Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 08:01:55

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 183091 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Φεβρουαρίου 2014, 18:33:09
Απάντηση #525
Αποσυνδεδεμένος

samsok

και εγω ως πιστοποιημενος ιδιωτης το εχω μηδενισμενο !!!! αν το παρει χαμπαρι ο ΑΔΩΝΙΣ σας πηρε και σας σηκωσε εκει στην ΗΔΙΚΑ!!!

18 Φεβρουαρίου 2014, 18:39:54
Απάντηση #526
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μετα το μεσημερι μηδενιστηκε και σε εμενα. Τι θα γίνει όμως όταν καλομάθουμε.............?

θα ξαναϋποστείτε το αρχικό σοκ του πλαφόν....    ;D

18 Φεβρουαρίου 2014, 20:53:17
Απάντηση #527
Αποσυνδεδεμένος

mvakas

... και το κοντέρ αφού πρώτα μηδενίστηκε άρχισε πάλι να καταγράφει !!!

19 Φεβρουαρίου 2014, 02:16:34
Απάντηση #528
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Θα είχε ενδιαφέρον να γράψουν οι ιδιώτες συνάδελφοι πως αντιμετωπίζουν το πλαφόν ιδίως αυτό το διάστημα, που λογικά αν δεν τελείωσε θα τελειώνει...
Προσωπικά γράφω αυστηρά μηνιαίες συνταγές, παραπέμπω στους θεράποντες για τα πολύ ακριβά φάρμακα, ιδίως για όσα δεν θα συνταγογραφούσα ως πρώτος γιατρός και έχω σταματήσει να αντιγράφω συνταγές (ακόμα και υπογεγραμμένες) ιδίως με αντιβιοτικά (σήμερα με αναζητούσαν για avelox+ceftoral - στον ίδιο ασθενή + lantus+adidra ή κάποια άλλη γρήγορη+ αντιυπερτασικά κτλ - ένα 200αρι στο νερό). Έμαθα εμμέσως ότι περιφέρονται συνταγές από νοσοκομεία με ακριβά φάρμακα, που δεν γράφει κανείς (επειδή με έψαξαν και μου είπαν ότι κανείς δεν τους τα γράφει).
Εξακολουθώ φυσικά να γράφω ό,τι κρίνω απαραίτητο στους ασθενείς για τους οποίους θέτω ο ίδιος την αγωγή χωρίς εκπτώσεις.

19 Φεβρουαρίου 2014, 13:43:25
Απάντηση #529
Αποσυνδεδεμένος

samsok

Θα είχε ενδιαφέρον να γράψουν οι ιδιώτες συνάδελφοι πως αντιμετωπίζουν το πλαφόν ιδίως αυτό το διάστημα, που λογικά αν δεν τελείωσε θα τελειώνει...
Προσωπικά γράφω αυστηρά μηνιαίες συνταγές, παραπέμπω στους θεράποντες για τα πολύ ακριβά φάρμακα, ιδίως για όσα δεν θα συνταγογραφούσα ως πρώτος γιατρός και έχω σταματήσει να αντιγράφω συνταγές (ακόμα και υπογεγραμμένες) ιδίως με αντιβιοτικά (σήμερα με αναζητούσαν για avelox+ceftoral - στον ίδιο ασθενή + lantus+adidra ή κάποια άλλη γρήγορη+ αντιυπερτασικά κτλ - ένα 200αρι στο νερό). Έμαθα εμμέσως ότι περιφέρονται συνταγές από νοσοκομεία με ακριβά φάρμακα, που δεν γράφει κανείς (επειδή με έψαξαν και μου είπαν ότι κανείς δεν τους τα γράφει).
Εξακολουθώ φυσικά να γράφω ό,τι κρίνω απαραίτητο στους ασθενείς για τους οποίους θέτω ο ίδιος την αγωγή χωρίς εκπτώσεις.

το πλαφον δεν τελειωσε γιατι μηδενιστηκε και σε εμας !προσωπικα αυτο που κανω με το πλαφον ειναι
1)σταματησα να γραφω τριμηνες με ακριβη αγωγη(σε αυτους με φτηνα φαρμακα εξακολουθω να γραφω)
2)στους ασθενεις που ερχονται για απλη συνταγογραφηση με πολυ ακριβα φαρμακα (πχ inj EMBREL) παραπεμπω στον θεραποντα  (το ιδιο και αυτους  με συνολικα πολυ ακριβη αγωγη)
3) στους  ασθενεις που ρυθμιζω εγω,κανω αυτο που πρεπει ως γιατρος,ελαχιστους εχω με ακριβη αγωγη αλλα αν χρειαστει θα την γραψω
4)αντιβιωσεις γραφω ΜΟΝΟ στους δικους μου ασθενεις,βαρεθηκα το ξεπλυμα συνταγων φαρμακοποιων, νοσηλευτων αλλα και συναδελφων ιατρων και εχω τοιχοκολλησει ανακοινωση που λεει οτι αντιβιωσεις θα συνταγογραφουνται ΜΟΝΟ σε αυτους που εξεταζω
φυσικα προστριβες υπαρχουν οπως και απωλεια ασθενων....

19 Φεβρουαρίου 2014, 14:18:46
Απάντηση #530
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator

Θα εκφράσω ορισμένες σκέψεις σχετικά με το τι κάνω ως ιδιώτης μη συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, με το πλαφόν μου είναι κάτω από τα 20 ευρώ ανά ασθενή που εξετάζω, γεγονός που σημαίνει ότι ήμουν από αυτούς που πρόσεχα τι έγραφα πέρυσι.
- Σε όσους έγραφα φάρμακα χωρίς χρέωση (ιατρούς και α' βαθμού συννεγείς αυτών) τους εξηγώ ότι με δεσμεύει ο νόμος να μην παίρνω χρήματα, αλλά αν συνεχίσουν να θέλουν να τους συνταγογραφώ, θα στερήσουν συτήν τη δυνατότητα από άλλους που ενδεχομένως έχουν λιγότερη ευελιξία.
- Σε όσους είχαν και άλλο θεράποντα γιατρό (π.χ. καρδιολόγο), τους συνιστώ να γράφουν εκεί το μέρος της αγωγής τους, που ελέγχεται από το συνάδελφο.
- Σε όσους είναι από χωριά, δίνω γνωματεύσεις για να γράφονται τα φάρμακα εκεί (το έκανα ούτως ή άλλως, αλλά τώρα τους υπενθυμίζω ότι τους συμφέρει να τις χρησιμοποιούν).
- Τροποποιώ, μετά από ενημερωμένη συναίνεση του ασθενούς και μόνο, κάθε αγωγή που έχει ιατρικό λόγο να τροποποιηθεί και κοστίζει φθηνότερα.
- Δεν έχω σταματήσει να εκδίδω τρίμηνες, διότι πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μέτρο διευκόλυνσης των ασθενών που συνάδει και με τη λογική, άσχετα αν είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς το πότε και αν θα εκτελεστούν. Το θεωρώ υπεχρέωσή μου προς όσους με εμπιστεύονται.
- Στα οξέα περιστατικά είμαι πιο φειδωλός στις αντιβιώσεις, αλλά αυτό μερικές φορές απαιτεί επανέλεγχο ή/και κοστίζει σε παρακλινικές εξετάσεις (π.χ. ακτινογραφίες, εργαστηριακά).

Υ.Γ. Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες, είναι σίγουρο ότι με την πληθώρα των οξέων περιστατικών του Φεβρουαρίου, σε δύο ή το πολύ τρεις ημέρες δε θα μπορώ να συνταγογραφώ.
Ίσως θα ήταν μία καλή λύση η εξέταση του ετήσιου χαρακτήρα του πλαφόν, δεδομένων των πολλές φορές έντονων διακυμάνσεων της φαρμακευτικής δαπάνης ανά γιατρό που υπάρχουν ανάλογα με την εποχή (σε σχέση με τη νοσηρότητα) και τον τόπο (σε σχέση με τη μετακίνηση πληθυσμών).
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Φεβρουαρίου 2014, 18:01:07 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

19 Φεβρουαρίου 2014, 17:45:59
Απάντηση #531
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ίσως τα πράματα να είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους συναδέλφους που ενώ είναι ιδιώτες, έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πρέπει κατά προτεραιότητα να διαθέσουν τις 400 επισκέψεις του μήνα με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ. Εκεί τι μπορεί να πει κανείς;

Αύξηση του πλαφόν σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που έχουν το μέσο όρο ειδικότητας κατά 10% για ένα μήνα:

"Στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων σε φάρμακα δίνεται αύξηση 10% στους μέσους όρους όλων των ειδικοτήτων των συμβεβλημένων ιατρών, των οποίων αυξήθηκαν οι επισκέψεις από 200 σε 400. Να σημειωθεί ότι η αύξηση στο όριο συνταγογράφησης θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου, όσο διάστημα έχουν αναστείλει την λειτουργία τους οι Μονάδες."

Υ.Γ. Η ερμηνεία προ του παρατιθέμενου συνδέσμου είναι αυθαίρετη. Όποιος καταλάβει ακριβώς τι εννοεί η σύνταξη που χρησιμοποιείται στην παραπάνω ανακοίνωση, ας μας το αναλύσει.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Φεβρουαρίου 2014, 18:05:23 από Denominator »

19 Φεβρουαρίου 2014, 18:48:39
Απάντηση #532
Αποσυνδεδεμένος

DrGar

Μολις   διαπιστωσα οτι τροποποιηθηκε  το πλαφον μου (αιρομενο  στο  υψος  του μεσου ορου ειδικοτητας). Σημειωτεον   για  οσους  συναδελφους  αντιμετωπιζουν αναλογο  θεμα, τα απαιτουμενα  εγγραφα  ειχαν  παραδοθει στον ΕΟΠΥΥ  στις  17/2. Οποτε πιστευω  οτι μαλλον γρηγορα   εδρασαν .
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Φεβρουαρίου 2014, 19:28:35 από DrGar »

19 Φεβρουαρίου 2014, 19:13:09
Απάντηση #533
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Ίσως τα πράματα να είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους συναδέλφους που ενώ είναι ιδιώτες, έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πρέπει κατά προτεραιότητα να διαθέσουν τις 400 επισκέψεις του μήνα με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ. Εκεί τι μπορεί να πει κανείς;

Αύξηση του πλαφόν σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που έχουν το μέσο όρο ειδικότητας κατά 10% για ένα μήνα:

"Στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων σε φάρμακα δίνεται αύξηση 10% στους μέσους όρους όλων των ειδικοτήτων των συμβεβλημένων ιατρών, των οποίων αυξήθηκαν οι επισκέψεις από 200 σε 400. Να σημειωθεί ότι η αύξηση στο όριο συνταγογράφησης θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου, όσο διάστημα έχουν αναστείλει την λειτουργία τους οι Μονάδες."

Υ.Γ. Η ερμηνεία προ του παρατιθέμενου συνδέσμου είναι αυθαίρετη. Όποιος καταλάβει ακριβώς τι εννοεί η σύνταξη που χρησιμοποιείται στην παραπάνω ανακοίνωση, ας μας το αναλύσει.

Εγώ κατάλαβα ότι ενοοεί σε όσους γιατρούς έχει αναπροσαρμοστεί το πλαφόν στον μέσο όρο της ειδικότητας, θα δωθεί μία αύξηση 10%. Δεν θα δωθεί σε όλους. ΠΧ γιατρού παθολόγου με 50.000 ευρώ, η αύξηση 10% είναι ο μισός μέσος όρος της ειδικότητας του.

19 Φεβρουαρίου 2014, 19:48:19
Απάντηση #534
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Συμφωνώ με τον κ. Πετράκη (και εγώ έτσι το κατάλαβα...):
Εγώ κατάλαβα ότι ενοοεί σε όσους γιατρούς έχει αναπροσαρμοστεί το πλαφόν στον μέσο όρο της ειδικότητας, θα δωθεί μία αύξηση 10%. Δεν θα δωθεί σε όλους. ΠΧ γιατρού παθολόγου με 50.000 ευρώ, η αύξηση 10% είναι ο μισός μέσος όρος της ειδικότητας του.
   Δλδ οι ορθοπαιδικοί θα πάμε στο (απο 2023-->) 2225 γιουρόπια. Πάντως το δικό μου πλαφόν δεν αυξήθηκε ακόμα κατα 10% (προ διημέρου είχα "ανεβεί" στον μέσο όρο ειδικότητας). Ίσως το προσαρμόσει η ΗΔΙΚΑ αύριο. Όχι πάντως ότι το χρειάζομαι πλέον (η αύξηση στο μο ειδικότητας με υπερκαλύπτει).
   Όσοι ιδιώτες είχαν μηδενισμό του πλαφόν μήπως πρόσφατα "'εφυγαν" από νοσοκομείο ή ΚΥ; (η ΗΔΙΚΑ θεώρησε ότι υπηρετούν ακόμα εκεί όπου έγινε η πιστοποίηση).
Μολις   διαπιστωσα οτι τροποποιηθηκε  το πλαφον μου (αιρομενο  στο  υψος  του μεσου ορου ειδικοτητας). Σημειωτεον   για  οσους  συναδελφους  αντιμετωπιζουν αναλογο  θεμα, τα απαιτουμενα  εγγραφα  ειχαν  παραδοθει στον ΕΟΠΥΥ  στις  17/2. Οποτε πιστευω  οτι μαλλον γρηγορα   εδρασαν .
   Δεν έδρασαν γρήγορα (πιστεύω) ούτε διάβασαν ότι στειλατε. Επειδή είχατε έναρξη επαγγέλματος την τελευταία τριετία έγινα αυτόματα η άνοδος στο μέσο όρο του πλαφόν.
   Δεν πιστεύω να "πήρατε" και το 10% επιπλέον;

19 Φεβρουαρίου 2014, 20:49:27
Απάντηση #535
Συνδεδεμένος

schumifer

Συμφωνώ με τον ορθοπ. Ουδέποτε κατέθεσα έγγραφα και ανήλθα κι εγώ στο μέσο όρο σήμερα.
Σύμφωνα με φίλο ορθοπ. που το κυνήγησε, έγινε όντως αυτόματη μεταφορά στο μέσο όρο για όσους είχαν πρώτη εγγραφή μετά το 2011

19 Φεβρουαρίου 2014, 21:04:26
Απάντηση #536
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Και σε δύο συνάδερφους (μόλις το έμαθα) εδώ στη Λάρισα (με έναρξη ιατρείου το 2011) συνέβη αυτό χωρίς κάποια σαφή αιτία. Πιθανό λάθος ΗΔΙΚΑ;

19 Φεβρουαρίου 2014, 21:16:53
Απάντηση #537
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
   Και σε δύο συνάδερφους (μόλις το έμαθα) εδώ στη Λάρισα (με έναρξη ιατρείου το 2011) συνέβη αυτό χωρίς κάποια σαφή αιτία. Πιθανό λάθος ΗΔΙΚΑ;

Ας γίνει και κανένα λαθάκι προς τα πάνω!

19 Φεβρουαρίου 2014, 22:29:08
Απάντηση #538
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Υ.Γ. Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες, είναι σίγουρο ότι με την πληθώρα των οξέων περιστατικών του Φεβρουαρίου, σε δύο ή το πολύ τρεις ημέρες δε θα μπορώ να συνταγογραφώ.
Ίσως θα ήταν μία καλή λύση η εξέταση του ετήσιου χαρακτήρα του πλαφόν, δεδομένων των πολλές φορές έντονων διακυμάνσεων της φαρμακευτικής δαπάνης ανά γιατρό που υπάρχουν ανάλογα με την εποχή (σε σχέση με τη νοσηρότητα) και τον τόπο (σε σχέση με τη μετακίνηση πληθυσμών).

Αγαπητέ Βασίλη,
τα στατιστικά  μυαλά της ΗΔΙΚΑ  λειτουργούν ως εξής:
Τι έγραψες μέσα στο 2013; Δια του 12 μας κάνει το μέσο όρο ανά μήνα. Τέλος! Ως εκεί φτάνει το μυαλό τους!
Τρανό παράδειγμα η περίπτωση των αγροτικών.  Γιατί νομίζεις έχουν τόσο χαμηλό πλαφόν;
Υποθετικό παράδειγμα αλλά δεν απέχει από  την πραγματικότητα;
Έστω ότι ένας αγροτικός δούλεψε 6 μήνες μέσα στο 2013 κι έγραφε κάθε μήνα περίπου 10000 ευρώ.
Έστω άλλος ένας αγροτικός δούλεψε 6  μήνες σε ένα άλλο ιατρείο κι έγραφε κι αυτός περίπου 10000 ευρώ ανά  μήνα.
Τα μαθηματικά που μάθαμε στο σχολείο λένε ότι μέσος όρος της κατηγορίας  αγροτικών είναι 10000  το μήνα, πολύ απλά γιατί πρέπει να υπολογιστεί για το διάστημα εργασίας και μόνο!
Τα μαθηματικά της ΗΔΙΚΑ  λένε (6χ10000 + 6χ10000) / 2 (οι γιατροί που έγραψαν μέσα στο 2013) /  12 = 5000 το μήνα ο μέσος όρος της ειδικότητας!

« Τελευταία τροποποίηση: 19 Φεβρουαρίου 2014, 22:31:56 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Φεβρουαρίου 2014, 02:34:56
Απάντηση #539
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Σε μένα είπαν (από την ΗΔΙΚΑ) ότι η αύξηση θα γίνει σε όλους τους συμβεβλημένους. Βέβαια έτσι όπως γράφεται αφήνει περιθώριο διαφόρων ερμηνειών και πάντα υπάρχει κάποιος βασιλικότερος του βασιλέως για να το προτείνει.

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5412 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9168 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11742 Εμφανίσεις