Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 15:50:24

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 183149 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Φεβρουαρίου 2014, 11:21:20
Απάντηση #435
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Βλέπω την δαπάνη να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και πολύ επικίνδυνα. Λογικά από τρίμηνες του Δεκέμβρη και κάποιες από τον Γενάρη!!! Σε λίγο θα έχω δωρεάν επισκέψεις αλλά συμπληρωμένο το ποσό της δαπάνης. Παρόλο που έχουμε στείλει δύο φορές e-mail, εξηγώντας το πολύ απλό. Είμαστε οι ΜΟΝΟΙ συμβεβλημένοι (βάση των αλλαγών για τους γιατρούς του ΙΚΑ στον Δεκέμβριο - οι άλλοι δύο είναι γιατροί του ΙΚΑ που εμφανίζει στην λίστα του ΕΟΠΥΥ) και έχουμε 400 αντί για 200 συν την απορόφηση των ασφαλισμένων που αντί για το ΙΚΑ και αντί για δεκάευρα προσπαθούν να εξυπηρετηθούν δωρεάν. Είμαστε ήδη στο 1/3 της δαπάνης και δεν έχουμε δει ούτε το 1/3 των 400...

5 Φεβρουαρίου 2014, 12:48:24
Απάντηση #436
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Η εξήγηση στον ασθενή ότι ΔΕΝ μπορεί να πάρει τα φάρμακα θεωρείται επίσκεψη εντός πλαφόν ΕΟΠΥΥ :laugh: :laugh: :laugh:
Συμφωνείτε??? >:(
άλλωστε ΚΑΝΕΙΣ δεν τους έχει ενημερώσει και εμείς δεν έχουμε  πλαφόν συνταγών.......
το λέω για αστείο, αλλά μάλλον θα το εφαρμόσω

5 Φεβρουαρίου 2014, 13:29:00
Απάντηση #437
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η εξήγηση στον ασθενή ότι ΔΕΝ μπορεί να πάρει τα φάρμακα θεωρείται επίσκεψη εντός πλαφόν ΕΟΠΥΥ :laugh: :laugh: :laugh:
Συμφωνείτε??? >:(
  Καταχωρείς επίσκεψη, εξετάζεις κανονικά και δίνεις χειρόγραφη συνταγή στο ατομικό προσωπικό σου συνταγολόγιο. Η χειρόγραφη είναι έγκυρη συνταγή αλλά μη αποζημιούμενη απο τον ΕΟΠΥΥΥν. Είσαι νόμιμος και ηθικός (όπως είπε και κάποιος υπουργός).
    Το πρόβλημα είναι η ιδιωτική πελατεία (μετά τους 400)...
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Φεβρουαρίου 2014, 13:38:40 από Ορθοπαιδικός »

5 Φεβρουαρίου 2014, 14:51:57
Απάντηση #438
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Σε ποιά διεύθυνση και υπόψιν ποιού στείλατε το αίτημα σας, αν επιτρέπεται ?

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

5 Φεβρουαρίου 2014, 17:45:03
Απάντηση #439
Αποσυνδεδεμένος

giankan

Εγώ πάντως είπα να επιμείνω και να ξαναστείλω στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr. Που ξέρεις, μπορεί κάποιος να το διαβάσει. Το έριξα λοιπόν λίγο στο χιούμορ, λίγο στην ειρωνία, μήπως και κεντρίσω το ενδιαφέρον του. Σας το παραθέτω γιατί είμαι πραγματικά υπερήφανος για αυτό:

Εάν τυχόν κάποιος μπαίνει στον κόπο να διαβάζει αυτά τα emails, σας παρακαλώ να δώσετε λίγη προσοχή γιατί πραγματικά αντιμετωπίζω πρόβλημα με το πλαφόν μου. Όπως ανέφερα και στο πρώτο μήνυμα που σας έστειλα, διορίστηκα σαν αγροτικός στα μέσα Νοεμβρίου του 2013 και μετά από ένα μήνα εκπαίδευσης στο Νοσοκομείο ξεκίνησα συνταγογράφηση στο ΚΥ Καστορείου Λακωνίας στα μέσα Δεκεμβρίου. Υποθέτω ότι από το μικρό αυτό χρονικό διάστημα του 2013 (του μισού Δεκεμβρίου δηλαδή) βγήκε ο μέσος όρος της συνταγογράφησής μου για ολόκληρο το έτος, με αποτέλεσμα το πλαφόν που προέκυψε, στα 3328 ευρώ, να είναι  τουλάχιστον αστείο. Ήδη στις 24 Ιανουαρίου,τουτέστιν μέσα σε 10 ημέρες, το είχα ξεπεράσει. Το αποτέλεσμα ήταν στις 30 του μήνα και ενώ βρισκόμουν στις 4500 ευρώ περίπου, το σύστημα να μην μου επιτρέπει τη συνταγογράφηση. Για δύο ημέρες λοιπόν ο κόσμος της περιοχής δεν μπορούσε να πάρει τα φάρμακά του και προέκυψε τεράστιο πρόβλημα.
Για το μήνα που διανύουμε η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη. Λόγω μεγάλης έλλειψης ιατρών στο νομό μας καλούμαι από την ιατρική υπηρεσία να καλύψω και άλλα περιφερειακά ιατρεία, καθώς και το ιατρείο συνταγογράφησης του Νοσοκομείου Σπάρτης, όπου τα ποσά που συνταγογραφώ σε μία ημέρα είναι ακόμα μεγαλύτερα. ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 1400 ΑΠΟ ΤΑ 3300 ΕΥΡΩ. Επομένως καταλαβαίνετε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, μόλις τη δεύτερη του μήνα, θα έχω ξεπεράσει το πλαφόν.
Δεν είμαι ιδιώτης και άρα δεν έχω κανένα οικονομικό λόγο να ζητώ μεγαλύτερο πλαφόν. Σε λίγες μέρες που θα το ξεπεράσω απλά θα κάθομαι στο ιατρείο και θα διώχνω τον κόσμο, ο οποίος θα ψάχνει τηλέφωνα πολιτικών για να εκφράσει την αγανάκτηση του, όπως έγινε στις δύο τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου. Θα ταλαιπωρηθώ μεν για λίγο διάστημα μέχρι να κατανοήσουν γιατί δεν μπορώ να τους γράψω τα φάρμακά τους, αλλά όλο τον υπόλοιπο μήνα θα πληρώνομαι κυρίως για να μην κάνω τίποτα.
Αξιότιμε (φανταστικέ;) αναγνώστη αυτού του μηνύματος, πιστεύω πως  είναι κρίμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί τόσος κόσμος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή δεν βρίσκεται ένας υπάλληλος εκεί στον ΕΟΠΥΥ να ασχοληθεί για 5 λεπτά ώστε να λυθεί το πρόβλημά τους. Γιατί δε νομίζω να χρειάζεται πολύ περισσότερο, πόσα κουμπιά να χρειάζεται να πατήσετε; Σίγουρα έχετε στείλει πολλά μηνύματα σχετικά με πλαφόν ιατρών στον κάδο ανακύκλωσης, αλλά αυτή η περίπτωση είναι λίγο ιδιαίτερη και πιθανώς να απαιτεί αυτή την ελάχιστη προσπάθεια από μέρους σας.
Εάν μου πέφτει λόγος, ένα καλό ποσό για το πλαφόν μου θα ήταν λογικά στα 13000 με 16000 ευρώ, όπως είναι εξάλλου των υπόλοιπων λίγων αγροτικών που καλύπτουν τη Σπάρτη και τα πολλά χωριά της βόρειας Λακωνίας.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, ελπίζω να μη σας κούρασα.

5 Φεβρουαρίου 2014, 19:26:15
Απάντηση #440
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Εγώ πάντως είπα να επιμείνω και να ξαναστείλω στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr. Που ξέρεις, μπορεί κάποιος να το διαβάσει. Το έριξα λοιπόν λίγο στο χιούμορ, λίγο στην ειρωνία, μήπως και κεντρίσω το ενδιαφέρον του. Σας το παραθέτω γιατί είμαι πραγματικά υπερήφανος για αυτό:

Εάν τυχόν κάποιος μπαίνει στον κόπο να διαβάζει αυτά τα emails, σας παρακαλώ να δώσετε λίγη προσοχή γιατί πραγματικά αντιμετωπίζω πρόβλημα με το πλαφόν μου. Όπως ανέφερα και στο πρώτο μήνυμα που σας έστειλα, διορίστηκα σαν αγροτικός στα μέσα Νοεμβρίου του 2013 και μετά από ένα μήνα εκπαίδευσης στο Νοσοκομείο ξεκίνησα συνταγογράφηση στο ΚΥ Καστορείου Λακωνίας στα μέσα Δεκεμβρίου. Υποθέτω ότι από το μικρό αυτό χρονικό διάστημα του 2013 (του μισού Δεκεμβρίου δηλαδή) βγήκε ο μέσος όρος της συνταγογράφησής μου για ολόκληρο το έτος, με αποτέλεσμα το πλαφόν που προέκυψε, στα 3328 ευρώ, να είναι  τουλάχιστον αστείο. Ήδη στις 24 Ιανουαρίου,τουτέστιν μέσα σε 10 ημέρες, το είχα ξεπεράσει. Το αποτέλεσμα ήταν στις 30 του μήνα και ενώ βρισκόμουν στις 4500 ευρώ περίπου, το σύστημα να μην μου επιτρέπει τη συνταγογράφηση. Για δύο ημέρες λοιπόν ο κόσμος της περιοχής δεν μπορούσε να πάρει τα φάρμακά του και προέκυψε τεράστιο πρόβλημα.
Για το μήνα που διανύουμε η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη. Λόγω μεγάλης έλλειψης ιατρών στο νομό μας καλούμαι από την ιατρική υπηρεσία να καλύψω και άλλα περιφερειακά ιατρεία, καθώς και το ιατρείο συνταγογράφησης του Νοσοκομείου Σπάρτης, όπου τα ποσά που συνταγογραφώ σε μία ημέρα είναι ακόμα μεγαλύτερα. ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 1400 ΑΠΟ ΤΑ 3300 ΕΥΡΩ. Επομένως καταλαβαίνετε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, μόλις τη δεύτερη του μήνα, θα έχω ξεπεράσει το πλαφόν.
Δεν είμαι ιδιώτης και άρα δεν έχω κανένα οικονομικό λόγο να ζητώ μεγαλύτερο πλαφόν. Σε λίγες μέρες που θα το ξεπεράσω απλά θα κάθομαι στο ιατρείο και θα διώχνω τον κόσμο, ο οποίος θα ψάχνει τηλέφωνα πολιτικών για να εκφράσει την αγανάκτηση του, όπως έγινε στις δύο τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου. Θα ταλαιπωρηθώ μεν για λίγο διάστημα μέχρι να κατανοήσουν γιατί δεν μπορώ να τους γράψω τα φάρμακά τους, αλλά όλο τον υπόλοιπο μήνα θα πληρώνομαι κυρίως για να μην κάνω τίποτα.
Αξιότιμε (φανταστικέ;) αναγνώστη αυτού του μηνύματος, πιστεύω πως  είναι κρίμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί τόσος κόσμος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή δεν βρίσκεται ένας υπάλληλος εκεί στον ΕΟΠΥΥ να ασχοληθεί για 5 λεπτά ώστε να λυθεί το πρόβλημά τους. Γιατί δε νομίζω να χρειάζεται πολύ περισσότερο, πόσα κουμπιά να χρειάζεται να πατήσετε; Σίγουρα έχετε στείλει πολλά μηνύματα σχετικά με πλαφόν ιατρών στον κάδο ανακύκλωσης, αλλά αυτή η περίπτωση είναι λίγο ιδιαίτερη και πιθανώς να απαιτεί αυτή την ελάχιστη προσπάθεια από μέρους σας.
Εάν μου πέφτει λόγος, ένα καλό ποσό για το πλαφόν μου θα ήταν λογικά στα 13000 με 16000 ευρώ, όπως είναι εξάλλου των υπόλοιπων λίγων αγροτικών που καλύπτουν τη Σπάρτη και τα πολλά χωριά της βόρειας Λακωνίας.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, ελπίζω να μη σας κούρασα.

Καμιά φορά στην Ελλάδα γίνονται και τα πιο απίθανα πράγματα...
Εννοώ, μπορεί πράγματι κάποιος να ασχοληθεί με το πραγματικά πολύ ενδιαφέρον κείμενό σου.
Θα είχες την καλωσύνη να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

5 Φεβρουαρίου 2014, 19:29:17
Απάντηση #441
Αποσυνδεδεμένος

giankan

Βεβαίως, αν και δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα...

5 Φεβρουαρίου 2014, 19:34:06
Απάντηση #442
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Θα είχε καλύτερη τύχη αν ξεκινούσε: "Dear Santa..."
Πάντως ήταν πολύ καλό και συγχαρητήρια για την έμπνευση...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Φεβρουαρίου 2014, 20:45:11
Απάντηση #443
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Το μέτρο του πλαφόν στην συνταγογράφηση είναι απαράδεκτο απο κάθε άποψη ιδίως επειδή ως οριζόντια εφαρμογή
πρακτικά «επικροτεί» τον περσινό «υπερ»συνταγογράφο  με τζίρο πάνω απο 100.000 ευρώ μηνιαία ενω καταδικάζει
τον συνετό η νεό ιατρό των 5-10000 ευρώ.Τόσο δύσκολο ήταν να εφαρμοστεί κλιμακωτά ;

Απ την άλλη διαβάζοντας μερικά μηνύματα «διαμαρτυρίας» δεν μπορώ να μην κάνω την εξής απλή σκέψη...:
Ενας συνάδελφος που έχει πλαφόν π.χ 30...40....50....80000 ευρώ ΠΟΤΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ;;
Είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συνταγογραφεί τέτοια μάζα φαρμάκων σε τέτοιο αριθμό ασθενών και παράλληλα να κάνει και κάτι
«άλλο»....
Ειλικρινά αδιανόητο μου φαίνεται.
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

5 Φεβρουαρίου 2014, 21:36:40
Απάντηση #444
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Εύστοχο, κατά την γνώμη μου, σχόλιο του συνάδελφου Μιχάλη Σωτηρόπου στο facebook στις 03/02/2014:

Αφου το κράτος παραδέχεται πως δεν επαρκούν οι πόροι για φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις, γιατι δεν κανει το πιο απλό; Ας αυξήσει την συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα. Ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να μειωθούν οι δαπάνες! Αντίθετα μεταθέτει τις ευθύνες στους γιατρούς οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν μετωπικά τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων. Καταλήγω στο συμπέρασμα οτι ποσώς ενδιαφερει τον κύριο (λεμε τωρα) υπουργό μας η μεταρρύθμιση και η οικονομικη εξυγίανση, τη δουλεια του θελει να κανει με το λιγότερο πολιτικό κοστος ...
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Φεβρουαρίου 2014, 21:38:03
Απάντηση #445
Αποσυνδεδεμένος

DrGar

Να    καταθέσω  ένα  άνευ προηγουμένου συμβάν  προς επίρρωση  όσων  διατείνονται ότι   η κατάσταση στο χώρο  της  υγείας  έχει  περάσει  σ ε άλλη διάσταση.
Συνάδελφος που έχει    πιστοποιηθεί  στο  σύστημα συνταγογράφησης  το 2013  και χωρίς   να έχει  ιατρείο (κάνει εφημερίες  σε  ιδιωτικές κλινικές  και κέντρα αποκατάστασης  με τιμολόγιο) διαπιστώνει  ότι  έχει πλαφόν 320   ευρώ.  Δε  στέλνει  email  και  ω του θαύματος   , μία εβδομάδα  αργότερα, διαπιστώνει  ότι  το πλαφόν έχει αυξηθεί  στο μέσο  όρο της ειδικότητάς του  (10200)  και  αναρωτιέται   τι  να  το  κάνει.  Εγώ  που έκανα  έναρξη ιατρείου  το  12ο/2013    , αλλά  πιστοποιήθηκα  στο σύστημα   το 2012 (   κ εγώ αρχικά    έκανα   εφημερίες  σε  ιδιωτικες  κλινικες)   ακόμη περιμένω  , παρά  τα  4  email   που  έχω  στείλει. Έχω  απογοητευθεί, δεν έχω  κουράγιο   να  στείλω  5ο....

5 Φεβρουαρίου 2014, 22:05:12
Απάντηση #446
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ενας συνάδελφος που έχει πλαφόν π.χ 30...40....50....80000 ευρώ ΠΟΤΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ;;
Είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συνταγογραφεί τέτοια μάζα φαρμάκων σε τέτοιο αριθμό ασθενών και παράλληλα να κάνει και κάτι
«άλλο»....

Έψαξα στο youtube για μια παλιά διαφήμιση για να απαντήσω στην απορία σου, για να δεις ότι μπορεί να είναι δυνατό. Αρκεί η συνταγογράφηση να γίνεται σε "άλλες" ώρες.
Η διαφήμιση λεγόταν "Σπίτι πλένει η ΕΣΚΙΜΟ", αλλά δεν τη βρήκα.

Στην περίπτωση του συναδέλφου με το ευρηματικό μήνυμα στο πλαφονομαϊλ, προσπαθώ να καταλάβω πως υπολογίστηκε το πλαφόν στην περίπτωσή του και δε βγάζω άκρη.
Παράθεση
Υποθέτω ότι από το μικρό αυτό χρονικό διάστημα του 2013 (του μισού Δεκεμβρίου δηλαδή) βγήκε ο μέσος όρος της συνταγογράφησής μου για ολόκληρο το έτος, με αποτέλεσμα το πλαφόν που προέκυψε, στα 3328 ευρώ, να είναι  τουλάχιστον αστείο.
Αν το πλαφόν του 2013 υπολογίστηκε με όσα έγραψε σε 15 μέρες δια τους 12 μήνες τότε 3328/0,8 = 4160 ο μέσος μηνιαίος όρος για το 2013 άρα σε 15 μέρες θα έπρεπε να είχε γράψει 49920 ευρώ! (49920/12 = 4160, 4160χ0,8= 3328).
Απ' ό,τι βλέπω σε 15 μέρες το Γενάρη έγραψε 4500 άρα στο μήνα 9000, οπότε δεν ταιριάζει.
Οπότε ταιριάζει περισσότερο ότι πήραν τα 4160 περίπου ευρώ που έγραψε στις 15 μέρες του Δεκέμβρη και αφού δούλεψε 1 μήνα το 2013 το θεώρησαν και μέσο όρο, του τράβηξαν και μια μείωση 20%, ορίστε το 3328 με απλά  (ΗΔΙΚΑ) μαθηματικά!

Εύστοχο, κατά την γνώμη μου, σχόλιο του συνάδελφου Μιχάλη Σωτηρόπου στο facebook στις 03/02/2014:

Αφου το κράτος παραδέχεται πως δεν επαρκούν οι πόροι για φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις, γιατι δεν κανει το πιο απλό; Ας αυξήσει την συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα. Ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να μειωθούν οι δαπάνες! Αντίθετα μεταθέτει τις ευθύνες στους γιατρούς οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν μετωπικά τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων. Καταλήγω στο συμπέρασμα οτι ποσώς ενδιαφερει τον κύριο (λεμε τωρα) υπουργό μας η μεταρρύθμιση και η οικονομικη εξυγίανση, τη δουλεια του θελει να κανει με το λιγότερο πολιτικό κοστος ...
Τι διαφορά έχει αυτό από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης όταν το κράτος ομολογεί ότι δεν μπορεί να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο; Ασφαλής τρόπος να μειωθούν οι δαπάνες στα φάρμακα και τις παρακλινικές εξετάσεις με την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων άρα με την επιπλέον επιβάρυνσή τους; Μια δραματική μείωση στις τιμές των γενοσήμων (που θα οδηγήσει σε κατακρήμνιση των ασφαλιστικών τιμών) δεν περνάει από το μυαλό τους;
1η λύση: Ο ασθενής πληρώνει ακριβότερα το φάρμακο και το κράτος αναλογικά φθηνότερα. (αφήστε που σε βάθος χρόνου, με αύξηση του όγκου είμαστε ικανοί να φτάσουμε στην ίδια, σε απόλυτα νούμερα, επιβάρυνση του κράτους)
2η λύση: Ο ασθενής πληρώνει φθηνότερα το φάρμακο και το κράτος πληρώνει φθηνότερα το φάρμακο. (Αρκεί να σπάσουν πολλά αυγά)
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Φεβρουαρίου 2014, 22:16:47 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

5 Φεβρουαρίου 2014, 22:14:29
Απάντηση #447
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Τι διαφορά έχει αυτό από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης όταν το κράτος ομολογεί ότι δεν μπορεί να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο; Ασφαλής τρόπος να μειωθούν οι δαπάνες στα φάρμακα και τις παρακλινικές εξετάσεις με την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων άρα με την επιπλέον επιβάρυνσή τους; Μια δραματική μείωση στις τιμές των γενοσήμων (που θα οδηγήσει σε κατακρήμνιση των ασφαλιστικών τιμών) δεν περνάει από το μυαλό τους;

Είσαι με τα καλά σου τώρα Διαμαντή; Να τα χαλάσουμε με τις φαρμακευτικές εταιρείες ;;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Φεβρουαρίου 2014, 22:35:43
Απάντηση #448
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός

Αυξηση της συμμετοχης για ολους, θα ηταν πιο δικαιο μέτρο απο το πλαφόν, με το οποιο κραταμε το ίδιο ποσοστο συμμετοχης σε καποιους, εντελως τυχαια, ενω σε καποιους αλλους (που δεν προλαβαν τα πλαφόνια μας) το ανεβαζουμε στο 100%. Και μπορει αυτός που δε  θα προλαβει το πλαφόν του γιατρου να ειναι σε ιδιαιτερα δυσκολη οικονομικη κατασταση και να μην παρει καθολου τα φαρμακα του, απο τη στιγμη που το ποιον θα καλυψει ο ΕΟΠΥΥΥΥης ειναι καθαρα θεμα τυχης, χωρις κανενα κοινωνικο ή εστω ιατρικο κριτηριο.
Και κατι που πιστευω οτι εκτος απο μειωση κόστους δαπανης (ενδεχομενως οχι πολυ μεγαλης αλλά μειωσης παρα ταυτα) θα συντελουσε και στη συμμορφωση επιτελους με την ιατρικη λογικη: μεγαλη αυξηση στο ποσοστο συμμετοχης στα αντιβιοτικα, ωστε να σταματησει ο Ελληνας να τα παίρνει μονος του σαν καραμελες (εδω θυμαμαι παλι το Λούρι που ελεγε οτι τα φαρμακα δεν ειναι λαχανα-και ας τα δινουμε εμεις σαν καραμελες-  ;D  ) απο τους φμφ, αλλά και -για να ειμαστε δικαιοι-  να τα ''ξεπλενει'' μετα σε μας με εξοδα του κρατους...

6 Φεβρουαρίου 2014, 00:09:54
Απάντηση #449
Αποσυνδεδεμένος

theodos

Το μέτρο του πλαφόν στην συνταγογράφηση είναι απαράδεκτο απο κάθε άποψη ιδίως επειδή ως οριζόντια εφαρμογή
πρακτικά «επικροτεί» τον περσινό «υπερ»συνταγογράφο  με τζίρο πάνω απο 100.000 ευρώ μηνιαία ενω καταδικάζει
τον συνετό η νεό ιατρό των 5-10000 ευρώ.Τόσο δύσκολο ήταν να εφαρμοστεί κλιμακωτά ;

Απ την άλλη διαβάζοντας μερικά μηνύματα «διαμαρτυρίας» δεν μπορώ να μην κάνω την εξής απλή σκέψη...:
«άλλο»....

Μερικά ερωτήματα για τα ''ψηλά πλαφόν'' : 1) ποια η μέση αξία συνταγής 2) ποιος ο μέσος αριθμός συνταγών/ασθενή 3) ποιος ο μέσος χρόνος έκδοσης συνταγής ( δεν μιλώ για εξέταση  ;) )
                                                                4) είναι νόμιμο να σ/γ ηλεκτρονικά άλλος πλην του ιατρού ?
Θεοδοσίου Θεοδόσιος
Γενικός Ιατρός

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5413 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9169 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11743 Εμφανίσεις