Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 22:44:26

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 183175 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Ιανουαρίου 2014, 15:27:03
Απάντηση #345
Αποσυνδεδεμένος

kakalos

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
- Ιδιώτης: "50 ευρώ παρακαλώ"
- Ασθενής: "Απόδειξη έχει;"
- Ιδιώτης: "Ασφαλώς. 70 ευρώ παρακαλώ"

Εναλλακτικό σενάριο:

- Ιδιώτης: "50 ευρώ παρακαλώ"
- Ασθενής: "Απόδειξη έχει;"
- Ιδιώτης: "Αποδειξούλα; Βεβαίως,....... σε συμφέρει όμως; Γιατί με απόδειξη πρέπει να πληρώσεις 70-80 αντί 50... εκτός και αν.....(προσωπείο βαθύ στοχασμού για μερικά δευτερόλεπτα)....... Άντε θα σε εξυπηρετήσω επειδή είσαι ΦΙΛΟΣ. Θα πληρώσεις μόνο τα 50(!!!) και θα σου κόψω πιο μικρή απόδειξη.... π.χ. 10..... Ούτως ή άλλως περιμένεις φοροαπαλλαγή; Απλά να είμαστε εντάξει και οι δυο σε περίπτωση ελέγχου..... ok?(να βάλουμε και λίγη αμερικανιά, είναι "πιασάδικη")"  :o

Έτσι στο παραμύθι μας οι "ήρωες" είναι ευτυχισμένοι. Ο ασθενής ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ να πληρώσει ΜΟΝΟ 50, αντί 70-80.......  :-\
....και ο "doctor" νομιμότατος και με τα 50-μαύρα(40 για την ακρίβεια) στην τσέπη......  8)

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.......  ::)

Πιστεύω οτι είστε εκτός θέματος.

29 Ιανουαρίου 2014, 15:49:17
Απάντηση #346
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Παρότι εκτραπήκαμε προς στιγμήν, η θέσπιση πλαφόν έχει άμεση σχέση με τη δυνατότητα φορολογικού ελέγχου.
Μάλιστα, όσο πιο βαρύνουσας σημασίας το όνομα του γιατρού, τόσο ευνοϊκότερο για αυτόν είναι ένα απαγορευτικά χαμηλό πλαφόν.
Η αναγκαιότητα ελέγχου της συνταγογράφησης με άλλους τρόπους, όπως τονίστηκε και στο φόρουμ, σε συνδυασμό με υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής για ΟΛΑ τα φάρμακα άσχετα της ασφαλιστικής κάλυψης (αλλά κάποια στιγμή και για τα αναλώσιμα, τα υλικά και ο,τιδήποτε αφορά υγειονομική χρήση) χωρίς περιστροφές, μισόλογα και παραθυράκια, θα συμμαζέψει πολύ το φορολογικό τοπίο ώστε να έχει άμεσα, ανταποδοτικά οφέλη.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Ιανουαρίου 2014, 19:31:15
Απάντηση #347
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που του έκοψαν τη συνταγογράφηση αυτό το μήνα λόγω υπέρβασης του πλαφόν;
Απευθύνθηκε κάπου; (σύλλογο, δικηγόρο, μάντη Κάλχα, οτιδήποτε...)

Ωραία η ανακοίνωση του ΠΙΣ "να αγνοήσουμε το πλαφόν", αλλά επί της ουσίας, τί γίνεται; μετά το κλείδωμα του λογαριασμού μας, τί ακολουθεί; το κλείσιμο του γιατρείου;

29 Ιανουαρίου 2014, 21:01:40
Απάντηση #348
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που του έκοψαν τη συνταγογράφηση αυτό το μήνα λόγω υπέρβασης του πλαφόν;
Ωραία η ανακοίνωση του ΠΙΣ "να αγνοήσουμε το πλαφόν", αλλά επί της ουσίας, τί γίνεται; μετά το κλείδωμα του λογαριασμού μας, τί ακολουθεί; το κλείσιμο του γιατρείου;
   Ούτως η άλλως αν κάμεις υπέρβαση, "τρως" το πλαφόν του επόμενου και μετά του μεθεπόμενου μήνα. Τώρα αν τις το ξεπέρασε τρις, δεν ξέρω και δεν νομίζω. Ο ΙΣΑ μάλλον ευελπιστεί (ή ίσως εσωτερική πληροφόρηση) ότι το μέτρο θα αποσυρθεί...
   Απευθύνεσαι στο email του ΕΟΠΥΥΥΥ (πείτε  του χαιρετίσματα).

29 Ιανουαρίου 2014, 21:52:50
Απάντηση #349
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

Ούτως η άλλως αν κάμεις υπέρβαση, "τρως" το πλαφόν του επόμενου και μετά του μεθεπόμενου μήνα. Τώρα αν τις το ξεπέρασε τρις, δεν ξέρω και δεν νομίζω. Ο ΙΣΑ μάλλον ευελπιστεί (ή ίσως εσωτερική πληροφόρηση) ότι το μέτρο θα αποσυρθεί...

ρωτάω γιατί από "μαρτυρίες" συναδέλφων που συμπλήρωσαν ήδη από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του "μέτρου", η συνταγογραφία κόπηκε και δεν μεταφέρθηκε ούτε "φαγώθηκε" το πλαφόν κανενός "επόμενου μήνα".
Κόπηκε, τελεία και παύλα...
όσο για το mail του εοπυυυυυ, άστο....εμείς στέλνουμε σαν τα κορόϊδα (γιατί δεν υπάρχει και κανένας άλλος τρόπος να διαμαρτυρηθούμε), αλλά τα μέηλ τα διαβάζει ο foufoutos.
ο Αδωνις, πάλι θα βγει αύριο στα παράθυρα και θα λέει οτι "εξαιρέθηκαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς, οι...οι....οι...." και άντε ο κοσμάκης να καταλάβει τί γίνεται και τί παίζει.

29 Ιανουαρίου 2014, 22:43:05
Απάντηση #350
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Απευθύνεσαι στο email του ΕΟΠΥΥΥΥ (πείτε  του χαιρετίσματα).
Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ
Τον πρώτο μήνα μπορείς να πας μέχρι πλαφόν+20%
Τον δεύτερο μήνα μέχρι πλαφόν+20%
Αν συμβούν και τα δύο παραπάνω τότε τον τρίτο μήνα έχεις όριο το 60% του πλαφόν (πλαφόν μείον τις υπερβάσεις (20+20) από τους πρώτους δύο μήνες)
Αν συμβεί υπέρβαση μόνο τον ένα από τους δύο πρώτους μήνες τότε τον τρίτο έχεις όριο το 80% του πλαφόν (πλαφόν  μείον 20 από την υπέρβαση τον ένα μήνα)
Αν δεν κάνεις υπέρβαση τους δύο πρώτους μήνες τότε τον τρίτο μήνα έχεις όριο το πλαφόν.
Αν τον πρώτο και δεύτερο μήνα έχεις υπέρβαση κατά 15% + 15% τότε τον τρίτο μήνα έχεις όριο το 70% του πλαφόν κοκ
Σε κάθε μήνα, όποτε ξεπερνιέται το ανώτατο όριο, απ' ό,τι δείχνουν οι μαρτυρίες μπαίνει φραγμός στη συνταγογράφηση. Μένει να δούμε τι γίνεται με τις συνταγές που εκκρεμούν. Αν π.χ. στις 20 του πρώτου μήνα έχω φτάσει στο πλαφόν+20% δε μπορώ να εκδώσω άλλες συνταγές. Όμως υπάρχουν συνταγές από τρίμηνες προηγούμενων μηνών που πιθανότατα θα εκτελεστούν το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Αν εκτελεστούν, τότε η υπέρβασή μου θα γίνει 30% και 40% ή όσο πάει.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2014, 23:05:17 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

29 Ιανουαρίου 2014, 22:45:33
Απάντηση #351
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ
Τον πρώτο μήνα μπορείς να πας μέχρι πλαφόν+20%
Τον δεύτερο μήνα μέχρι πλαφόν+20%
Αν συμβούν και τα δύο παραπάνω τότε τον τρίτο μήνα έχεις όριο το 60% του πλαφόν (πλαφόν μείον τις υπερβάσεις (20+20) από τους πρώτους δύο μήνες)
Αν συμβεί υπέρβαση μόνο τον ένα από τους δύο πρώτους μήνες τότε τον τρίτο έχεις όριο το 80% του πλαφόν (πλαφόν  μείον 20 από την υπέρβαση τον ένα μήνα)
Αν δεν κάνεις υπέρβαση τους δύο πρώτους μήνες τότε τον τρίτο μήνα έχεις όριο το πλαφόν.
ξαναλέω: η απόφαση του εοπυυ καλά τα λέει. Στην πράξη όμως, ήδη έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης σε πολλούς συναδέλφους για το μήνα Ιανουάριο.

29 Ιανουαρίου 2014, 22:53:35
Απάντηση #352
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

ξαναλέω: η απόφαση του εοπυυ καλά τα λέει. Στην πράξη όμως, ήδη έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης σε πολλούς συναδέλφους για το μήνα Ιανουάριο.
Αν έχουν ξεπεράσει το πλαφόν +20% τότε λογικά έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα για τον υπόλοιπο μήνα Ιανουάριο. Αυτό λέει η απόφαση και αυτό εφαρμόστηκε στην πράξη στις περιπτώσεις που αναφέρεις.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2014, 22:55:18 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

30 Ιανουαρίου 2014, 09:50:49
Απάντηση #353
Αποσυνδεδεμένος

giankan

Προειδοποίηση
    Έχετε ξεπεράσει το όριο δαπάνης ΕΟΠΥΥ. Για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μπορείτε να συνταγογραφήσετε μόνο σκευάσματα εκτός φαρμακευτικής δαπάνης, όπως εμβόλια, παράγωγα αίματος και ορούς.

Για όσους αναρωτιέστε τι γίνεται όταν ξεπεράσουμε το πλαφόν. Και απλά στην προσθήκη φαρμάκου σου βγαζει δεν βρέθηκαν φάρμακα. Υπάρχει κάποιος που κατάφερε να το αυξήσει άμεσα, πχ με κάποιο τηλέφωνο (λέμε τώρα...)? Γιατί ο κόσμος εδώ στο κέντρο υγείας έχει αφηνιάσει

30 Ιανουαρίου 2014, 09:58:06
Απάντηση #354
Αποσυνδεδεμένος

nikmix

Να το αυξήσει όχι,να το...μειώσει (!!) κατάφερε γνωστός μου μετά από τηλέφωνο στον ΕΟΠΥΥΥ....!!

30 Ιανουαρίου 2014, 10:17:05
Απάντηση #355
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Γιατί ο κόσμος εδώ στο κέντρο υγείας έχει αφηνιάσει

Δηλαδή έκοψαν τη συνταγογράφηση σε ιατρό Κέντρου Υγείας; Δεν θεωρούμαστε Νοσοκομειακοί; :o  Δεν εξαιρεθήκαμε από το πλαφόν;  ???
Εγώ, παρ΄ότι έχω χαμηλό πλαφόν και είχα εκδόσει και τρίμηνες, τα πάω ακόμη μια χαρά.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Ιανουαρίου 2014, 10:19:17
Απάντηση #356
Αποσυνδεδεμένος

Αχιλλέας.Κ

Ιατροί
Συνάδελφοι νομίζω εχει καταντησει αστειο να ασχολουμαστε με την γελοια και αντισυνταγματικη αποφαση του ΕΟΠΥΥ,καθως και με τα σεναρια επιβιωσης μας με την αποδοχη εξ ημων του πλαφον.Θα προτεινα την ομαδικη και συντονισμενη ενεργεια (εξωδικη διαμαρτυρια,μηνυτηρια αναφορα)για την αποσυρση του μετρου.Αλλιως νομιζω δε σεβομαστε τον εαυτο μας...Ας συντονισει το forum.
Αν ήσουν φίλος για παρέα διαλεχτή,υπομονή θα 'ρχόταν και η σειρά σου.............

30 Ιανουαρίου 2014, 11:11:46
Απάντηση #357
Αποσυνδεδεμένος

giankan

Απ'το νοσοκομείο μου είπαν ότι στο υπουργείο έχουν την πρόθεση να διορθώσουν το πρόβλημα άμεσα, τουλάχιστον σε αγροτικούς, αλλά έχει πέσει το σύστημα στην ΗΔΙΚΑ και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Από δευτέρα λέει θα το έχουν ρυθμίσει. Ό,τι μου είπαν σας λέω, ό,τι καταλάβατε κατάλαβα...

30 Ιανουαρίου 2014, 11:59:23
Απάντηση #358
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Συνάδελφοι νομίζω εχει καταντησει αστειο να ασχολουμαστε με την γελοια και αντισυνταγματικη αποφαση του ΕΟΠΥΥ,καθως και με τα σεναρια επιβιωσης μας με την αποδοχη εξ ημων του πλαφον.Θα προτεινα την ομαδικη και συντονισμενη ενεργεια (εξωδικη διαμαρτυρια,μηνυτηρια αναφορα)για την αποσυρση του μετρου.Αλλιως νομιζω δε σεβομαστε τον εαυτο μας...Ας συντονισει το forum.

Νομίζω ότι πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα των κλειστών προϋπολογισμών και του πλαφόν. Διαφορετικά, όταν έρθει η ώρα της πληρωμής των φαρμάκων και των εργαστηριακών εξετάσεων, θα βρεθούμε μπροστά σε νέο αδιέξοδο:

« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουαρίου 2014, 12:03:22 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Ιανουαρίου 2014, 12:37:12
Απάντηση #359
Αποσυνδεδεμένος

Αχιλλέας.Κ

Ιατροί
Προειδοποίηση   Προειδοποίηση
    Έχετε ξεπεράσει το όριο δαπάνης ΕΟΠΥΥ. Για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μπορείτε να συνταγογραφήσετε μόνο σκευάσματα εκτός φαρμακευτικής δαπάνης, όπως εμβόλια, παράγωγα αίματος και ορούς............ακριβως κατω απο το καντραν
Αν ήσουν φίλος για παρέα διαλεχτή,υπομονή θα 'ρχόταν και η σειρά σου.............

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5413 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9170 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11744 Εμφανίσεις