Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑντιγράφω ατάκα που μου άρεσε από το facebook, και την προσυπογράφω:
ακομη κι αν παψει το πλαφον θα προτιμουσα να παραμει ο μετρητης να βλεπουμε ποσα ξοδευουμε εκαστος
--- Τέλος παράθεσης ---
Λοιπόν...
Χθες, μετά από την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ κεταλήφθην από αμφιθυμία.
Από τη μια δε μου άρεσε το πλαφόν έτσι όπως επιβλήθηκε. Δηλαδή οριζόντια. Ήταν άδικο σε πολλά επίπεδα, όπως οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει.
Από την άλλη όμως, διαπίστωσα ότι ξαναβρήκα μερικά χρήσιμα φάρμακα όπως τη σαλβουταμόλη, το ιπρατρόπιο, τους βασικούς Α-ΜΕΑ, τους β-αποκλειστές, την ασπιρίνη, την αμοξυκιλλίνη, την TMP/SMX, τη νιτροφουραντοϊνη, τη φαμοτιδίνη και ένα πλήθος άλλων που είχα λησμονήσει την ύπαρξή τους. Λόγω πλαφόν, βέβαια.
Θέλω να πιστεύω ότι η επικείμενη επί το δικαιότερον εξέλιξη δε θα με κάνει να ξεχάσω τα όσα θυμήθηκα...
papadnefeli:
Συμφωνώ με την προηγούμενη απάντηση ότι το πλαφόν μας ανάγκασε να κοιτάξουμε καλύτερα και το θέμα κόστος αλλά αυτό μπορεί να γίνει με άλλους πιο κατάλληλους τρόπους (ίσως τα πρωτόκολλα να είναι ένας τέτοιος τρόπος αν και όχι έτσι όπως εφαρμόζονται τώρα).
Δουλεύω χωρίς σταθερό πληθυσμό σχεδόν μόνιμα λόγω έλλειψης αγροτικών γιατρών.Για παράδειγμα εδώ και 2 μηνες έχω ένα extra χωριό με 1400 κατοίκους με μέσο όρο ατόμων κάθε φορά που πηγαίνω τα 65 άτομα.
Με το πλαφόν που έχω (μ.ο. ειδικοτητας δηλ περίπου 14.000 ευρώ) είναι αδύνατον να καλύψω τον όλο πληθυσμό μου συν τον extra κοσμο από την πολη που ερχονται πισω στα χωριά τους εις αναζήτηση γιατρού χωρίς πλαφόν καθώς αρκετοι ιδιώτες είχαν σταματήσει τη συνταγογραφηση εδώ και μέρες.
Γιαυτό τους προηγούμενους μήνες έκανα λίγες τρίμηνες και απλές και πολλές πολλές δίμηνες.
Τελικά τι νομίζετε ότι θα ισχύσει;
EzeΤΡΟΛ:
--- Παράθεση από: Iatropedia ---Πάντως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μιλά για δικαίωση του ιατρικού κόσμου και προσθέτει ότι: «ελπίζει η απόφαση του ΣτΕ να αποτελέσει την απαρχή για μία ριζική αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίον λαμβάνονται οι καίριες για την υγεία των κατοίκων της χώρας μας αποφάσεις εκ μέρους τόσο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όσο και της διοίκησης του δημοσίου συστήματος Υγείας».
--- Τέλος παράθεσης ---
Πάντως ο ΠΙΣ έχει καταληφθεί από σύγχυση και έχει ξεχάσει ότι δεν νομοθετεί το ΣτΕ αλλά ο Υπουργός και το ΣτΕ απλά καλείται να επιλύσει τις όποιες διαφορές ή άλλες ανησυχίες έχουν διάφοροι πολίτες ή σωματεία, πάντα επί τη βάση των Νόμων που έχουν εκδοθεί και δημοσιευτεί σε ΦΕΚ από τους Υπουργούς.
Αν είναι επομένως πολιτική απόφαση του Υπουργού να εφαρμόσει πλαφόν όπως το θέλει, το ΣτΕ απλά πρέπει να επιβεβαιώσει και να εφαρμόσει το σχετικό Νόμο.
Αλλιώς καταργούμε την κυβέρνηση και τη Δημοκρατία και βάζουμε το ΣτΕ να κυβερνά.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑλλιώς καταργούμε την κυβέρνηση και τη Δημοκρατία και βάζουμε το ΣτΕ να κυβερνά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος μαγειρεύουν και οι γνωστοί μας φμφ μετά την πρόσφατη υπερψήφιση από τη Βουλή των Μεταρρυθμίσεων που αφορούν το επάγγελμά τους.
Η προσπάθεια χρησιμοποίησης του ΣτΕ ως φύλο συκής για τη γενικευμένη ανυπακοή στους Νόμους της συντεταγμένης Πολιτείας, αποτελεί συνταγματική εκτροπή και κίνδυνο για τη Δημοκρατία.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςκαι το ΣτΕ απλά καλείται να επιλύσει τις όποιες διαφορές ή άλλες ανησυχίες έχουν διάφοροι πολίτες ή σωματεία, πάντα επί τη βάση των Νόμων που έχουν εκδοθεί και δημοσιευτεί σε ΦΕΚ από τους Υπουργούς.
Αλλιώς καταργούμε την κυβέρνηση και τη Δημοκρατία και βάζουμε το ΣτΕ να κυβερνά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ προσπάθεια χρησιμοποίησης του ΣτΕ ως φύλο συκής για τη γενικευμένη ανυπακοή στους Νόμους της συντεταγμένης Πολιτείας, αποτελεί συνταγματική εκτροπή και κίνδυνο για τη Δημοκρατία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ΣτΕ κρίνει αν οι νόμοι που κατεβαίνουν στην κεφάλα του κάθε υπουργού-νομοθέτη είναι νόμιμοι και σύμφωνοι με το Σύνταγμα ή όχι. Σίγουρα δεν εκδίδει αλλά αντίθετα αφαιρεί (παράνομους) νόμους (που εκδίδονται ούκ ολίγοι τελευταία κατά την άποψη μου).
Τώρα αν κίνδυνο για τη Δημοκρατία αποτελούν οι αποφάσεις του ΣτΕ (για κατάργηση αντισυταγματικών νόμων) ή οι ίδιοι οι αντισυνταγματικοί νόμοι δεν ξέρω. Ίσως το βλέπω αλλιώς το θέμα... Αναρωτιέμαι επίσης αν πρέπει να τιμωρείται ή όχι κάποιος νομοθέτης που φέρνει επανειλλημένα τέτοιυς νόμους προς ψήφιση στη Βουλή.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση