Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Η απόφαση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ κου Κοντού της 11ης Φεβρουαρίου περί πλαφόν συνταγογράφησης και εξαιρέσεων έγινε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος "μόλις" 1 μήνα μετά.
Με μια πρώτη ματιά δε βλέπω να εξαιρούνται οι στρατιωτικοί γιατροί όπως υπήρχαν πληροφορίες.
Επίσης αναφέρεται ότι θα υπάρξει μέριμνα αναπροσαρμογής του πλαφόν σε όσους αυξήθηκαν οι επισκέψεις σε 400. Λεπτομέρεια: σε 20 μέρες από τη δημοσίευση του ΦΕΚ οι επισκέψεις επανέρχονται στις 200! Αυτό θα πει άμεση αντίδραση! Εκτός αν αυξηθεί το πλαφόν (λόγω των 400 επισκέψεων που δεν θα υπάρχουν πια) οπότε θα έχουν περισσότερο διαθέσιμο για την ιδιωτική πελατεία! Με τους ρυθμούς που αντιδρά το σύστημα, δεν το αποκλείω.
pzogr:
Πάντως από τις σχετικές ανακοινώσεις προκύπτει (ως ερμηνεία του χρησμού) ότι αναπροσαρμογή λόγω 400 θα γίνει μόνο σε όσους είναι κάτω από το μέσο όρο δηλαδή μόνο στους "φρέσκους". Η επιτροπή που θα έκρινε τις υπερβάσεις του πλαφόν κατά περίπτωση δεν έχει συνέλθει ακόμα (ή τουλάχιστον δεν με ενημέρωσαν όπως μου είχαν πει ότι θα κάνουν). Οι ασφαλισμένοι να δούμε πότε θα συνέλθουν που πρέπει να κάνουν το γύρο της Αθήνας για να γράψουν κανένα prolia
samsok:
εχει δοκιμασει κανεις συνταγογραφηση σκευασματων που απαιτουν προεγκριση απο επιτροπη και ειναι υψηλου κοστους(πχ σε μεταμοσχευμενους) ? προσμετρουνται ή οχι στο πλαφον μας?
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςεχει δοκιμασει κανεις συνταγογραφηση σκευασματων που απαιτουν προεγκριση απο επιτροπη και ειναι υψηλου κοστους(πχ σε μεταμοσχευμενους) ? προσμετρουνται ή οχι στο πλαφον μας?
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή έγραψα ένα FORSTEO πρόσφατα που εκτελέιται σε εξωτερικό φαρμακείο αλλά θέλει προέγκριση απο Επιτροπή ΕΟΠΥΥΥυυυυ και δεν διαπίστωσα αύξηση του τρέχοντος υπολοίπου κατα 300 γιούργια, υποθέτω πως όχι (μάλλον δεν προσμετρούνται αν και δεν τσεκάρεται το κουτάκι εκτός φαρμ. δαπάνης).
UPDATE: Λάθος μου, μετά την εκτέλεση διαπίστωσα ότι "τσεκαρίστηκε" (μόλις τώρα το έλεγξα) το "Δεν ενημερώνει τη φαρμακευτική δαπάνη του ιατρού". Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όταν την έξέδωσα τη συνταγή δεν ήταν τσεκαρισμένο.
mvakas:
Εργάζομαι στο ΕΣΥ και από σήμερα άρχισε να ανεβαίνει και πάλι το "κοντέρ".
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση