Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 07:31:16

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 183610 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Ιανουαρίου 2014, 14:16:43
Απάντηση #90
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

- Όποιοι έχουν θέματα όπως πχ μακρόχρονες άδειες, όχι πλήρη λειτουργία όλο το 2013, αλλαγή θέσης, εποχικότητα, κλπ να επικοινωνήσουν με την διεύθυνση φαρμακευτικής για να γίνει αναπροσαρμογή των ορίων τους σε προσωπικό επίπεδο. Θα τα δουν όλα μου φαίνεται στην φαρμακευτική διεύθυνση.....

Μόλις  μίλησα  με τον πανικόβλητο ΦμΦ  της περιοχής μου που με ενημέρωσε περι αναπροσαρμογής των ορίων.
Η απάντηση μου ήταν εξής :
Πέρσι όταν μειώθηκαν τα  ειδικά μισθολόγια μου χες πει….δική σου η επιλογή του ΕΣΥ δικό σου το πρόβλημα. Φέτος η σειρά μου να σου πω… δικό μου το όριο δικό σου το πρόβλημα. Από αυριο το ιατρείο θα τρέχει προγραμμα προληπτικής Ιατρικής κτλ, συνταγες τέλος.

:-*  ΑΓΝΟ ΧΑΟΣ   :-*
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιανουαρίου 2014, 14:56:07 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

16 Ιανουαρίου 2014, 15:28:53
Απάντηση #91
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

δηλαδή είναι δίκαιο, εμένα να μου 'χει βάλει πλαφόν 3,000 ευρώ και σε άλλο συνάδελφο της ίδιας ειδικότητας (καρδιολόγοι και οι δυο) 28.000. Εγώ αναγκάζομαι πια να μη συνταγογραφώ συνταγές αξίας μεγαλύτερης των 10 ευρώ (βρείτε μου μια τέτοια συνταγή με καρδιολογικά φάρμακα όσο γενόσημα κι αν είναι) ενώ άλλος συνάδελφος έχει ακόμα πλαφόν. Εγώ μπορεί να είμαι ο καλύτερος της πιάτσας (λέμε) αλλά με καμία πιθανότητα να αυξήσω το πλαφόν μου, το οποίο αντιθέτως κάθε χρόνο θα μειώνεται και κατά 20%. Δηλ. τί γίνεται; κόβω τη συνταγογράφηση; θα εξετάζω έναν και θα του λέω "α, τώρα τα φάρμακα τράβα ψάξε πού θα τα γράψεις"....
Η απόλυτη ξεφτίλα του γιατρού....

16 Ιανουαρίου 2014, 16:01:36
Απάντηση #92
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
δηλαδή είναι δίκαιο, εμένα να μου 'χει βάλει πλαφόν 3,000 ευρώ και σε άλλο συνάδελφο της ίδιας ειδικότητας (καρδιολόγοι και οι δυο) 28.000. Εγώ αναγκάζομαι πια να μη συνταγογραφώ συνταγές αξίας μεγαλύτερης των 10 ευρώ (βρείτε μου μια τέτοια συνταγή με καρδιολογικά φάρμακα όσο γενόσημα κι αν είναι) ενώ άλλος συνάδελφος έχει ακόμα πλαφόν. Εγώ μπορεί να είμαι ο καλύτερος της πιάτσας (λέμε) αλλά με καμία πιθανότητα να αυξήσω το πλαφόν μου, το οποίο αντιθέτως κάθε χρόνο θα μειώνεται και κατά 20%. Δηλ. τί γίνεται; κόβω τη συνταγογράφηση; θα εξετάζω έναν και θα του λέω "α, τώρα τα φάρμακα τράβα ψάξε πού θα τα γράψεις"....
Η απόλυτη ξεφτίλα του γιατρού....
Και του κράτους... Όταν θα δηλώσεις το εισόδημα του 2014 και δε θα πάρει τίποτε...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

16 Ιανουαρίου 2014, 16:13:06
Απάντηση #93
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
εαν το ποσο μιας συνταγης πιστωνεται στο οριο του ιατρου με την εκτελεση αυτης στο φαρμακειο και οχι με την απλη αναγραφη αυτης προκυπτουν τα εξης ερωτηματα:

1.Οι πιο πολλοι γραφουμε 3μηνες για ευκολια δικη μας και των ασθενων.Οποτε αν εχω πχ οριο 10.000Eυρω/μηνα και μεχρι σημερα το μεσημερι φευγοντας απο τη δουλεια εχω "καψει" 8000ευρω που ξερω εαν αυριο ξεκινωντας ιατρειο δε βρεθω(αφου εκτελεστηκαν πολλες 3μηνες συνταγες μου το απογευμα) με το καλημερα να εχω καψει πχ 9500ευρω Ή ΚΑΙ ΤΑ 10.000?

2.Αν σταματησω να γραφω 3μηνες για καλυτερο ελεγχο του ποσου που "καιω" ,εκει που εβλεπα 15-20-30 ατομα τη φορα τωρα θα βλεπω χ3...για μερικα ΠΙ αυτο ειναι αδυνατο!!!

3Εαν περασω το οριο,οχι συνειδητα-ηθελημενα αλλα πχ εγραψα πολλες 3μηνες ή πχ με την απεργια τωρα του ΕΟΠΥΥ ηρθαν πολλοι ασφαλισμενοι στο ΚΥ-ΠΙ και εχω χασει τη μπαλα...Η 3μηνη λοιπον συνταγη που εγραψα πχ πριν 2μηνες και παει να γινει 2η εκτέλεση αλλά στο μεταξυ εγω ξεπερασα το οριο-πλαφον μου απλα ΔΕ θα εκτελεστει με την επισημανση ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΙΑΤΡΟΥ ή θα εκτελεστει κανονικα και θα μου σκασει μυτη κανα μπιλιετακι-προστιμο-πενανλτι απο τον ΕΟΠΥΥ ή κληση για απολογια οπως τα φαιδρα που ειδαμε προσφατα με τις χαζομαρες του ΕΟΠΥΥ που εστειλε χαρτια σε πολλους ιατρους για συνταγογραφηση εκτος ενδειξεων κτλ?

+

16 Ιανουαρίου 2014, 16:56:51
Απάντηση #94
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Το σύστημα μετράει τις εκτελεσμένες συνταγές-παραπεμπτικά. Προκειμένου να μην χρεώνεται ο γιατρός με ακριβότερα φάρμακα, ενώ ο ίδιος έχει γράψει φθηνά, θα πρέπει να επιτραπεί πάλι η χρήση της εμπορικής ονομασίας που θα δεσμεύει πλέον το φαρμακείο.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

16 Ιανουαρίου 2014, 17:06:32
Απάντηση #95
Αποσυνδεδεμένος

bpikou

Γνωρίζει κάποιος αν υπολογίζονται στο συνολικό ποσό τα αναλώσιμα του διαβήτη;

16 Ιανουαρίου 2014, 17:13:04
Απάντηση #96
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

και η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται με Γκεμπελικές τακτικές εναντίον των ιατρών ξανά.

16 Ιανουαρίου 2014, 17:18:12
Απάντηση #97
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

και η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται με Γκεμπελικές τακτικές εναντίον των ιατρών ξανά.

Το διάβασα και μου αρέσει απίστευτα η σιγουριά των υπευθύνων του ΕΟΠΥΥ όταν λένε ότι "ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!"

Μάλλον δεν ξέρουν και τόσο καλά τι γίνεται στον κόσμο! Περιέργως όμως, έχουν την στήριξη του. Ο καλύτερος άνθρωπος, στην καλύτερη θέση ο Άδωνάκος!

16 Ιανουαρίου 2014, 17:30:29
Απάντηση #98
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Τώρα με το πλαφόν συνταγογράφησης ειναι ΟΛΑ δυνατά , ακόμη και στο ΕΣΥ.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

16 Ιανουαρίου 2014, 18:10:05
Απάντηση #99
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator

Το διάβασα και μου αρέσει απίστευτα η σιγουριά των υπευθύνων του ΕΟΠΥΥ όταν λένε ότι "ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!"

Μάλλον δεν ξέρουν και τόσο καλά τι γίνεται στον κόσμο! Περιέργως όμως, έχουν την στήριξη του. Ο καλύτερος άνθρωπος, στην καλύτερη θέση ο Άδωνάκος!

Όχι μόνο θα τις έχουν κάνει, αλλά θα είχε κλείσει και το πλαφόν τους αν ίσχυε από 01/01/2014.
Σωτήρες του έθνους.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

16 Ιανουαρίου 2014, 18:27:06
Απάντηση #100
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

και αναμένουμε εξελίξεις.....

16 Ιανουαρίου 2014, 18:44:35
Απάντηση #101
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Προβλέπεται σε νέα Υπουργική απόφαση που στέλνεται τώρα για δημοσίευση ΦΕΚ. Το ανέφερα πιο πάνω αλλά με το πλήθος των μηνυμάτων έφυγε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μένει να δούμε την εφαρμογή του....

Δυστυχώς τίποτα δεν προβλέπει για τα παρακάτω και επειδή έχει βγει μόνο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μπορεί να την δούμε και τροποποιημένη......
  Πάντως η νέα υπουργική απόφαση (αυτή στη Διαύγεια που παραθέτω) λέει ότι τα όρια συνταγογράφησης (άρθρο 16) αφορούν ιατρούς που συνταγογραφούν για το ΕΟΠΥΥ (και όχι μόνο τους συμβεβλημένους όπως έλεγε η ΥΑ του Δεκεμβρίου). Έτσι καλύπτεται η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ που επέβαλλε όρια σε όλους (δικαίως). Όσο για τα παραπεμπτικά, όπως είπατε, το είπε και στο τιριτιτιβισμα ο Αdonis.

Η νέα υπουργική απόφαση (που μακάρι να τροποποιηθεί για όλους όπως είπε και ο κ. Κουναλάκης ή και να καταργηθεί) λέει ότι αφορά όλους.... Ο πρόεδρος είναι καλυμμένος. Το θέμα είναι τι νόμους ψηφίζουν κάποιοι στη Βουλή και τι ΥΑ βγαίνουν...

Αλήθεια ποιος έβαλε το ερωτηματολόγιο άνω. Προσωπικά ψηφίζω "Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή" (είμαι ο μόνος) γιατί το πρόβλημα πιστεύω ήρθε απο την ΥΑ και η εφαρμογή απο τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ ήταν άψογη (έκανα ακριβώς ότι είπε ο υπουργός).
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιανουαρίου 2014, 18:46:11 από Ορθοπαιδικός »

16 Ιανουαρίου 2014, 18:54:20
Απάντηση #102
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
εφυγα στις 14.30 απο το ιατρειο
μεχρι τοτε μου ειχαν χρεωθει περι τα 450  ευρω στο "λογαριασμο" μου
Ανοιγω πριν 5 λεπτα απο περιεργεια να δω τι γινεται...
ειμαι στα 700+!!!

Αντε να δουμε αυριο πρωι που θα καταληξει ο δεικτης Dow-Hdika

+

16 Ιανουαρίου 2014, 18:56:17
Απάντηση #103
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

Προβλέπεται σε νέα Υπουργική απόφαση που στέλνεται τώρα για δημοσίευση ΦΕΚ. Το ανέφερα πιο πάνω αλλά με το πλήθος των μηνυμάτων έφυγε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μένει να δούμε την εφαρμογή του....

Δυστυχώς τίποτα δεν προβλέπει για τα παρακάτω και επειδή έχει βγει μόνο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μπορεί να την δούμε και τροποποιημένη......
  Πάντως η νέα υπουργική απόφαση (αυτή στη Διαύγεια που παραθέτω) λέει ότι τα όρια συνταγογράφησης (άρθρο 16) αφορούν ιατρούς που συνταγογραφούν για το ΕΟΠΥΥ (και όχι μόνο τους συμβεβλημένους όπως έλεγε η ΥΑ του Δεκεμβρίου). Έτσι καλύπτεται η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ που επέβαλλε όρια σε όλους (δικαίως). Όσο για τα παραπεμπτικά, όπως είπατε, το είπε και στο τιριτιτιβισμα ο Αdonis.

Η νέα υπουργική απόφαση (που μακάρι να τροποποιηθεί για όλους όπως είπε και ο κ. Κουναλάκης ή και να καταργηθεί) λέει ότι αφορά όλους.... Ο πρόεδρος είναι καλυμμένος. Το θέμα είναι τι νόμους ψηφίζουν κάποιοι στη Βουλή και τι ΥΑ βγαίνουν...

Αλήθεια ποιος έβαλε το ερωτηματολόγιο άνω. Προσωπικά ψηφίζω "Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή" (είμαι ο μόνος) γιατί το πρόβλημα πιστεύω ήρθε απο την ΥΑ και η εφαρμογή απο τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ ήταν άψογη (έκανα ακριβώς ότι είπε ο υπουργός).

δικαίως να μπει πλαφόν, αλλά όχι ο Χ γιατρός που 'ναι του εοπυυ να 'χει το ίδιο πλαφόν με τον Υ γιατρό που εοπυυ δεν έχει και κυνηγάει το δεκάευρω με το δίκανο......Ο πρώτος έχει λαϊκό προσκύνημα την πρώτη βδομάδα στο γιατρείο του (μετά κλείνει τους 200 ή τους 400 πια). Ο δεύτερος βλέπει δεν βλέπει καμιά 50αριά το μήνα όλο....
Σωστό το πλαφόν, όχι όμως όλοι στο ίδιο σακί

16 Ιανουαρίου 2014, 19:06:55
Απάντηση #104
Αποσυνδεδεμένος

athanasia

ειμαι καινουριο ιατρειο, λειτουργησα 11-12/2013, με λίγη συνταγογραφηση.Το πλαφον μου είναι 300 ευρω! η πελατεια μου αυξανεται σταδιακα, τι θα κάνω;
Απο την ΗΔΙΚΑ μου είπαν να στειλω έγγραφο με το προβλημα στη Δ/νση φαρμακων ΕΟΠΥΥ , αλλά δεν γνωρίζουν που είναι αυτή η διεύθυνση(!;) Γνωρίζει κάποιος κάτι; ευχαριστώ.

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5431 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9198 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11757 Εμφανίσεις