Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 11:02:54

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 183107 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Φεβρουαρίου 2014, 11:37:36
Απάντηση #495
Αποσυνδεδεμένος

DrGar

Στη  χθεσινη ανακοινωση  ζητουν βεβαιωση  απο την εφορια για την εναρξη επαγγελματος. Ωστοσο, σημερα  εμαθα οτι  η εφορια  δεν παρεχει τετοιες  βεβαιωσεις.  Ουτε μπορεις  να  επικυρωσεις  αντιγραφο του αρχικου εγγραφου της εναρξης. Η  μονη δυνατοτητα  ειναι να στειλεις   αντιγραφο μαζι με υπευθυνη  δηλωση .  Εχει καποιος συναδελφος  ολοκληρωσει την αντιστοιχη διαδικασια?

13 Φεβρουαρίου 2014, 12:02:35
Απάντηση #496
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Αιματολόγοι και ογκολόγοι συνταγογραφούν φάρμακα μεγάλης αξίας που όμως λαμβάνονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κι έχουν πει ότι δεν μετρούν στο πλαφόν. Ποια φάρμακα που λαμβάνονται από ιδιωτικά φαρμακεία τους έχουν δώσει τόσο μεγάλο πλαφόν;

Που το έχουν πει; Έχουν πει ότι εξαιρούνται τα  φάρμακα που προεγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ...,τα οποία αναφέρονται στην τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ και σίγουρα δεν είναι το σύνολο των φαρμάκων υψηλού κοστους που οι ασθενείς μας λαμβάνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ερυθροποιητίνες ,ογκολογικά, θεραπείες για ρευματολογικά νοσήματα κ.α
Μου έχει διαφύγει κάτι;
Σωστή η επισήμανση και ευχαριστώ που μου έδωσες αφορμή να το ψάξω και να δω ότι δεν ισχύει αυτό που έγραψα.
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι φάρμακα υψηλού κόστους που λαμβάνουν οι ασθενείς από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν προσμετρώνται στο πλαφόν! Επομένως μετράνε κανονικά; Η (λανθασμένη) εντύπωση που είχα προερχόταν από το ότι οι συγκεκριμένες συνταγές εμφανίζονται στο ιστορικό συνεχώς ως "συνταγογραφημένες" (κάποια στιγμή λήγουν) και ποτέ ως "εκτελεσμένες"
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Φεβρουαρίου 2014, 14:00:37 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

13 Φεβρουαρίου 2014, 13:28:40
Απάντηση #497
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

....Για παράδειγμα, αναισθησιολόγοι που έχουν ιδιωτικά ιατρεία "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας" θα καθορίσουν τον μέσο όρο των ιδιωτών αναισθησιολόγων. Όχι σε σχέση με την εργασία τους ως αναισθησιολόγοι αλλά ως ιδιώτες ιατροί "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"....
   Οι αναισθησιολόγοι έχουν και ιδιωτικά ιατρεία πόνου με ικανοποιητική πελατεία (ή και σε εξ. ιατρεία νοσοκομείων). Νομίζω το πλαφόν τους είναι κανονικό και προβλέψιμο...
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι φάρμακα υψηλού κόστους που λαμβάνουν οι ασθενείς από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν προσμετρώνται στο πλαφόν! Επομένως μετράνε κανονικά; Η (λανθασμένη) εντύπωση που είχα προερχόταν από το ότι οι συγκεκριμένες συνταγές εμφανίζονται στο ιστορικό συνεχώς ως "συνταγογραφημένες" (κάποια στιγμή λήγουν) και ποτέ ως "εκτελεσμένες"
   Επειδή έχω την ίδια απορία, θα ήταν καλό αν κάποιο μέλος του forum έγραφε ΦΥΚ (προς φαρμακεία του ΕΟΠΥΥυυυυ) να διαπιστώσει (αν μπορέσει βέβαια) αν "μετράν" στο πλαφόν του. Γράφω εγώ προσωπικά σε ένα παθόντα, αλλά δεν ήρθε πρόσφατα για να το ελέγξω (και τώρα προβληματίζομαι αν τελικά θα του "γράψω").
   Απο την άλλη θυμάμαι κάποιο πρόσφατο έγγραφο του ΕΟΠΥΥΥΥΥυ προς τα φαρμακεία των νοσοκομείων που έλεγε ότι θα δέχεται εκτέλεση συνταγών αρκεί να καταχωρούνται ηλεκτρονικά. Μήπως θα αρχίσουν να φαίνονται και τα ΦΥΚ ως εκτελεσμένα;

13 Φεβρουαρίου 2014, 15:19:33
Απάντηση #498
Αποσυνδεδεμένος

Αχιλλέας.Κ

Ιατροί
Στη  χθεσινη ανακοινωση  ζητουν βεβαιωση  απο την εφορια για την εναρξη επαγγελματος. Ωστοσο, σημερα  εμαθα οτι  η εφορια  δεν παρεχει τετοιες  βεβαιωσεις.  Ουτε μπορεις  να  επικυρωσεις  αντιγραφο του αρχικου εγγραφου της εναρξης. Η  μονη δυνατοτητα  ειναι να στειλεις   αντιγραφο μαζι με υπευθυνη  δηλωση .  Εχει καποιος συναδελφος  ολοκληρωσει την αντιστοιχη διαδικασια?

Ολοκληρωσα ακριβως την διαδικασια και μου εδωσαν τον μ.ο ειδικοτητας.
Αν ήσουν φίλος για παρέα διαλεχτή,υπομονή θα 'ρχόταν και η σειρά σου.............

13 Φεβρουαρίου 2014, 16:43:18
Απάντηση #499
Αποσυνδεδεμένος

bpikou

Ενδιαφέρον! Θα μπορούσες να μας πεις ακριβώς τι έκανες; Ευχαριστώ !

13 Φεβρουαρίου 2014, 17:59:09
Απάντηση #500
Αποσυνδεδεμένος

gkounti

Εκανα κι εγώ την ιδια διαδικασία και μου έδωσαν τον μέσο όρο της ειδικότητας. Η εφορία μου έδωσε κανονικά αντίγραφο της έναρξης (μαλιστα πήρα δυο!) και μου είπε οτι ειναι η μόνη αρμόδια γι'αυτό μια που δεν γίνεται να κάνεις επικύρωση αλλού.

13 Φεβρουαρίου 2014, 18:10:28
Απάντηση #501
Αποσυνδεδεμένος

anastaziogr

Στους νεοεισερχόμενους αυξήθηκε  το απόγευμα, μάλλον αυτόματα, το πλαφόν (τουλάχιστον σε εμένα και σε 2 ακόμα συναδέλφους Παθολόγους). Είχα στείλει email όμως Δεν πρόλαβα να στείλω τα αποδεικτικά ταχυδρομικώς όπως λέει το τελευταίο δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ.

13 Φεβρουαρίου 2014, 18:56:47
Απάντηση #502
Αποσυνδεδεμένος

DrGar

Συναδελφε Αχιλλεα,  μπορεις να μου πεις  , σε παρακαλω,   αν σου ζητησαν  απο την εφορια  καποια  δικαιολογητικα ή απλα  συμπληρωσες καποια  αιτηση?

13 Φεβρουαρίου 2014, 20:13:15
Απάντηση #503
Αποσυνδεδεμένος

Αχιλλέας.Κ

Ιατροί
εστειλα  την βεβαιωση εναρξης επαγγελματος απο την εφορια και μια αιτηση-παρακληση διορθωσης του πλαφον.
Αν ήσουν φίλος για παρέα διαλεχτή,υπομονή θα 'ρχόταν και η σειρά σου.............

13 Φεβρουαρίου 2014, 20:18:37
Απάντηση #504
Αποσυνδεδεμένος

DrGar

εστειλα  την βεβαιωση εναρξης επαγγελματος απο την εφορια και μια αιτηση-παρακληση διορθωσης του πλαφον.

Ηλεκτρονικη αιτηση-παρακληση?

14 Φεβρουαρίου 2014, 01:47:17
Απάντηση #505
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Επειδή πέρασα μια βόλτα από την σχετική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ να ενημερώσω ότι η μόνη (προς το παρόν) αναπροσαρμογή είναι προς το μ.ο. της ειδικότητας. Για τους παθολόγους (που αφορά σε μένα) ο μ.ο. είναι 10.000 ευρώ περίπου και είναι τουλάχιστον αστείος για ιδιωτικό ιατρείο... Εξαιρούνται φυσικά οι νέοι συνάδελφοι, φοβάμαι όμως ότι αυτοί είναι που τράβηξαν προς τα κάτω τους μέσους όρους από την πραγματική εικόνα. Ίσως δεν έπρεπε να λάβουν υπόψη τη μέση αλλά τη διάμεση τιμή για να είναι κάπως πιο δίκαιο ή έστω να ανάγεται το πλαφόν σε ποσό ανά ασθενή ώστε να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις (νέων και παλαιών γιατρών, που έργάστηκαν ή δεν εργάστηκαν κτλ). Σε κάθε περίπτωση ο νοσηρός εγκέφαλος που το καθιέρωσε μας έβαλε όλους να μιλάμε για τα κατορθώματά του...

14 Φεβρουαρίου 2014, 07:11:00
Απάντηση #506
Αποσυνδεδεμένος

panos papadopoulos

Επειδή πέρασα μια βόλτα από την σχετική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ να ενημερώσω ότι η μόνη (προς το παρόν) αναπροσαρμογή είναι προς το μ.ο. της ειδικότητας. Για τους παθολόγους (που αφορά σε μένα) ο μ.ο. είναι 10.000 ευρώ περίπου και είναι τουλάχιστον αστείος για ιδιωτικό ιατρείο... Εξαιρούνται φυσικά οι νέοι συνάδελφοι, φοβάμαι όμως ότι αυτοί είναι που τράβηξαν προς τα κάτω τους μέσους όρους από την πραγματική εικόνα. Ίσως δεν έπρεπε να λάβουν υπόψη τη μέση αλλά τη διάμεση τιμή για να είναι κάπως πιο δίκαιο ή έστω να ανάγεται το πλαφόν σε ποσό ανά ασθενή ώστε να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις (νέων και παλαιών γιατρών, που έργάστηκαν ή δεν εργάστηκαν κτλ). Σε κάθε περίπτωση ο νοσηρός εγκέφαλος που το καθιέρωσε μας έβαλε όλους να μιλάμε για τα κατορθώματά του...
Και το ακόμα πιο νοσηρό είναι πως εμείς προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα σε αυτά τα μέτρα που πήραν αυτά τα νοσηρά μυαλά!!!!Σε αυτά τα μυαλά που ενώ μιλάνε για πάρτυ στον χώρο της υγείας ξαφνικά ευνοούν αυτούς που ρίχνανε στα πηγάδια τα φάρμακα και αυτούς που μια ζωή σφετερίστηκαν τα ταμεία για ιδίους λόγους και αφήνουν τους νέους γιατρούς αλλά και αυτούς που με σύνεση διαχειριζόντουσαν τη δαπάνη φαρμάκου, σε απόγνωση, σε κατάθλιψη και απελπισία. Αλλά τι περιμένουμε όταν βάζουμε να μας βγάλουνε από την κρίση αυτούς που μας οδηγήσανε εκεί, αυτούς που καταληστέψανε το δημόσιο χρήμα και ξαφνικά οι αμαρτίες τους συγχωρέθηκαν και με περισσεια θράσους κουνόντας μας το δάκτυλο επιδεικτικά, μας καταδικάζουν σε απόγνωση και ομηρία των διεστραμένων τους αποφάσεων! Αυτοί που θα έπρεπε εμίείς να έχουμε υποχρεώσει το δάκτυλο τους να βρίκεται κάπου αλλου. Σας ορκίζομαι δεν είμαι πολιτικά ταυτοποιημένος ανθρωπος , είμαι ένας άνθρωπος που απλά ΚΟΥ-ΡΑ-ΣΤΗ-ΚΑ!!!!!!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Φεβρουαρίου 2014, 07:17:22 από panos papadopoulos »

14 Φεβρουαρίου 2014, 09:43:03
Απάντηση #507
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Κάποτε 17 μύρια ήταν φιλοδώρημα, σήμερα προκαλούν πονοκέφαλο.

Εκτός τροχιάς η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη, κατά περίπου 17 εκατ. ευρώ, καταγράφηκε τον Iανουάριο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της φαρμακοβιομηχανίας, τον περασμένο μήνα η φαρμακευτική δαπάνη ανήλθε σε περίπου 183 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 166 εκατ. ευρώ, καταδεικνύοντας την ανάγκη αναπροσαρμογής του προϋπολογισμού.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Φεβρουαρίου 2014, 22:04:25
Απάντηση #508
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ...... , ιατροί
για τους οποίους αυξήθηκε ο αριθμός των επισκέψεων
σε 400 ανά μήνα
, δύναται να παίρνουν το μέσο όρο της (<- Δλδ σε όλους τους συμβεβλημένους; )
ειδικότητας τους.  ....
   Λοιπόν σήμερα το βράδυ διαπιστωσα ότι το πλαφόν μου αυξήθηκε αυτόματα (δεν έκανα τπτ γι αυτό) στον μέσο όρο ειδικότητας (2020 γοιυργια). Είμαι συμβεβλημένος με (υποχρεωτικά) 400 επισκέψεις...
   Το σύστημα βοηθάει λοιπόν τα συμβεβλημένα (δικά του; ) παιδιά (αν είναι κάτω του μέσου όρου)... Παράπονα από τους υπόλοιπους (πιστοποιημένους αλλά και ΚΥ-ΠΙ) δεκτά και μη κατακριτέα...
   Με όλες αυτές τις εξαιρέσεις να δούμε αν θα δουλέψει το "σύστημα του πλαφόν"... Ήδη ψάχνω τρόπους να αυξήσω την συνταγογραφία μου (για να διατηρήσω το υψηλότερο πλαφόν - λογικά δεν θα τα καταφέρω, θα σας πω στο τέλος του μήνα).

14 Φεβρουαρίου 2014, 23:55:52
Απάντηση #509
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Λοιπόν σήμερα το βράδυ διαπιστωσα ότι το πλαφόν μου αυξήθηκε αυτόματα (δεν έκανα τπτ γι αυτό) στον μέσο όρο ειδικότητας (2020 γοιυργια). Είμαι συμβεβλημένος με (υποχρεωτικά) 400 επισκέψεις...

Βεβαίως κι έγινε έτσι. Την ίδια στιγμή, όσοι είχαν π(ι)λαφόν μεγαλύτερο του μ/ο, το είδαν κι εκείνοι να ευθυγραμμίζεται στον μ/ο.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5412 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9168 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11742 Εμφανίσεις