Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.

<< < (110/123) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συμφωνώ με όσα δηλώνει για τους πανεπιστημιακούς ο Δημήτρης.
Για τους στρατιωτικούς έχω  μερικές διαφωνίες:
- Κατ' αρχάς γιατροί αεροπορίας  και ναυτικού έχουν 2-3  μέρη να πάνε με μετάθεση και από ένα βαθμό και πάνω ουσιαστικά αμετάθετοι.
- Γιατροί  του στρατού ξηράς (για ειδικευμένους μιλάω  πάντα  κι όχι ανθυπίατρους και υπίατρους) από ένα βαθμό και μετά το μικρότερο "νησάκι" που μπορούν να πάνε είναι καμιά Κως ή Λήμνος ή Σάμος.
- Πολύς κόσμος έχει την εντύπωση (δεν ξέρω γιατί) ότι οι στρατιωτικοί γιατροί είναι καλύτεροι. Οι περισσότεροι όλο και κάποια μετεκπαίδευση έχουν κάνει στο εξωτερικό (με έξοδα του στρατού φυσικά) και το προωθούν δεόντως μέσα από τις διαφημίσεις τους.
-
--- Παράθεση ---Οι στρατιωτικοί ιατροί δεν έχουν την ίδια δεξαμενή ασθενών στο ιδιωτικό τους ιατρείο και στο στρατιωτικό ιατρείο. Για ένα πολύ απλό λόγο: Αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να δούνε στο στρατιωτικό ιατρείο δεν μπορούν να τους δουν πουθενά αλλού επί πληρωμή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Να αντιστρέψω την πορεία.  Αυτούς που βλέπουν στο ιδιωτικό τους ιατρείο μπορούν να τους δουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο;  Μπορούν. Αν όχι όλους τους περισσότερους με τις κατάλληλες μεθοδεύσεις ώστε να εισαχθούν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Και πολύς κόσμος πιστεύει επίσης  (δεν ξέρω  γιατί) ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι καλύτερα.  Επομένως η θέση τους στο στρατό και στο στρατιωτικό νοσοκομείο αποτελεί "κράχτη" για το ιδιωτικό ιατρείο.
- Θέμα ωραρίου.  Στην Αθήνα δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουν αλλά οι περισσότεροι παρουσιάζονται γύρω στο μεσημέρι στις ιδιωτικές κλινικές που συνεργάζονται. Στην επαρχία δε που το πολύ να υπάρχει κανένα ΣΤΕΠ ή κανένα ΤΥΕΘ γίνεται πάρτι τα πρωινά. Έχω υπ' όψιν μου διαφήμιση στον τύπο στρατιωτικού κτηνίατρου που δηλώνει καθαρά ότι το ιατρείο λειτουργεί και πρωινό και απογευματινό ωράριο. Οι στρατιωτικοί  γιατροί μπορώ να πω ότι τουλάχιστον κρατούν τους τύπους στις  διαφημίσεις.

--- Παράθεση ---Οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να πουν "Μου τελείωσε το πλαφόν και δεν σου γράφω". Αν δεν το είχε αναφέρει εγγράφως νωρίτερα να επιληφθεί η υπηρεσία του, πάει πειθαρχικό
--- Τέλος παράθεσης ---
Να το αναφέρει υπηρεσιακώς και εγγράφως νωρίτερα. Ότι έχει πλαφόν και κάποια στιγμή θα εξαντληθεί. Τι τον εμποδίζει;

Denominator:
Είμαι κάθετα εναντίον της διπλοθεσίας, ειδικά στους γιατρούς, όπου η ασυμβατότητα ρόλων και εξουσιών έχει αντίκτυπο στον ασθενή. Δόξα τω Θεώ έφυγα πριν τρία χρόνια από το Πανεπιστήμιο διότι με τον τωρινό μισθό του Επίκουρου και μόνο είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορούσα να συντηρηθώ - πόσο μάλλον να ασκήσω ολοκληρωμένα και ευσυνείδητα τα καθήκοντα του ακαδημαϊκού. Με αυτό δε στηρίζω το ότι θα πρέπει οι πανεπιστημιακοί να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο, το οποίο τους αποσπά και από τον προσανατολισμό τους, αλλά το ότι θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για να καρατήσει στα δημόσια ιδρύματα αυτούς που έχουν απομείνει (από ανάγκη ή από ιδεολογικούς λόγους).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στις σημερινές συνταγές εμφανίστηκε η ένδειξη κατά την εκτέλεση: "Δεν ενημερώνει τη φαρμακευτική δαπάνη του ιατρού"

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτις σημερινές συνταγές εμφανίστηκε η ένδειξη κατά την εκτέλεση: "Δεν ενημερώνει τη φαρμακευτική δαπάνη του ιατρού"

--- Τέλος παράθεσης ---

Διαμαντή, πάλι σε real time ανοιχτή γραμμή με τον φμφ είσαι;  :D

Και μια απορία (συγγνώμη αν έχει συζητηθεί ήδη) : Mετά από ολιγοήμερη απουσία επέστρεψα στο ιατρείο και διαπίστωσα ότι το πλαφόν μου έχει ανεβεί και έχει πλέον διαμορφωθεί σε αυτό του μ.ο. της ειδικότητάς μου, και μάλιστα χωρίς να το ζητήσω. Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο αυτό; Γνωρίζει κανείς αν σε συναδέλφους που είχαν πλαφόν μεγαλύτερο του μ.ο., κατέβηκε το πλαφόν επίσης στον μ.ο. ;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν πατήσεις να δεις οποιαδήποτε συνταγή που έγραψες σήμερα θα δεις δίπλα στην "Κατάσταση συνταγής" (Συνταγογραφημένη, εκτελεσμένη κλπ) το μήνυμα που ανέφερα. Να διορθώσω το αρχικό μήνυμά μου, δεν είναι μόνο στην εκτέλεση.
Η αύξηση του πλαφόν έγινε αυτόματα σε όλους όσους ήταν κάτω από το μέσο όρο της ειδικότητας.
Αν οι πάνω από το μέσο όρο κατέβηκαν στο μέσο όρο, το ρώτησα κι εγώ στο φόρουμ παλαιότερα αλλά δεν πήρα απάντηση. Υποθέτω ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο γιατί, λογικά, θα είχαμε αντιδράσεις που δεν είδα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση