Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πότε αμοίβονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί από τους ασθενείς;

<< < (3/4) > >>

Πετράκης Νϊκος:
Λόγω της οδηγίας του ΕΟΠΥΥ που δεν μπορούμε να επικαλούμαστε μελλοντικά ραντεβού, έτσι έχουμε τα πρωινά με σειρά προτεραιότητας (εκτός περιπτώσεων για επείγον - έγκυες - παιδιά). Ο κόσμος το έχει αποδεχτεί αυτό. Ωστόσο, κρατάω την σειρά και επειδή γνωρίζω ότι οι περισσότεροι έρχονται για συνταγογράφηση (τις πρώτες μέρες του μήνα, ανοίγουμε στις 7 το πρωί και είναι 10-15 άτομα και περιμένουν έξω), βάζω σε ένα excel την σειρά προτεραιότητας και υπολογίζω περίπου πόση ώρα θα κάνει ο επόμενος να μπει. Έτσι όποιος έρθει και έχει αναμονή 1-2 ώρες, του λέω αν έχει δουλειές, μπορεί να φύγει και να επιστρέψει κάποια ώρα. Ευτυχώς δεν έχουμε μεγάλες αποστάσεις εδώ και οι άνθρωποι περνάνε να αφήσουν το όνομά τους και πάνε μετά για κάποιες δουλειές αν έχουν αναμονή. Το απόγευμα, έχουμε τα ραντεβού μας.

pzogr:
Αυτή η εικόνα με το στρατοπεδευμένο λόχο έξω από τα ιατρεία είναι η ζούγκλα που (κανονικά) ισχύει για τα ιατρεία των συμβεβλημένων...
Γι'αυτό ορισμένοι προτιμούν τα ραντεβού. Δυστυχώς ο ΕΟΠΥΥ δεν ενδιαφέρεται στην πράξη για την αξιοπρέπεια ούτε των ασφαλισμένων ούτε των ιατρών θέτοντας σαν δικαιολογία περιπτώσεις πιθανής εξαπάτησης ασφαλισμένων με το κλείσιμο του πλαφόν. Αυτό ομως μπορεί να γίνει κι έτσι κι αλλιώς.
Προσωπικά διαπίστωσα ότι ειδικά στην αρχή με τα ραντεβού είχα μειωμένη απόδοση είτε επειδή πολλοί ασφαλισμένοι δεν ήταν συνεπείς είτε επειδή μπορεί να υπολογίσεις περισσότερο χρόνο για κάποιον και να χρειάστηκε τελικά λιγότερος. Παράλληλα έδωσα πολύ προσωπικό χρόνο εκτός του ωραρίου για το κλείσιμο των ραντεβού. Όμως δεν έχω αυτό το χάλι με τα 50 άτομα που σπρώχνονται έξω από το ιατρείο και τσακώνονται αφού μπουν για το ποιός είναι 1 θέση πριν από τον άλλο.
Με κάποιο τρόπο θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να θεσμοθετήσει αυτή τη δυνατότητα ή και να την ελέγχει (ακόμα καλύτερα).

GAD2:
Kαι επίσης να πω ότι για όσο ο ΕΟΠΥΥ δεν ανανεώνει τη σύμβαση - και αφού επί της ουσίας εργαζόμαστε ΧΩΡΙΣ σύμβαση και ΧΩΡΙΣ να γνωρίζουμε έαν και πόσο θα πληρωθούμε για τους 400 - κανείς ασφαλισμένος δεν μπορεί να πάρει δίμηνη ή τρίμηνη συνταγή...........τουλάχιστον εγώ αυτό εξηγώ και κάνω

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςKαι επίσης να πω ότι για όσο ο ΕΟΠΥΥ δεν ανανεώνει τη σύμβαση - και αφού επί της ουσίας εργαζόμαστε ΧΩΡΙΣ σύμβαση και ΧΩΡΙΣ να γνωρίζουμε έαν και πόσο θα πληρωθούμε για τους 400 - κανείς ασφαλισμένος δεν μπορεί να πάρει δίμηνη ή τρίμηνη συνταγή...........τουλάχιστον εγώ αυτό εξηγώ και κάνω

--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι η δίμηνη ή η τρίμηνη δε θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με αυτό, παρά μόνο με τη φύση του νοσήματος.

GAD2:
Denominator έχεις δίκιο απόλυτο, αλλά τίθεται θέμα επιβίωσης λειτουργικού κόστους ιατρειου............

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση