Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 07:40:44

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 183087 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Φεβρουαρίου 2014, 05:49:51
Απάντηση #540
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ξέρουμε αν η ρύθμιση του ατομικού πλαφόν στο μέσο όρο της ειδικότητας έγινε μόνο για όσους ήταν κάτω απ' αυτόν ή όσοι είχαν μεγαλύτερο πλαφόν κατέβηκαν στο μέσο όρο;

20 Φεβρουαρίου 2014, 08:42:59
Απάντηση #541
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN

Νέες εξαιρέσεις ,αλλά και στατιστικά στοιχεία από ΕΟΠΠΥΥΥΥΥ....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

20 Φεβρουαρίου 2014, 08:55:51
Απάντηση #542
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Παράθεση
Επίσης, οι ιατροί των Στρατιωτικών Νοσοκομείων εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου που αφορά το πλαφόν στην συνταγογράφηση, τόσο για νοσηλευόμενους όσο και για εξωτερικούς ασθενείς.
Ώπα! Τι δωράκι είναι αυτό για τους ένστολους συναδέλφους;

20 Φεβρουαρίου 2014, 10:45:05
Απάντηση #543
Αποσυνδεδεμένος

mvakas

Ακριβώς. Μεγάλο δώρο. Τους γιατρούς τους πρώην ΙΚΑ τους κάνει πληρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και αντί να επεκτείνει το μέτρο στους στρατιωτικούς για λόγους ισονομίας τους δίνει και μπόνους εξαιρώντας τους από το πλαφόν.

20 Φεβρουαρίου 2014, 11:41:43
Απάντηση #544
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Παράθεση
Επίσης, οι ιατροί των Στρατιωτικών Νοσοκομείων εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου που αφορά το πλαφόν στην συνταγογράφηση, τόσο για νοσηλευόμενους όσο και για εξωτερικούς ασθενείς.
Ώπα! Τι δωράκι είναι αυτό για τους ένστολους συναδέλφους;

Ακριβώς. Μεγάλο δώρο. Τους γιατρούς τους πρώην ΙΚΑ τους κάνει πληρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και αντί να επεκτείνει το μέτρο στους στρατιωτικούς για λόγους ισονομίας τους δίνει και μπόνους εξαιρώντας τους από το πλαφόν.

Θεωρώ ότι οι γιατροί ΕΣΥ είναι καλύτεροι επιστημονικώς από τους στρατιωτικούς γιατρούς (εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα). Για το ιδιωτικό τους ιατρείο τους φοβάμαι και δεν παίρνω κανένα όρκο. Όμως είναι σε ένα διαφορετικό τελείως καθεστώς που δεν το έχουν ούτε οι πανεπιστημιακοί ούτε οι γιατροί του ΙΚΑ.

1) Οι στρατιωτικοί ιατροί δεν έχουν την ίδια δεξαμενή ασθενών στο ιδιωτικό τους ιατρείο και στο στρατιωτικό ιατρείο. Για ένα πολύ απλό λόγο: Αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να δούνε στο στρατιωτικό ιατρείο δεν μπορούν να τους δουν πουθενά αλλού επί πληρωμή. Και αυτό οι ασθενείς συνήθως το εκμεταλλεύονται. Η δεξαμενή ασθενών του στρατιωτικού ιατρείου τους δεν μπορεί να τύχει πληρωμής στο ιδιωτικό τους ιατρείο. Αντίθετα, ο γιατρός του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ μπορούσε να βλέπει τον ίδιο ασθενή το πρωί στο ΕΟΠΥΥ χωρίς χρέωση και το βράδυ στο ιδιωτικό του ιατρείο με χρέωση. Ο πανεπιστημιακός το ίδιο. Ο γιατρός ΕΣΥ μπορεί να δουλεύει το πρωι στο νοσοκομείο/ΚΥ/ΠΙ και το απογευματάκι μπορεί να περνάει από κανένα φαρμακείο να βγάλει κανένα χαρτζιλίκι μαύρο από συνταγογραφία τώρα με το πλαφόν και ουδείς το ελέγχει. Στο στρατό αυτά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Και στο στρατό, ο γιατρός θα φάει μια μετάθεση σε κανένα νησάκι μέχρι να βγει τελική απόφαση και απόταξη εάν βγει εις βάρος του. Στο ΕΣΥ εάν δεν καταλήξει στα δικαστήρια δεν θα γίνει απολύτως τίποτα ακόμη και με τα σημερινούς νόμους.

2) Οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να πουν "Μου τελείωσε το πλαφόν και δεν σου γράφω". Αν δεν το είχε αναφέρει εγγράφως νωρίτερα να επιληφθεί η υπηρεσία του, πάει πειθαρχικό. Και η καλή εκδοχή είναι μια μετάθεση. Μετάθεση πάνω από 300 χιλιόμετρα γιατρός ΕΣΥ ή του ΕΟΠΥΥ για τέτοιο λόγο δεν έχει δει ούτε στον ύπνο του. Επίσης, ο στρατιωτικός ιατρός δεν έχει οράριο πρακτικά. Εάν τον καλέσει ο διοικητής του τρέχει. Εάν φύγει σε απόσταση πάνω από 100 χιλιόμετρα χωρίς να έχει ενημερώσει, ρισκάρει.

Οι παραπάνω είναι λόγοι που οι στρατιωτικοί γιατροί αντιμετωπίζονται κάποιες φορές πιο "ευνοϊκά". Αντίθετα τα όργια των πανεπιστημιακών ουδέποτε ενοχλούν. Βλέπεις αυτοί μοιράζουν μόρια εκπαίδευσης, εργασιούλες, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, κλπ.... και την συνταγογραφία των πανεπιστημιακών την κάνουν τα "καλά παιδιά", τι ανάγκη να έχουν για ευνοϊκή μεταχείριση;
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2014, 11:44:50 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Φεβρουαρίου 2014, 15:49:05
Απάντηση #545
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Συμφωνώ με όσα δηλώνει για τους πανεπιστημιακούς ο Δημήτρης.
Για τους στρατιωτικούς έχω  μερικές διαφωνίες:
- Κατ' αρχάς γιατροί αεροπορίας  και ναυτικού έχουν 2-3  μέρη να πάνε με μετάθεση και από ένα βαθμό και πάνω ουσιαστικά αμετάθετοι.
- Γιατροί  του στρατού ξηράς (για ειδικευμένους μιλάω  πάντα  κι όχι ανθυπίατρους και υπίατρους) από ένα βαθμό και μετά το μικρότερο "νησάκι" που μπορούν να πάνε είναι καμιά Κως ή Λήμνος ή Σάμος.
- Πολύς κόσμος έχει την εντύπωση (δεν ξέρω γιατί) ότι οι στρατιωτικοί γιατροί είναι καλύτεροι. Οι περισσότεροι όλο και κάποια μετεκπαίδευση έχουν κάνει στο εξωτερικό (με έξοδα του στρατού φυσικά) και το προωθούν δεόντως μέσα από τις διαφημίσεις τους.
-
Παράθεση
Οι στρατιωτικοί ιατροί δεν έχουν την ίδια δεξαμενή ασθενών στο ιδιωτικό τους ιατρείο και στο στρατιωτικό ιατρείο. Για ένα πολύ απλό λόγο: Αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να δούνε στο στρατιωτικό ιατρείο δεν μπορούν να τους δουν πουθενά αλλού επί πληρωμή.
Να αντιστρέψω την πορεία.  Αυτούς που βλέπουν στο ιδιωτικό τους ιατρείο μπορούν να τους δουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο;  Μπορούν. Αν όχι όλους τους περισσότερους με τις κατάλληλες μεθοδεύσεις ώστε να εισαχθούν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Και πολύς κόσμος πιστεύει επίσης  (δεν ξέρω  γιατί) ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι καλύτερα.  Επομένως η θέση τους στο στρατό και στο στρατιωτικό νοσοκομείο αποτελεί "κράχτη" για το ιδιωτικό ιατρείο.
- Θέμα ωραρίου.  Στην Αθήνα δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουν αλλά οι περισσότεροι παρουσιάζονται γύρω στο μεσημέρι στις ιδιωτικές κλινικές που συνεργάζονται. Στην επαρχία δε που το πολύ να υπάρχει κανένα ΣΤΕΠ ή κανένα ΤΥΕΘ γίνεται πάρτι τα πρωινά. Έχω υπ' όψιν μου διαφήμιση στον τύπο στρατιωτικού κτηνίατρου που δηλώνει καθαρά ότι το ιατρείο λειτουργεί και πρωινό και απογευματινό ωράριο. Οι στρατιωτικοί  γιατροί μπορώ να πω ότι τουλάχιστον κρατούν τους τύπους στις  διαφημίσεις.
Παράθεση
Οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να πουν "Μου τελείωσε το πλαφόν και δεν σου γράφω". Αν δεν το είχε αναφέρει εγγράφως νωρίτερα να επιληφθεί η υπηρεσία του, πάει πειθαρχικό
Να το αναφέρει υπηρεσιακώς και εγγράφως νωρίτερα. Ότι έχει πλαφόν και κάποια στιγμή θα εξαντληθεί. Τι τον εμποδίζει;

20 Φεβρουαρίου 2014, 17:17:38
Απάντηση #546
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Είμαι κάθετα εναντίον της διπλοθεσίας, ειδικά στους γιατρούς, όπου η ασυμβατότητα ρόλων και εξουσιών έχει αντίκτυπο στον ασθενή. Δόξα τω Θεώ έφυγα πριν τρία χρόνια από το Πανεπιστήμιο διότι με τον τωρινό μισθό του Επίκουρου και μόνο είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορούσα να συντηρηθώ - πόσο μάλλον να ασκήσω ολοκληρωμένα και ευσυνείδητα τα καθήκοντα του ακαδημαϊκού. Με αυτό δε στηρίζω το ότι θα πρέπει οι πανεπιστημιακοί να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο, το οποίο τους αποσπά και από τον προσανατολισμό τους, αλλά το ότι θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για να καρατήσει στα δημόσια ιδρύματα αυτούς που έχουν απομείνει (από ανάγκη ή από ιδεολογικούς λόγους).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

27 Φεβρουαρίου 2014, 10:31:40
Απάντηση #547
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Στις σημερινές συνταγές εμφανίστηκε η ένδειξη κατά την εκτέλεση: "Δεν ενημερώνει τη φαρμακευτική δαπάνη του ιατρού"
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Φεβρουαρίου 2014, 10:36:00 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

27 Φεβρουαρίου 2014, 11:32:35
Απάντηση #548
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Στις σημερινές συνταγές εμφανίστηκε η ένδειξη κατά την εκτέλεση: "Δεν ενημερώνει τη φαρμακευτική δαπάνη του ιατρού"

Διαμαντή, πάλι σε real time ανοιχτή γραμμή με τον φμφ είσαι;  :D

Και μια απορία (συγγνώμη αν έχει συζητηθεί ήδη) : Mετά από ολιγοήμερη απουσία επέστρεψα στο ιατρείο και διαπίστωσα ότι το πλαφόν μου έχει ανεβεί και έχει πλέον διαμορφωθεί σε αυτό του μ.ο. της ειδικότητάς μου, και μάλιστα χωρίς να το ζητήσω. Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο αυτό; Γνωρίζει κανείς αν σε συναδέλφους που είχαν πλαφόν μεγαλύτερο του μ.ο., κατέβηκε το πλαφόν επίσης στον μ.ο. ;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Φεβρουαρίου 2014, 12:13:02
Απάντηση #549
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αν πατήσεις να δεις οποιαδήποτε συνταγή που έγραψες σήμερα θα δεις δίπλα στην "Κατάσταση συνταγής" (Συνταγογραφημένη, εκτελεσμένη κλπ) το μήνυμα που ανέφερα. Να διορθώσω το αρχικό μήνυμά μου, δεν είναι μόνο στην εκτέλεση.
Η αύξηση του πλαφόν έγινε αυτόματα σε όλους όσους ήταν κάτω από το μέσο όρο της ειδικότητας.
Αν οι πάνω από το μέσο όρο κατέβηκαν στο μέσο όρο, το ρώτησα κι εγώ στο φόρουμ παλαιότερα αλλά δεν πήρα απάντηση. Υποθέτω ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο γιατί, λογικά, θα είχαμε αντιδράσεις που δεν είδα.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Φεβρουαρίου 2014, 12:18:39 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

27 Φεβρουαρίου 2014, 12:14:10
Απάντηση #550
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης

Και σε εμένα συνέβει το ίδιο συνάδελφε (ανέβηκε στον μ.ο. ειδικότητας---> 13.988 €) από την προηγούμενη εβδομάδα ,χωρίς να ειμαι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ και χωρίς να το έχω ζητήσει.
Αυτό που με προβληματίζει βέβαια ειναι το εάν θα παραμείνει εκεί ή αν θα είναι προσωρινό και θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα τον επόμενο ή μεθεπόμενο μήνα.  ??? ::)

27 Φεβρουαρίου 2014, 12:22:06
Απάντηση #551
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Και σε εμένα συνέβει το ίδιο συνάδελφε (ανέβηκε στον μ.ο. ειδικότητας---> 13.988 €) από την προηγούμενη εβδομάδα ,χωρίς να ειμαι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ και χωρίς να το έχω ζητήσει.
Αυτό που με προβληματίζει βέβαια ειναι το εάν θα παραμείνει εκεί ή αν θα είναι προσωρινό και θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα τον επόμενο ή μεθεπόμενο μήνα.  ??? ::)
   Αξιοπερίεργο που σας ανέβασαν το πλαφόν όντας πιστοποημένος-μή συμβεβλημένος. Δεν το ήξερα ότι έγινε (δικαίως βέβαια) και για τους πιστοποιημένους... (έχουμε καταντήσει γελοίοι με τις κατηγοροποιήσεις αυτές).
   Το πλαφόν θα παραμείνει σίγουρα όσο υπάρχουν οι 400 επισκέψεις και είναι κλειστό το ΠΕΔΥ. Μετά ουδείς γνωρίζει (ούτε η ΗΔΙΚΑ, ίσως ο υπουργός αν το έχει σκεφτεί - έρχονται και εκλογές).
   Σίγουρα του χρόνου (ε, καλά ως τότε....) προβλέπω νέα προσαρμογή στον μο της φετεινής χρονιάς. Οπότε (κύρια οι ιδιώτες) πιστεύω είναι καλό να εξαντλούμε όσο γίνεται το φετεινό "πλαφόν" για να έχουμε και του χρόνου.... (προσέχετε για να έχετε)

27 Φεβρουαρίου 2014, 15:40:47
Απάντηση #552
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σίγουρα του χρόνου (ε, καλά ως τότε....) προβλέπω νέα προσαρμογή στον μο της φετεινής χρονιάς. Οπότε (κύρια οι ιδιώτες) πιστεύω είναι καλό να εξαντλούμε όσο γίνεται το φετεινό "πλαφόν" για να έχουμε και του χρόνου.... (προσέχετε για να έχετε)

Πολύ σωστά!
Γι' αυτό και συνάδελφοι των πρώην ιατρείων ΙΚΑ προσπαθούν να εξαντλήσουν, όντας το ιατρείο τους, τα διογκωμένα πλαφόν-κληρονομιά από τον πρότερο δημόσιο βίο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Φεβρουαρίου 2014, 02:07:24
Απάντηση #553
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Αναπροσαρμογή του πλαφόν προς τα κάτω (προς το μ.ο.) δεν έγινε τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αλλά ούτε και η αύξηση 10%, που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά για την οποία δηλώνουν άγνοια στην ΗΔΙΚΑ... Προς το παρόν έχω υπερβεί το πλαφόν κατά 24% (ενώ δεν έχουν εκτελεστεί αρκετές συνταγές) χωρίς να δω τον κόφτη...

28 Φεβρουαρίου 2014, 12:04:26
Απάντηση #554
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

.....
   Δεν πιστεύω να "πήρατε" και το 10% επιπλέον;
   Σήμερα μου προσθέσαν  για Φεβρουάριο και για Μάρτιο μόνο, το 10% που είπε ο ΕΟΠΥΥΥς προ ημερών. Ανέβηκε το πλαφόν μου απο 2024 (μο ειδικότητας) σε 2226. Απο δαπάνη ως τώρα δυστυχώς υπολείπομαι (έχω ~1500 ευρά) αν και ξεπέρασα (ευτυχώς) τον περσυνό μέσο όρο μου...

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5412 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9168 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11742 Εμφανίσεις