Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
ioannis thessaloniki:
εδώ δεν μετρήσανε ούτε αυτές που εκτελέστηκαν απο 1/1/14. Εμένα μου δίνει ένα αρκετά μεγάλο όριο μηνιαίο, αλλά δίπλα γράφει ότι μέχρι τώρα έγραψα 47 ευρώ. Μάλλον από αύριο ξεκινάει να υπολογίζει
samsok:
τωρα ξαναμπηκα και ειδα οτι εχει ενα οριο δαπανης και σε εμενα(πιστοποιημενος).Δεδομενου οτι εκανα εναρξη τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2013 και τους προηγουμενους μηνες του 2013 δεν εργαζομουν(διαβασμα-εξετασεις ειδικοτητας-γραφειοκρατεια μετα τις εξετασεις για να ετοιμασω ιατρειο) πως υπολογιζουν τον δικο μου μεσο ορο?και γιατι 2 ιατροι της ιδιας ειδικοτητας να εχουν διαφορετικο μεσο ορο?επιβραβευουν αυτους που υπερσυνταγογραφουσαν τα προηγουμενα χρονια?η ιδια <<λογικη>> θα ισχυει και το επομενο ετος αρα αν δω οτι ειμαι κατω του μεσου ορου θα πρεπει να <<αυξησω>> την συνταγογραφηση για να μην μου περιορισουν και αλλο τα ορια του χρονου?
Υ.Γ προβλεπω καρκινοπαθεις αλλα και αλλοι ασθενεις με ακριβα φαρμακα να τριγυρνανε απο ιατρο σε ιατρο και να μην βρισκουν ποιος θα τους συνταγογραφησει τα φαρμακα!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςτωρα ξαναμπηκα και ειδα οτι εχει ενα οριο δαπανης και σε εμενα(πιστοποιημενος).Δεδομενου οτι εκανα εναρξη τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2013 και τους προηγουμενους μηνες του 2013 δεν εργαζομουν(διαβασμα-εξετασεις ειδικοτητας-γραφειοκρατεια μετα τις εξετασεις για να ετοιμασω ιατρειο) πως υπολογιζουν τον δικο μου μεσο ορο?και γιατι 2 ιατροι της ιδιας ειδικοτητας να εχουν διαφορετικο μεσο ορο?επιβραβευουν αυτους που υπερσυνταγογραφουσαν τα προηγουμενα χρονια?η ιδια <<λογικη>> θα ισχυει και το επομενο ετος αρα αν δω οτι ειμαι κατω του μεσου ορου θα πρεπει να <<αυξησω>> την συνταγογραφηση για να μην μου περιορισουν και αλλο τα ορια του χρονου?
Υ.Γ προβλεπω καρκινοπαθεις αλλα και αλλοι ασθενεις με ακριβα φαρμακα να τριγυρνανε απο ιατρο σε ιατρο και να μην βρισκουν ποιος θα τους συνταγογραφησει τα φαρμακα!
--- Τέλος παράθεσης ---
Μ' αυτό που γράφεις ενισχύεις την άποψη ότι ο μέσος όρος δεν είναι ανά μήνα ξεχωριστά αλλά συνολικά ανά έτος. Δηλαδή δούλεψες 9 μήνες (Απρίλιος - Δεκέμβριος) και βρήκαν το μέσο όρο γι' αυτούς του μήνες που είναι κοινός για κάθε μήνα από εδώ και πέρα επομένως και για τον (ανύπαρκτο) Ιανουάριο 2013. Άλλη μια φοβερή στατιστική έμπνευση. Οι μηνιαίες διακυμάνσεις (π.χ. τριπλασιασμός εξεταζομένων τον Αύγουστο στην περιοχή μου) δεν υπολογίζονται. Ζήτω η λογική του μέσου όρου!
Επίσης: το ποσό (όριο) που αναγράφεται είναι το "περσινό" ή το φετινό υπολογισμένο με το 80%;
ioannis thessaloniki:
Δοκίμασα να γράψω μια συνταγή και την καταχώρησα. Δεν άλλαξε το ποσό, άρα πρέπει να γίνουν εκτελέσεις συνταγών για να μετράει. Απομένει να δούμε με τις 3μηνες
papadnefeli:
Ποιος θα μας δώσει επιτέλους σαφείς απαντήσεις και επεξηγήσεις;
Καθημερινα επαληθεύεται η προχειρότητα και ανευθυνότητα όλων εκείνων που θέλουν πραγματικά να μας τρελάνουν.
Από γιατροί έχουμε καταντήσει λογιστές, εισπράκτορες του απαράδεκτου 5ευρου που πρέπει εγώ να το ζητώ από τον ασθενή στην εφημερία,κλπ......
Εγώ για παράδειγμα είμαι διοριμένη σε περιφ. ιατρείο και δεν έχω πάντα τον ίδιο πληθυσμό.Κάθε μήνα λόγω έλλειψης αγροτικών ιατρών αναλαμβάνω και άλλα ιατρεία.
Πέρσι τον Ιανουάριο δεν είχα το εξτρα χωριό με τα 1500 άτομα που έχω αυτό το μήνα.
Και τι ισχύει με την αλλαγή από τον φαρμακοποιό του γενόσημου που δίνω εγώ με το πρωτότυπο που ζητάει ο ασθενής;
Επίσης θέλω να ρωτήσω τι κάνετε εσείς με κάποια φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο και είναι πολυ πιο ακριβα από άλλα φάρμακα της κατηγορίας τους;
πχ ολμεσαρτάνη 20 mg 20 ευρώ ενώ υπάρχουν αλλα στην ίδια κατηγορία με 10 ευρω κλπ.
Αλλάζετε όλες τις αγωγές εξολοκληρου για να μειωθεί το κόστος;
Και τι να κάνω εγώ σαν νέα γιατρός όταν πολλές φορές είμαι απλά ο συνταγογράφος και όχι ο θεράπων γιατρός;Πόσο είναι εύκολο και "σωστό" να αλλάξω εξολοκληρου μια αγωγή και όχι απλά να μετατρέψω το πρωτότυπο σε γενόσημο;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση