Επιπλέον να οριστεί ένα ελάχιστο χρονικό όριο "συνταγογράφησης". Να μην μπορεί, έτσι, ο ιατρός να συνταγογραφεί "απείρως", σε ένα 24ωρο.
Επίσης, να μπλοκαριστεί η δυνατότητα συνταγογράφησης, εκτός του καθορισμένου ωραρίου, σε ιατρούς που λειτουργούν σε δημόσιο φορέα.
Δυστυχώς δεν ζούμε-δουλεύουμε όλοι σε μέρη με σύνδεση internet.
Όλοι οι συνέλφοι μου που είναι διορισμένοι σε περιφερειακα ιατρεία έχουν και χωριά με ανύπαρκτη ή ασθενή σύνδεση internet.
Σταθερή σύνδεση έχουν τοποθετήσει από το νοσοκομείο στην έδρα και στα άλλα υπάρχουν οι εξής λύσεις:
ασύρματο στικάκι που λειτουργεί με χαμηλή ταχύτητα και έχει δοθεί μόνο σε 5 γιατρούς του νομού(όποιος πρόλαβε),
ασύρματο ασθενές σήμα από το γειτονικό σπίτι με τον κωδικό που πολύ ευγενικά σου παραχωρούν,
σήμα από το νηπιαγωγείο-δημοτικο σχολείο,
free wi fi απο τον δημο σε ένα από τα χωριά που έχω πάει,
στικάκια που πληρώνει ο πρόεδρος του χωριού ή οι πολιτιστικοί σύλλογοι και αλλάζουν κάθε φορά
και σε πολλά δεν υπάρχει καθόλου μα καθόλου internet γενικά.
Να μην πω ότι πολλές φορές δεν υπάρχουν και ιατρεία οπότε η "συνάντηση γιατρού ασθενους" γίνεται σε καφενεία και στο δρόμο.
Επίσης οι σταθερές συνδέσεις είναι πολύ αθενείς γιατί δεν υπάρχει παντού υπόγεια γραμμή αλλά ΕΝΑΕΡΙΑ και όταν έχει άσχημες καιρικές συνθήκες δεν δουλέυουν καλά.
Πολλές φορές που το σύστημα δεν λειτουργούσε μόνο τα πρωινα για μέρες φίλη μου συνάδελφος άνοιγε το περιφ. ιατρείο το απόγευμα.
Για να μην μακρηγορώ άπειρες φορές γράφω τα φάρμακα των ασθενων μου στο σπίτι στις 22.00-24.00 μ.μ. αφού τακτοποιήσω οικογένεια και σπίτι ή στις εφημερίες ό,τι ώρα μπορέσω.
Στα 3 χωριά μου που ανήκουν στην κατηγορία χωρίς καθόλου internet έχουν μάθει κι έρχονται για την τακτική αγωγή τους μια εβδομάδα πριν να χρειαστούν τη νέα τρίμηνη και τα γράφω όπου και όταν μπορώ και τα μοιράζω την επόμενη εβδομάδα.
Δεν κρατάω εννοείται βιβλιάρια αλλά σε χαρτί το ΑΜΚΑ και την αγωγή.
Μπορεί να μην επιτρέπεται και να είναι περίεργο αλλά εμείς που έχουμε συνείδηση και θέλουμε να εξυπηρετησουμε με κάθε μέσο τον πληθυσμό μας κάνουμε ό,τι μπορούμε όπως μπορούμε!