Εγώ πάντως είπα να επιμείνω και να ξαναστείλω στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr. Που ξέρεις, μπορεί κάποιος να το διαβάσει. Το έριξα λοιπόν λίγο στο χιούμορ, λίγο στην ειρωνία, μήπως και κεντρίσω το ενδιαφέρον του. Σας το παραθέτω γιατί είμαι πραγματικά υπερήφανος για αυτό:
Εάν τυχόν κάποιος μπαίνει στον κόπο να διαβάζει αυτά τα emails, σας παρακαλώ να δώσετε λίγη προσοχή γιατί πραγματικά αντιμετωπίζω πρόβλημα με το πλαφόν μου. Όπως ανέφερα και στο πρώτο μήνυμα που σας έστειλα, διορίστηκα σαν αγροτικός στα μέσα Νοεμβρίου του 2013 και μετά από ένα μήνα εκπαίδευσης στο Νοσοκομείο ξεκίνησα συνταγογράφηση στο ΚΥ Καστορείου Λακωνίας στα μέσα Δεκεμβρίου. Υποθέτω ότι από το μικρό αυτό χρονικό διάστημα του 2013 (του μισού Δεκεμβρίου δηλαδή) βγήκε ο μέσος όρος της συνταγογράφησής μου για ολόκληρο το έτος, με αποτέλεσμα το πλαφόν που προέκυψε, στα 3328 ευρώ, να είναι τουλάχιστον αστείο. Ήδη στις 24 Ιανουαρίου,τουτέστιν μέσα σε 10 ημέρες, το είχα ξεπεράσει. Το αποτέλεσμα ήταν στις 30 του μήνα και ενώ βρισκόμουν στις 4500 ευρώ περίπου, το σύστημα να μην μου επιτρέπει τη συνταγογράφηση. Για δύο ημέρες λοιπόν ο κόσμος της περιοχής δεν μπορούσε να πάρει τα φάρμακά του και προέκυψε τεράστιο πρόβλημα.
Για το μήνα που διανύουμε η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη. Λόγω μεγάλης έλλειψης ιατρών στο νομό μας καλούμαι από την ιατρική υπηρεσία να καλύψω και άλλα περιφερειακά ιατρεία, καθώς και το ιατρείο συνταγογράφησης του Νοσοκομείου Σπάρτης, όπου τα ποσά που συνταγογραφώ σε μία ημέρα είναι ακόμα μεγαλύτερα. ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 1400 ΑΠΟ ΤΑ 3300 ΕΥΡΩ. Επομένως καταλαβαίνετε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, μόλις τη δεύτερη του μήνα, θα έχω ξεπεράσει το πλαφόν.
Δεν είμαι ιδιώτης και άρα δεν έχω κανένα οικονομικό λόγο να ζητώ μεγαλύτερο πλαφόν. Σε λίγες μέρες που θα το ξεπεράσω απλά θα κάθομαι στο ιατρείο και θα διώχνω τον κόσμο, ο οποίος θα ψάχνει τηλέφωνα πολιτικών για να εκφράσει την αγανάκτηση του, όπως έγινε στις δύο τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου. Θα ταλαιπωρηθώ μεν για λίγο διάστημα μέχρι να κατανοήσουν γιατί δεν μπορώ να τους γράψω τα φάρμακά τους, αλλά όλο τον υπόλοιπο μήνα θα πληρώνομαι κυρίως για να μην κάνω τίποτα.
Αξιότιμε (φανταστικέ;) αναγνώστη αυτού του μηνύματος, πιστεύω πως είναι κρίμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί τόσος κόσμος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή δεν βρίσκεται ένας υπάλληλος εκεί στον ΕΟΠΥΥ να ασχοληθεί για 5 λεπτά ώστε να λυθεί το πρόβλημά τους. Γιατί δε νομίζω να χρειάζεται πολύ περισσότερο, πόσα κουμπιά να χρειάζεται να πατήσετε; Σίγουρα έχετε στείλει πολλά μηνύματα σχετικά με πλαφόν ιατρών στον κάδο ανακύκλωσης, αλλά αυτή η περίπτωση είναι λίγο ιδιαίτερη και πιθανώς να απαιτεί αυτή την ελάχιστη προσπάθεια από μέρους σας.
Εάν μου πέφτει λόγος, ένα καλό ποσό για το πλαφόν μου θα ήταν λογικά στα 13000 με 16000 ευρώ, όπως είναι εξάλλου των υπόλοιπων λίγων αγροτικών που καλύπτουν τη Σπάρτη και τα πολλά χωριά της βόρειας Λακωνίας.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, ελπίζω να μη σας κούρασα.