενο στο τελος της εκπαιδευσης στο τμήμα. Οι αξιολογήσεις να παραδίδονται στον υπεύθυνο συντονιστη εκπαίδευσης των γενικών ιατρών.


Οι πράξεις που αναφέρονται στο logbook να πραγματοποιούνται οπου υπάρχει δυνατότητα .



Για τις εξετάσεις για τη λήψη της ειδικότητας συμφωνώ οτι πρέπει να υπαρξει καθορισμένη θεματολογία .

Μπορούν να οριστούν συγκεκριμένες ομάδες απο κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των συχνότερων νοσημάτων όπως για παράδειγμα απο τα πρωτόκολλα του ΕΟΦ .
Να υιοθετηθούν οι ελληνικές οδηγίες των εμβολιασμών.
Να οριστουν ως θεματα κάποια pre-test probabilities διαγνωστικά test (πχ. wells criteria)
Να οριστουν κατευθηντήριες οδηγίες για τη διαγνωση και  διαχείριση συχνών ψυχιατρικών νοσημάτων (κτάθλιψη , Γ.Α.Δ. ...)
Να οριστούν οδηγίες για την πρόληψη νοσημάτων (test pap , μαστογραφιες , κολονοσκοπηση - mayer κοπράνων , psa ...κλπ πότε και κάθε πότε)

Οι γραπτές ερωτήσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρονται εντός ολης της προαναφερθείσας ύλης.
Κάθε ερώτηση θα μπορεί να είναι είτε ανάπτυξης , είτε πολλαπλής επιλογής με συγκεκριμένη απάντηση εντός της καθορισμένης ύλης.

Προφορικά θα μπορει ο κάθε εξεταστής να διερευνήσει την ανάπτυξη της ιατρικής  σκέψης του κάθε εξεταζόμενου μέσα απο κάποιο σενάριο , και (γιατί όχι κάποια στιγμή)  να γίνεται εξέταση πάνω σε άρρωστο στο νοσοκομείο.





aytokrator:
Με το 6μηνο υποχρεωτικής αμισθή εκπάιδευσης μετά την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια του υποψηφίου ,

κερδίζει το κράτος δωρεαν εργατικό προσωπκό για ενα εξαμηνάκι..καλύπτονται κάποιες μεγάλες και μάλιστα χωρίς κόστος,δεν το λες και λιγο αυτο.

Ο ειδικευόμενος βγάζει στην ουσία το 80% της δουλειάς και μάλιστα με μηδενικό κόστος στη συγκεκριμένη περίπτωση...

aytokrator:
Στη Θεσ/κη την τελευταια φορά στο περιπου τα νουμερα απο τους 28 περασανε οι 9...(?)

4 δινανε για 4η!!!φορα και απο αυτους τους 4 δεν πέρασε κανένας..μιλάμε για ανθρώπους 40+ ετών

με οικογένεις.. με υποχρεώσεις..το κλάμα και δυστυχία είναι απεριγραπτη έμαθα

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση