Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Δεκεμβρίου 2024, 20:22:01

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 186726 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Ιανουαρίου 2014, 11:34:11
Απάντηση #195
Αποσυνδεδεμένος

gkounti

Καλημέρα!

Πώς μπορώ να μάθω το μέσο όρο της ειδικότητας μου; Θεωρώ οτι είμαι τραγικά πιο κάτω αφού ξεκίνησα μέσα στο 2013 και ουσιαστικά δεν είχα δουλειά.

20 Ιανουαρίου 2014, 12:04:02
Απάντηση #196
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλημέρα!

Πώς μπορώ να μάθω το μέσο όρο της ειδικότητας μου; Θεωρώ οτι είμαι τραγικά πιο κάτω αφού ξεκίνησα μέσα στο 2013 και ουσιαστικά δεν είχα δουλειά.

Απο το e-syntagografisi :
"Ανακοινώσεις

Όσοι ιατροί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το όριο δαπάνης συνταγογράφησης που τους έχει τεθεί από τον ΕΟΠΥΥ, μπορούν να απευθύνονται στο e-mail : plafoniatroi@eopyy.gov.gr"

Εναλλακτικά παίρνεις τηλεφωνο στην ΗΔΙΚΑ

20 Ιανουαρίου 2014, 12:05:39
Απάντηση #197
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Η απόφαση λέει ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε τον πρώτο και το δεύτερο μήνα να μπορείς να γράψεις μέχρι και 20% πάνω από το πλαφόν. Μένει να δούμε από προσωπικές μαρτυρίες τι θα γίνει όταν φτάσει κάποιος σ' αυτό το όριο κι αν θα βγάλει το σύστημα μήνυμα ότι δεν μπορούμε να συνταγογραφήσουμε άλλο.
Φυσικά θα υπάρχουν και οι τρίμηνες ή συνταγές που δεν θα έχουν εκτελεστεί ακόμη γενικότερα. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα επιτρέπεται η εκτέλεσή τους και τελικά μ' αυτές η υπέρβαση θα φτάσει 25%, 30% ή όσο φτάσει.
Το ίδιο θα γίνει και το δεύτερο μήνα.
Το έλα να δεις θα γίνει τον τρίτο μήνα που η απόφαση λέει ότι το πλαφόν θα τροποποιηθεί αφαιρώντας τις υπερβάσεις των 2 πρώτων μηνών. Οπότε αν τους 2 πρώτους μήνες έχω υπέρβαση π.χ. 30% λογικά τον τρίτο μήνα θα έχω πλαφόν μειωμένο κατά 60% (30+30). Λογικά στο 60% θα μπει ο "κόφτης" και θα μου εμποδίσει τη συνταγογράφηση και μένει το ερώτημα τι θα γίνει με τις τρίμηνες και τις συνταγές που δεν θα έχουν εκτελεστεί ακόμη. Ή δεν θα εκτελεστούν ή θα εκτελεστούν οπότε θα μου ανεβάσει τη δαπάνη πάνω από το 60% και μένει να δούμε αν θα έχουμε κυρώσεις γι' αυτή την τελική υπέρβαση αφού λέει ότι από το επόμενο τρίμηνο μηδενίζεται το κοντέρ κι αρχίζουμε την ίδια διαδικασία.

20 Ιανουαρίου 2014, 12:21:01
Απάντηση #198
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

δια στόματος υπουργού σήμερα το πρωί: Οποιος γιατρός λέει σε ασθενή οτι συμπλήρωσε το πλαφόν, θα του κόβεται η συνταγογράφηση....αρκεί μια απλή καταγγελία!!
πείτε μου οτι δεν αληθεύει...
Γιατί; Αν το έχει ήδη συμπληρώσει τι θα λέει; Ότι ο γάϊδαρος πετάει;
  Πάντως καλό είναι να μην μπεις σε αυτή τη διαδικάσια (της καταγγελίας, όχι ότι το ...θέλεις) γιατί το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο ανεξάρτητα απο το αν έχεις δίκιο ή όχι... Στο κάτω-κάτω ο Υπουργός έχει πάντα δίκιο (κάνε δικαστήριο αν θέλεις). Και όπως είπε ο κ. Κουναλάκης καλό είναι να μην ενοχλείς και πολύ (μου θύμησε το στρατό...): ""- Σε περίπτωση που θα πας να ζητήσεις αύξηση, αυτόματα ενοχλείς το τέρας που λέγεται ΕΟΠΥΥ. Κάποιος θα ασχοληθεί μαζί σου.""

Ίσως μπορεί να σας βοηθήσει απο εδώ κάποιος συμβεβλημένος ιατρός (τι ειδικότητα είστε; ) απο την μηνιαία συνταγογράφιση του ΕΔΑΠΥ. Στους ορθοπαιδικούς για το Νοέμβριο (1 μήνα) πχ ήταν 3.055,57 γιουρια και δυστυχώς ήμουν πολύ χαμηλότερα.
Εαν ξεπερασω το πλαφον,ο ασθενης θα μαθει τα μαντατα απο τον φμφ και δε θα παρει συνταγη Ή η συνταγη θα εκτελεστει κανονικα (για να μη φωναζει ο ασθενης) και μετα ο ΕΟΠΥΥ θα με τρελανει(ως γιατρο) στις ερωτησεις και τον έλεγχο?
Μας λενε λοιπον πως θα εχουμε κυρωσεις εαν δεν συνταγογραφησουμε πριν κλεισουμε το πλαφον...οκ,δεκτο και προς αποφυγη τακτικισμων απο ιατρους...γιατι δε μας λενε ομως τι θα γινει εαν το ξεπερασουμε 1,2,3 πολλες φορες...ειδικα με τις 3μηνες αυτο δεν ειναι δυσκολο να συμβει .Από την άλλη ειδικα σε ΚΥ και ΠΙ με πολυ δουλεια,εαν σταματησει η 3μηνη θα βουλιαξει το ιατρειο ...οπότε επί υπερβασης πλαφον,απλο stop στη συνταγογραφηση(και τι θα γινουν τοτε οι ασφαλισμενοι και ειδικα στο υπαιθρο???) ή και τραβηγμα στο αυτακι του γιατρου???
  Το πλαφόν μπορεί να το ξεπεράσεις λογικά τον Μάρτιο (που κλείνει το τρίμηνο) εκτός αν είναι πολύ μικρό... Τότε θα δούμε  και θα μάθουμε όλοι.
   Πάντως πιστεύω (και το ξανάγραψα) ότι τα ΚΥ και το ΕΣΥ (και το ΠΕΔΥ μελλοντικά) θα αποτελέσουν μοχλό πίεσης κατά του πλαφόν φαρμάκων (στις περιπτώσεις που είναι άδικο...), και όχι οι ιδιώτες (που θα αναγκαστούν να κάνουν οικονομία).
   Επίσης διαπιστώνω ότι το κέρδος απο όλη την ιστορία είναι ίσως για τους φμφ γιατί θα αποφύγουν το clawback (αλήθεια φέτος... εμ το 2013, ξεπέρασαν κάποιους μήνες τη δαπάνη ή τους χαρίστηκε; ).

20 Ιανουαρίου 2014, 12:43:06
Απάντηση #199
Αποσυνδεδεμένος

gkounti

Ειμαι πνευμονολόγος και το πλαφόν μου ειναι μόλις......300 ευρώ!

20 Ιανουαρίου 2014, 12:56:57
Απάντηση #200
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Πόσο μυαλό άραγε χρειάζεται για να βάλεις ελάχιστον πλαφόν το μισό του μέσου όρου της ειδικότητας και να θέσεις υπό παρακολούθηση και τους έχοντες χαμηλό πλαφόν και όσους έχουν πάνω από το διπλό του μέσου όρου..... Θα είχαν γλιτώσει πολλά από τα παραπάνω μηνύματα...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Ιανουαρίου 2014, 13:05:40
Απάντηση #201
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Πόσο μυαλό άραγε χρειάζεται για να βάλεις ελάχιστον πλαφόν το μισό του μέσου όρου της ειδικότητας και να θέσεις υπό παρακολούθηση και τους έχοντες χαμηλό πλαφόν και όσους έχουν πάνω από το διπλό του μέσου όρου..... Θα είχαν γλιτώσει πολλά από τα παραπάνω μηνύματα...
  :laugh: :laugh: , πάλι το στρατό μου θυμήσατε (έχω απωθημένα; ): "Εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει ο Στρατός" λέγανε. Βέβαια εκεί μάλλον ξεκινάει ο ΕΟΠΥΥΥ ή σωστότερα το Ελληνικό κράτος...

20 Ιανουαρίου 2014, 13:11:57
Απάντηση #202
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί

- Σε περίπτωση που θα πας να ζητήσεις αύξηση, αυτόματα ενοχλείς το τέρας που λέγεται ΕΟΠΥΥ. Κάποιος θα ασχοληθεί μαζί σου.

Κι ομως ισχυει και το αντιστροφο:εαν δεν ενοχλησεις το ΤΕΡΑΣ και στο τελος του μηνα "καψεις" νομιμα και νοικοκυρεμενα το "πλαφον" σου κ παραπονεθουν καποιοι ασθενεις ως "μη εξυπηρετουμενοι" τοτε το ΤΕΡΑΣ,ως δηθεν θεματοφυλακας της δημοσιας υγειας και ενδεδυμενο με περισσεια ευαισθησια,θα ερθει και θα σε ρωτησει γιατι δε ζητησες αυξηση πλαφον εγκαιρως,ως ειχες δικαιωμα ,αρα ΕΣΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΕ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ φταις που δεν εξυπηρετηθηκε ο κακομοιρος ο ασφαλισμενος!!!Και ετσι,παλι θα ασχοληθουν μαζι σου!

Αστα να πανε....Ειναι σα το καζινο:η μπανκα δε χανει ποτε!!!
+

20 Ιανουαρίου 2014, 13:56:59
Απάντηση #203
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

Χρειάζεται ελεγκτές ΕΟΠΥΥ Δημήτρη.
Ναι αυτούς που σκοπεύει να απολύσει .  ;)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

20 Ιανουαρίου 2014, 14:41:50
Απάντηση #204
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Πριν λίγο εκτελέστηκε σε ανοικτή επικοινωνία με το φαρμακοποιό μια συνταγή μου και το ποσό που προστέθηκε στη δαπάνη μου ήταν το ποσό που αναφέρει η συνταγή ως πληρωτέα από το ταμείο.
Τα σκευάσματα είχαν ίδια λιανική και ασφαλιστική τιμή αλλά υποθέτω το ίδιο θα συμβαίνει και στις περιπτώσεις που υπάρχει διαφορά τιμής. Θα χρεώνομαι το ποσό που εμφανίζεται ως πληρωτέα από το ταμείο (είτε μόνο ποσοστό επί της ασφαλιστικής τιμής μόνο είτε ποσοστό επί της ασφαλιστικής + 50% διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής). Οπότε η τελική χορήγηση πρωτότυπου ή γενόσημου δεν επηρεάζει τα ποσά που χρεωνόμαστε πλην λίγων περιπτώσεων που μπορώ να σκεφτώ π.χ. σε περιπτώσεις πραζολών.

Για το παρακάτω γνωρίζουμε κάτι;
Σημαντικές μειώσεις και αλλαγές στον τρόπο παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, περιλαμβάνει απόφαση του υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. (θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε το ΦΕΚ)

Πέραν των διατάξεων για την τιμολόγηση των φαρμάκων, η απόφαση περιλαμβάνει επτά βασικές αλλαγές για τους ασφαλισμένους και τους παρόχους του Οργανισμού. Συγκεκριμένα:

Καθορίζονται όρια συνταγογράφησης ανά ιατρό που συνταγογραφεί για τον ΕΟΠΥΥ.

Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης προσαρμόζεται, ώστε ο ιατρός να μην μπορεί να συνταγογραφήσει ανά μήνα φάρμακα των οποίων η συνολική δαπάνη υπερβαίνει κατά 20% το μηνιαίο όριο.

Μπορεί να υπερβεί το όριο για δύο μήνες, ωστόσο των τρίτο μήνα το σύστημα δεν του επιτρέπει να συνταγογραφήσει συνολικό ποσό άνω του μηνιαίου ποσού μείον της υπέρβασης των δυο προηγούμενων μηνών.

Εφόσον ο ιατρός υποδείξει γενόσημο φάρμακο, κατά την εκτέλεση της συνταγογράφησης δεν επιτρέπεται η χορήγηση μη γενοσήμου από το φαρμακείο. (πώς θα γίνει αυτό; Με συνταγογράφηση μέσω εμπορικής ονομασίας ή βάσει ποιού σκευάσματος έχουμε επιλέξει ως πρότυπο για τη συνταγογράφηση μέσω του συστήματος; )
Συμμετοχή

Στην περίπτωση που ο ασθενής επιλέξει φάρμακο με τιμή μεγαλύτερη από την τιμή αποζημίωσης, πληρώνει το σύνολο της διαφοράς επιπλέον της θεσμοθετημένης συμμετοχής του. (άρα καταργείται το 50-50 που θα μας μειώσει το ποσό χρέωσης. Βέβαια θα τσούξει τους ασθενείς)

« Τελευταία τροποποίηση: 20 Ιανουαρίου 2014, 14:45:52 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Ιανουαρίου 2014, 14:56:43
Απάντηση #205
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

το σύστημα δεν του επιτρέπει να συνταγογραφήσει

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω, είναι ότι το απρόσωπο τέρας που λέγεται Σύστημα, θα ρίχνει άκυρο (για να θυμηθούμε πάλι τον Ε.Σ.) στον ιατρό και δεν θα του επιτρέπει να εκδίδει συνταγές.

Τώρα, σε ότι αφορά το μήνυμα που θα βγαίνει στην οθόνη, αυτό μένει να το δούμε στην πράξη. Είχα προτείνει ένα πιθανό (το "GAME OVER"), αλλά αν θέλουν να χοντρύνουν το παιχνίδι (με δεδομένο ότι ανάμεσά τους κυκλοφορεί και ο γνωστός χιουμορίστας foufoutos) μπορούν να βάλουν κάτι πιο αιχμηρό, όπως "Συνταγή, ε; Νααααα", "Τον ΕΟΠΥΥ χρεώνεις, τον κόφτη μεγαλώνεις", "Όσα γράφεις, κόφτη θά 'χεις"  κ.α. παρόμοια.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Ιανουαρίου 2014, 15:38:21 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Ιανουαρίου 2014, 15:27:44
Απάντηση #206
Αποσυνδεδεμένος

Γ Παπαγεωργίου

20 Ιανουαρίου 2014, 15:45:38
Απάντηση #207
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
........
..............

Για το παρακάτω γνωρίζουμε κάτι;
Σημαντικές μειώσεις και αλλαγές στον τρόπο παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, περιλαμβάνει απόφαση του υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. (θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε το ΦΕΚ)
......................

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Ιανουαρίου 2014, 16:55:12
Απάντηση #208
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Μάλιστα! Το ΦΕΚ ήταν ακριβώς κάτω από το άρθρο που ανάρτησα. Ευχαριστώ Αργύρη. Θα χρειαστώ οφθαλμίατρο.

Λοιπόν:
Υπουργική απόφαση με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου και ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ 16 Ιανουαρίου
Άρθρο
16
Στόχοι και Έλεγχος Συνταγογράφησης
1. Με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα δημοσιευθεί εντός μηνός από την δημοσίευση της παρούσης, καθορίζονται για το 2014 όρια συνταγογράφησης ανά ιατρό που συνταγογραφεί για τον ΕΟΠΥΥ

Η απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν την Υπουργική Απόφαση που την προβλέπει και η εφαρμογή από το απόγευμα της 15ης Ιανουαρίου δηλαδή πριν τη δημοσίευση στο ΦΕΚ. Σκεφτόμαστε πριν από σας για σας!
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Ιανουαρίου 2014, 16:58:38 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Ιανουαρίου 2014, 17:33:48
Απάντηση #209
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

οπότε, εις αύριον τα σπουδαία...

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5632 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9410 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11900 Εμφανίσεις