Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Σελίδα και ευρώ - Παφ και τάληρο
EzeΤΡΟΛ:
Απορίες ...ενός υπουργού.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ανασχεδιασμός της πολιτικής ετοιμάζεται και στο Φάρμακο. Ο Υπουργός Υγείας δηλώνει και πάλι πως θα στηριχθεί η παραγωγή φαρμάκου στη χώρα, στηρίζοντας την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αλλά και κάθε ανάλογη προσπάθεια.
Παράλληλα, φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της κρατικής παραγωγής φαρμάκων, μέσω ΙΦΕΤ και της φαρμακοβιομηχανίας του υπουργείου Άμυνας.
«Ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και με τις δύο ενώσεις των φαρμακοβιομηχάνων. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα αλλάξει όλο το μοντέλο της φαρμακευτικής πολιτικής....
... Θα στηρίξουμε την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα. Επίσης και το κράτος δια των φορέων του - όπως είναι το ΙΦΕΤ και η φαρμακοβιομηχανία του υπουργείου Άμυνας- θα παράγει κάποια φάρμακα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθηθεί στο φάρμακο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επανέλαβε πως θα επανεξεταστεί το φορολογικό καθεστώς των φαρμάκων των πολυεθνικών εταιρειών.
«Δεν μπορεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να παρουσιάζει κέρδη 10 -12% και οι πολυεθνικές ζημία. Αν δεν θέλουν, θα φωνάξουμε τις μητρικές εταιρείες», ανέφερε.
«Ήρθε ένα φάρμακο για μία ασθένεια για το οποίο το ελληνικό κράτος δαπανά πολλά λεφτά και δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι δεν έκαναν έναν κλειστό προϋπολογισμό. Πώς γίνεται η δαπάνη των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους το 2010 να είναι 400 εκατομμύρια και τώρα να είναι 800 εκατομμύρια; Δεν δικαιολογείται. Να είναι ένα 5% πάνω, όσο είναι το διεθνές στάνταρ, να είναι 20%... Να είναι 100% πάνω, δεν γίνεται», σχολίασε σχετικά.
Στις σκέψεις και τα σχέδια του 5ετούς Αναπτυξιακού προγράμματος του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται μεταξύ άλλων, η ενοποίηση όλων των δομών ΕΣΥ και Δήμων, δημιουργώντας ένα Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προσλήψεις για ΜΕΘ έως το Μάιο, τροποποίηση του Συμφώνου Αντόρ- Λυκουρέντζου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του 1 ευρώ ανά συνταγή από 1η Μαρτίου και βλέπουμε.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπορίες ...ενός υπουργού.
Ήρθε ένα φάρμακο για μία ασθένεια για το οποίο το ελληνικό κράτος δαπανά πολλά λεφτά και δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι δεν έκαναν έναν κλειστό προϋπολογισμό. Πώς γίνεται η δαπάνη των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους το 2010 να είναι 400 εκατομμύρια και τώρα να είναι 800 εκατομμύρια; Δεν δικαιολογείται. Να είναι ένα 5% πάνω, όσο είναι το διεθνές στάνταρ, να είναι 20%... Να είναι 100% πάνω, δεν γίνεται», σχολίασε σχετικά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι σίγουρος ο υπουργός ότι η μέθοδος προσδιορισμού της δαπάνης είναι η ίδια; Το 2014 τα περισσότερο ΦΥΚ (αν όχι όλα) δίνονται (τα εκτός νοσηλείας) με ηλ συνταγές και καταχωρούνται ξεχωριστά. Άσε που επίσης δίνονταν σε μεγάλο βαθμό από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥυυυυ οπότε και πάλι γινόταν καταμέτρηση. Το 2010, χωρίς ηλ. συνταγογράφηση, με τα ΦΥΚ να δίνονται σε μεγάλο βαθμό (εκτός από το ΙΚΑ) από τα νοσοκομεία (που πολλά δεν είχαν μηχανοργάνωση) πως μπορείς να έχεις ακριβή και συγκρίσιμα μεγέθη;
Πιθανώς τα γνωρίζει αυτά ο αγαπητός υπουργός αλλά προτιμάει να χρησιμοποιεί τη στατιστική για να αντυπωσιάσει...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση