Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.

<< < (9/123) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟριστικά το ποσό είναι το 80% του ετησιου μέσου όρου και όχι το 80% του κάθε μήνα του 2013 ξεχωριστά. Στην επιλογή "τα στοιχεία μου",αναγραφει αναλυτικα για κάθε μήνα του 2014 το πλαφον στη συνταγογραφηση και είναι το ίδιο για όλο το έτος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτά είναι στατιστικά στη ΗΔΙΚΑ, όχι αστεία! Τύφλα να έχει η ΕΛΣΤΑΤ!
Παίρνουμε όλο το ποσό του 2013, το διαιρούμε με το 12, βρίσκουμε το 80% αυτού και το τοποθετούμε ως μαγικό νούμερο για ΚΑΘΕ μήνα του 2014. Το ότι υπάρχουν μηνιαίες διακυμάνσεις (π.χ. πολλαπλασιασμός  του πληθυσμού σε κάποιες περιοχές τους θερινούς μήνες ή ότι κάποια ιατρεία -ελλείψει γιατρών σε όμορα- δέχονται όλο και περισσότερους ασθενείς) είναι ασήμαντη λεπτομέρεια! Άλλωστε οι καλοί κύριοι της ΗΔΙΚΑ μας προσφέρουν 15 μέρες στον Ιανουάριο για να καλύψουμε ολόκληρο πλαφόν. Ας μην είμαστε αχάριστοι.
Συνωστισμός λοιπόν τις πρώτες μέρες του μήνα σε κάθε ιατρείο όχι μόνο για τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες αλλά παντού πλέον για το πλαφόν του κάθε γιατρού. Προβλέπω να κυκλοφορήσουν (ίσως με σπόνσορες τους φαρμακοποιούς) λίστες με τηλέφωνα των γιατρών του νομού όπου θα τηλεφωνούν οι ασθενείς και θα ρωτάνε: "Γιατρέ, έχεις περιθώριο να γράψεις άλλα φάρμακα αυτό το μήνα; Έχεις;;; ΕΡΧΟΜΑΙ!"

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος@Διαμαντή, κοίτα Τα Στοιχεία μου>>Στοιχεία δαπάνης ΕΟΠΥΥ ιατρού.

Ελάτε τώρα να μετρήσουμε τις μπάνκες μας.

Σε μένανε έχουν θέσει όριο 10758.7 γιούρια για κάθε μήνα του '14.
Την έχει κανείς μεγαλύτερη από μένα;

--- Τέλος παράθεσης ---
11550 (και τα ρέστα salospir)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜόλις μίλησα με την ΗΔΙΚΑ. Ακόμα και εκείνοι ψάχνονται. Μαθαίνουν μαζί με εμάς όπως μου ειπε η υπάλληλος! :) Τις έκανα μερικές ερωτήσεις.

ΕΡ: Το νούμερο που βλέπουμε τι ποσοστό αφορά?
ΑΠ: Το νούμερο αφορά το 80% το οποιό δεν πρέπει να ξεπεράσετε. Το ποσό αυτό θα αλλάζει ανα τρίμηνο. Αν ξεπεράσετε το 80% τους πρώτους δύο μήνες, θα αφαιρεθεί από τον τρίτο μήνα. Το επόμενο τρίμηνο, θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ποσού.

--- Τέλος παράθεσης ---
Επομένως αφού κάθε τρίμηνο "μηδενίζει" το κοντέρ (με ποια λογική αλήθεια; ) προσέχουμε τους 2 πρώτους μήνες και τον τελευταίο του δίνουμε και καταλαβαίνει αφού μετά ξεκινάει νέο τρίμηνο! Αυτό για την αναπροσαρμογή του ποσού ανά τρίμηνο που το βρήκε; Αφού το ποσό που δείχνουν είναι ίδιο για κάθε μήνα του 2014.

Σχετικά με τους νεοεισερχόμενους που θα έχουν ως όριο το μέσο όρο της ειδικότητας αναρωτιέμαι τι όριο θα έχει ένας νέος αγροτικός στην κατηγορία "Άνευ ειδικότητας" που έχει πολλούς "ανενεργούς" κωδικούς. Αν κρίνω από τα "στατιστικά" που είχαν στείλει στους γενικούς γιατρούς πριν κανένα χρόνο και μας είχαν στην κατηγορία "Άνευ ειδικότητας" θα είναι κανένα χιλιάρικο το μήνα! Θα πηγαίνουν αγροτικοί στα Π.Ι. (αν πηγαίνουν) και δεν θα έχουν περιθώριο να γράψουν φάρμακα!

Πετράκης Νϊκος:
Μόλις μίλησα με την ΗΔΙΚΑ. Ακόμα και εκείνοι ψάχνονται. Μαθαίνουν μαζί με εμάς όπως μου ειπε η υπάλληλος! :) Τις έκανα μερικές ερωτήσεις.

ΕΡ: Το νούμερο που βλέπουμε τι ποσοστό αφορά?
ΑΠ: Το νούμερο αφορά το 80% το οποιό δεν πρέπει να ξεπεράσετε. Το ποσό αυτό θα αλλάζει ανα τρίμηνο. Αν ξεπεράσετε το 80% τους πρώτους δύο μήνες, θα αφαιρεθεί από τον τρίτο μήνα. Το επόμενο τρίμηνο, θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ποσού.

ΕΡ: Από πότε ισχύει αυτό το ποσοστό?
ΑΠ: Από την πρώτη μέρα που το είδατε στο σύστημα (Εμείς σήμερα το είδαμε)

ΕΡ: Πως μπορούμε να ξέρουμε τι έχουμε γράψει έως τώρα?
ΑΠ: Σας δείχνει αριστερά από τα στοιχεία του γιατρού το ποσό. Το ποσό μετράει όταν εκτελεστεί η συνταγή στο φαρμακείο και ανάλογα το φάρμακο που θα πάρουνε.

ΕΡ: Σχετικά με φάρμακα υψηλού κόστους όπου εκτελούνται από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ? Αυτά κοστίζουν πολύ ακριβά πχ. 500 ευρώ και άνω!
ΑΠ: Και αυτά μετράνε κανονικά στο όριο σας.

*Έχω δεί σε συνταγές με τέτοια φάρμακα, δεν τις δείχνει εκτελεσμένες στο σύστημα.

ΕΡ: Σχετικά με το όριο που ήταν παλιά 200 και τώρα είναι 400? Το ποσό υποθέτω αφορά τους 200 + ιδ. επισκέψεις μετά. Τώρα όμως που είναι 400 τα άτομα? Με αυτό δεν θα το ξεπερνάω "αναγκαστικά" κάθε μήνα. Εκτός και θέλετε να μην εξυπηρετούμε δωρεάν κόσμο και να μην κλείνουμε το πλαφόν γιατί θα ξεπερνάμε την δαπάνη.
ΑΠ: Για αυτό, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ΕΟΠΥΥ...

Κοινώς στο τελευταίο, ήταν σαν να μου λένε "Την μαλακία που κάνανε στον ΕΟΠΥΥ και δεν κάτσανε να το σκεφτούνε αυτό, μην την πληρώσω εγώ!". Και με το δίκιο της. Γιατί όντως είναι κάτι που μάλλον δεν το έχουνε σκεφτεί!

Πετράκης Νϊκος:
Μόλις τώρα έγραψα εξετάσεις σε ασφαλισμένο! Μετράνε και αυτές στην δαπάνη!!!

Άκυρο! Είναι συνταγές που έχουν εκτελεστεί. Εντάξει!

george fagogenis:
μου έβγαλε κι εμένα ένα Χ ποσό....
Ωστόσο, η "τρέχουσα μηνιαία δαπάνη" μου, είναι μηδέν. Δεν είμαι συμβεβλημένος με εοπυυ.
Πώς ξέρω τί έχω γράψει ως τώρα; Το Χ ποσό που μου εμφάνισε έναι το όριό μου;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςμου έβγαλε κι εμένα ένα Χ ποσό....
Ωστόσο, η "τρέχουσα μηνιαία δαπάνη" μου, είναι μηδέν. Δεν είμαι συμβεβλημένος με εοπυυ.
Πώς ξέρω τί έχω γράψει ως τώρα; Το Χ ποσό που μου εμφάνισε έναι το όριό μου;

--- Τέλος παράθεσης ---
Μόλις αρχίσουν να εκτελούνται συνταγές σου, θα παρουσιάζονται στην τρέχουσα μηνιαία δαπάνη.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση