Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πότε αμοίβονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί από τους ασθενείς;

<< < (2/4) > >>

pzogr:
Κανένας δεν δουλεύει με ραντεβού;

thepap:
Συγνώμη που μπαίνω σε ξένα χωράφια όντας Ιατρός Ε.Σ.Υ. (ΠΕΔΥ) , αλλά αναρωτιέμαι άν το να υπάρχει ένα κεντρικό σύστημα για ραντεβού (τύπου πρώην ΙΚΑ)  είναι δύσκολο τεχνικά η  είναι κάτι που δεν θέλουν οι συμβεβλημένοι του ΕΟΠΥΥ ? Γιατί δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που δεν έχει πέσει στο τραπέζι.

pzogr:
Προσωπικά θα φιλουσα τα χέρια όποιου το θεσμοθετούσε...
Αυτό το μήνα έχω απαντήσει σε περίπου 500 τηλέφωνα για ραντεβού ή για ερωτήσεις. Και θα έλυνε και το θέμα του "έκλεισα - δεν έκλεισα".

GAD2:
η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω λιώσει αυτές τις ημέρες και θα προτιμούσα ένα σύστημα με ραντεβού.Βλέπω τους 400 δωρεάν συνέχεια και όταν τελειώνουν μόνο τότε κλείνω ραντεβού ενημερώνοντας ότι θα είναι με πληρωμή.Αλλά έτσι δυστυχώς χάνω ασθενείς που δεν μπορούν να περιμένουν με τις ώρες τις πρώτες ημέρες, ενώ παράλληλα δεν μπορώ να δω και αυτούς που θέλω εγώ...ενώ αν έρθει καποιος άρρωστος μπαίνει με σειρά ίδια όπως οι ασθενείς που ζητούν απλά συνταγογράφηση, αφού οι καλοί μας συμπολίτες δεν τον αφήνουν...εκτός κι αν βγω έξω και φωνάξω...
θυμίζω την οδηγία του ΕΟΠΥΥ ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε εξέταση επικαλούμενοι μελλοντικά ραντεβού...........
ανήμερα Χριστούγεννα με παίρναν στο κινητό για να γράψω φάρμακα αφού το ΙΚΑ της περιοχής μου έδινε ΣΕ ΟΛΟΥΣ το κινητό μου.........

Denominator:
Είναι πολύ λυπηρό το όλο σκηνικό.
Το λεω αυτό βάζοντας στη θέση του ασφαλισμένου εμένα, αφού είναι εξαιρετικά πιθανό, αργά ή γρήγορα, αυτό να γίνει και στην πραγματικότητα. Και να σκεφτεί κανείς ότι η τρέχουσα λειτουργία μπορεί να αποτελεί και μία νοσταλγική ανάμνηση σε λίγους μήνες, όταν θα γίνεται η απόπειρα της εγγραφής όλου του πληθυσμού σε οικογενειακούς γιατρούς.
Γιατί πρέπει όλος αυτός ο κόσμος να ταλαιπωρείται, να ταπεινώνεται, να απελπίζεται και από την άλλοι οι συνάδελφοι, που καλοπροαίρετα θέλουν να βοηθήσουν, να εξουθενώνονται και να διαλύουν τα ιατρεία τους;
Ακόμη περιμένουμε τα χρήματα που δουλέψαμε το 2011 και το 2012, και οι ίδιοι εργοδότες, ζητούν να τους φερθούμε και πάλι, με την αφορμή της θέσπισης του ΠΕΔΥ, ως να είναι οι πλέον αξιόπιστοι. Σε μας βέβαια δε συγχωρείται καμία καθυστέρηση σε εφορία, σε ΤΣΑΥ, σε ΙΚΑ και σε πλείστες όσες υποχρεώσεις. Εμείς επειδή έχουμε πτυχίο ιατρικής, τεκμαίρεται ότι είμαστε μία ανεξάντλητη μηχανή παραγωγής χρήματος και πλούτου που μπορεί να υποκαθιστά τις υποχρεώσεις του κράτους, ενώ ταυτόχρονα αυτό έχει βλέψεις μόνο για τις τράπεζες που στραγγαλίζουν κάθε απόπειρα για επαγγελματική επιβίωση με το ύψος των επιτοκίων και με την κάθε άλλο παρά αναπτυξιακή τους πολιτική.
Το υπάρχον σύστημα δε βοηθά τον τίμιο και εργατικό, αντιθέτως προσπαθεί να βγάλει τα σπασμένα από αυτόν. Και τα σπασμένα είναι πολλά, ενώ οι τίμοι και οι εργατικοί θα λυγίζουν μέρα με τη μέρα.
Ποια άμυνα μας έμεινε σε ανθρώπινο επίπεδο, αν δε θεωρήσουμε τον εαυτό μας κέντρο του κόσμου;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση