Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.

<< < (107/123) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα είχε ενδιαφέρον να γράψουν οι ιδιώτες συνάδελφοι πως αντιμετωπίζουν το πλαφόν ιδίως αυτό το διάστημα, που λογικά αν δεν τελείωσε θα τελειώνει...
Προσωπικά γράφω αυστηρά μηνιαίες συνταγές, παραπέμπω στους θεράποντες για τα πολύ ακριβά φάρμακα, ιδίως για όσα δεν θα συνταγογραφούσα ως πρώτος γιατρός και έχω σταματήσει να αντιγράφω συνταγές (ακόμα και υπογεγραμμένες) ιδίως με αντιβιοτικά (σήμερα με αναζητούσαν για avelox+ceftoral - στον ίδιο ασθενή + lantus+adidra ή κάποια άλλη γρήγορη+ αντιυπερτασικά κτλ - ένα 200αρι στο νερό). Έμαθα εμμέσως ότι περιφέρονται συνταγές από νοσοκομεία με ακριβά φάρμακα, που δεν γράφει κανείς (επειδή με έψαξαν και μου είπαν ότι κανείς δεν τους τα γράφει).
Εξακολουθώ φυσικά να γράφω ό,τι κρίνω απαραίτητο στους ασθενείς για τους οποίους θέτω ο ίδιος την αγωγή χωρίς εκπτώσεις.

--- Τέλος παράθεσης ---

Θα εκφράσω ορισμένες σκέψεις σχετικά με το τι κάνω ως ιδιώτης μη συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, με το πλαφόν μου είναι κάτω από τα 20 ευρώ ανά ασθενή που εξετάζω, γεγονός που σημαίνει ότι ήμουν από αυτούς που πρόσεχα τι έγραφα πέρυσι.
- Σε όσους έγραφα φάρμακα χωρίς χρέωση (ιατρούς και α' βαθμού συννεγείς αυτών) τους εξηγώ ότι με δεσμεύει ο νόμος να μην παίρνω χρήματα, αλλά αν συνεχίσουν να θέλουν να τους συνταγογραφώ, θα στερήσουν συτήν τη δυνατότητα από άλλους που ενδεχομένως έχουν λιγότερη ευελιξία.
- Σε όσους είχαν και άλλο θεράποντα γιατρό (π.χ. καρδιολόγο), τους συνιστώ να γράφουν εκεί το μέρος της αγωγής τους, που ελέγχεται από το συνάδελφο.
- Σε όσους είναι από χωριά, δίνω γνωματεύσεις για να γράφονται τα φάρμακα εκεί (το έκανα ούτως ή άλλως, αλλά τώρα τους υπενθυμίζω ότι τους συμφέρει να τις χρησιμοποιούν).
- Τροποποιώ, μετά από ενημερωμένη συναίνεση του ασθενούς και μόνο, κάθε αγωγή που έχει ιατρικό λόγο να τροποποιηθεί και κοστίζει φθηνότερα.
- Δεν έχω σταματήσει να εκδίδω τρίμηνες, διότι πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μέτρο διευκόλυνσης των ασθενών που συνάδει και με τη λογική, άσχετα αν είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς το πότε και αν θα εκτελεστούν. Το θεωρώ υπεχρέωσή μου προς όσους με εμπιστεύονται.
- Στα οξέα περιστατικά είμαι πιο φειδωλός στις αντιβιώσεις, αλλά αυτό μερικές φορές απαιτεί επανέλεγχο ή/και κοστίζει σε παρακλινικές εξετάσεις (π.χ. ακτινογραφίες, εργαστηριακά).

Υ.Γ. Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες, είναι σίγουρο ότι με την πληθώρα των οξέων περιστατικών του Φεβρουαρίου, σε δύο ή το πολύ τρεις ημέρες δε θα μπορώ να συνταγογραφώ.
Ίσως θα ήταν μία καλή λύση η εξέταση του ετήσιου χαρακτήρα του πλαφόν, δεδομένων των πολλές φορές έντονων διακυμάνσεων της φαρμακευτικής δαπάνης ανά γιατρό που υπάρχουν ανάλογα με την εποχή (σε σχέση με τη νοσηρότητα) και τον τόπο (σε σχέση με τη μετακίνηση πληθυσμών).

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΊσως τα πράματα να είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους συναδέλφους που ενώ είναι ιδιώτες, έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πρέπει κατά προτεραιότητα να διαθέσουν τις 400 επισκέψεις του μήνα με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ. Εκεί τι μπορεί να πει κανείς;

--- Τέλος παράθεσης ---

Αύξηση του πλαφόν σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που έχουν το μέσο όρο ειδικότητας κατά 10% για ένα μήνα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων σε φάρμακα δίνεται αύξηση 10% στους μέσους όρους όλων των ειδικοτήτων των συμβεβλημένων ιατρών, των οποίων αυξήθηκαν οι επισκέψεις από 200 σε 400. Να σημειωθεί ότι η αύξηση στο όριο συνταγογράφησης θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου, όσο διάστημα έχουν αναστείλει την λειτουργία τους οι Μονάδες."

Υ.Γ. Η ερμηνεία προ του παρατιθέμενου συνδέσμου είναι αυθαίρετη. Όποιος καταλάβει ακριβώς τι εννοεί η σύνταξη που χρησιμοποιείται στην παραπάνω ανακοίνωση, ας μας το αναλύσει.

DrGar:
Μολις   διαπιστωσα οτι τροποποιηθηκε  το πλαφον μου (αιρομενο  στο  υψος  του μεσου ορου ειδικοτητας). Σημειωτεον   για  οσους  συναδελφους  αντιμετωπιζουν αναλογο  θεμα, τα απαιτουμενα  εγγραφα  ειχαν  παραδοθει στον ΕΟΠΥΥ  στις  17/2. Οποτε πιστευω  οτι μαλλον γρηγορα   εδρασαν .

Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΊσως τα πράματα να είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους συναδέλφους που ενώ είναι ιδιώτες, έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πρέπει κατά προτεραιότητα να διαθέσουν τις 400 επισκέψεις του μήνα με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ. Εκεί τι μπορεί να πει κανείς;

--- Τέλος παράθεσης ---

Αύξηση του πλαφόν σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που έχουν το μέσο όρο ειδικότητας κατά 10% για ένα μήνα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων σε φάρμακα δίνεται αύξηση 10% στους μέσους όρους όλων των ειδικοτήτων των συμβεβλημένων ιατρών, των οποίων αυξήθηκαν οι επισκέψεις από 200 σε 400. Να σημειωθεί ότι η αύξηση στο όριο συνταγογράφησης θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου, όσο διάστημα έχουν αναστείλει την λειτουργία τους οι Μονάδες."

Υ.Γ. Η ερμηνεία προ του παρατιθέμενου συνδέσμου είναι αυθαίρετη. Όποιος καταλάβει ακριβώς τι εννοεί η σύνταξη που χρησιμοποιείται στην παραπάνω ανακοίνωση, ας μας το αναλύσει.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ κατάλαβα ότι ενοοεί σε όσους γιατρούς έχει αναπροσαρμοστεί το πλαφόν στον μέσο όρο της ειδικότητας, θα δωθεί μία αύξηση 10%. Δεν θα δωθεί σε όλους. ΠΧ γιατρού παθολόγου με 50.000 ευρώ, η αύξηση 10% είναι ο μισός μέσος όρος της ειδικότητας του.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος"Στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων σε φάρμακα δίνεται αύξηση 10% στους μέσους όρους όλων των ειδικοτήτων των συμβεβλημένων ιατρών, των οποίων αυξήθηκαν οι επισκέψεις από 200 σε 400. Να σημειωθεί ότι η αύξηση στο όριο συνταγογράφησης θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου, όσο διάστημα έχουν αναστείλει την λειτουργία τους οι Μονάδες."

--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ με τον κ. Πετράκη (και εγώ έτσι το κατάλαβα...): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ κατάλαβα ότι ενοοεί σε όσους γιατρούς έχει αναπροσαρμοστεί το πλαφόν στον μέσο όρο της ειδικότητας, θα δωθεί μία αύξηση 10%. Δεν θα δωθεί σε όλους. ΠΧ γιατρού παθολόγου με 50.000 ευρώ, η αύξηση 10% είναι ο μισός μέσος όρος της ειδικότητας του.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Δλδ οι ορθοπαιδικοί θα πάμε στο (απο 2023-->) 2225 γιουρόπια. Πάντως το δικό μου πλαφόν δεν αυξήθηκε ακόμα κατα 10% (προ διημέρου είχα "ανεβεί" στον μέσο όρο ειδικότητας). Ίσως το προσαρμόσει η ΗΔΙΚΑ αύριο. Όχι πάντως ότι το χρειάζομαι πλέον (η αύξηση στο μο ειδικότητας με υπερκαλύπτει).
   Όσοι ιδιώτες είχαν μηδενισμό του πλαφόν μήπως πρόσφατα "'εφυγαν" από νοσοκομείο ή ΚΥ; (η ΗΔΙΚΑ θεώρησε ότι υπηρετούν ακόμα εκεί όπου έγινε η πιστοποίηση).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜολις   διαπιστωσα οτι τροποποιηθηκε  το πλαφον μου (αιρομενο  στο  υψος  του μεσου ορου ειδικοτητας). Σημειωτεον   για  οσους  συναδελφους  αντιμετωπιζουν αναλογο  θεμα, τα απαιτουμενα  εγγραφα  ειχαν  παραδοθει στον ΕΟΠΥΥ  στις  17/2. Οποτε πιστευω  οτι μαλλον γρηγορα   εδρασαν .

--- Τέλος παράθεσης ---
   Δεν έδρασαν γρήγορα (πιστεύω) ούτε διάβασαν ότι στειλατε. Επειδή είχατε έναρξη επαγγέλματος την τελευταία τριετία έγινα αυτόματα η άνοδος στο μέσο όρο του πλαφόν.
   Δεν πιστεύω να "πήρατε" και το 10% επιπλέον;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση