Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
- Όποιοι έχουν θέματα όπως πχ μακρόχρονες άδειες, όχι πλήρη λειτουργία όλο το 2013, αλλαγή θέσης, εποχικότητα, κλπ να επικοινωνήσουν με την διεύθυνση φαρμακευτικής για να γίνει αναπροσαρμογή των ορίων τους σε προσωπικό επίπεδο. Θα τα δουν όλα μου φαίνεται στην φαρμακευτική διεύθυνση.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Μόλις μίλησα με τον πανικόβλητο ΦμΦ της περιοχής μου που με ενημέρωσε περι αναπροσαρμογής των ορίων.
Η απάντηση μου ήταν εξής :
Πέρσι όταν μειώθηκαν τα ειδικά μισθολόγια μου χες πει….δική σου η επιλογή του ΕΣΥ δικό σου το πρόβλημα. Φέτος η σειρά μου να σου πω… δικό μου το όριο δικό σου το πρόβλημα. Από αυριο το ιατρείο θα τρέχει προγραμμα προληπτικής Ιατρικής κτλ, συνταγες τέλος.
:-* ΑΓΝΟ ΧΑΟΣ :-*
george fagogenis:
δηλαδή είναι δίκαιο, εμένα να μου 'χει βάλει πλαφόν 3,000 ευρώ και σε άλλο συνάδελφο της ίδιας ειδικότητας (καρδιολόγοι και οι δυο) 28.000. Εγώ αναγκάζομαι πια να μη συνταγογραφώ συνταγές αξίας μεγαλύτερης των 10 ευρώ (βρείτε μου μια τέτοια συνταγή με καρδιολογικά φάρμακα όσο γενόσημα κι αν είναι) ενώ άλλος συνάδελφος έχει ακόμα πλαφόν. Εγώ μπορεί να είμαι ο καλύτερος της πιάτσας (λέμε) αλλά με καμία πιθανότητα να αυξήσω το πλαφόν μου, το οποίο αντιθέτως κάθε χρόνο θα μειώνεται και κατά 20%. Δηλ. τί γίνεται; κόβω τη συνταγογράφηση; θα εξετάζω έναν και θα του λέω "α, τώρα τα φάρμακα τράβα ψάξε πού θα τα γράψεις"....
Η απόλυτη ξεφτίλα του γιατρού....
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςδηλαδή είναι δίκαιο, εμένα να μου 'χει βάλει πλαφόν 3,000 ευρώ και σε άλλο συνάδελφο της ίδιας ειδικότητας (καρδιολόγοι και οι δυο) 28.000. Εγώ αναγκάζομαι πια να μη συνταγογραφώ συνταγές αξίας μεγαλύτερης των 10 ευρώ (βρείτε μου μια τέτοια συνταγή με καρδιολογικά φάρμακα όσο γενόσημα κι αν είναι) ενώ άλλος συνάδελφος έχει ακόμα πλαφόν. Εγώ μπορεί να είμαι ο καλύτερος της πιάτσας (λέμε) αλλά με καμία πιθανότητα να αυξήσω το πλαφόν μου, το οποίο αντιθέτως κάθε χρόνο θα μειώνεται και κατά 20%. Δηλ. τί γίνεται; κόβω τη συνταγογράφηση; θα εξετάζω έναν και θα του λέω "α, τώρα τα φάρμακα τράβα ψάξε πού θα τα γράψεις"....
Η απόλυτη ξεφτίλα του γιατρού....
--- Τέλος παράθεσης ---
Και του κράτους... Όταν θα δηλώσεις το εισόδημα του 2014 και δε θα πάρει τίποτε...
Harper:
εαν το ποσο μιας συνταγης πιστωνεται στο οριο του ιατρου με την εκτελεση αυτης στο φαρμακειο και οχι με την απλη αναγραφη αυτης προκυπτουν τα εξης ερωτηματα:
1.Οι πιο πολλοι γραφουμε 3μηνες για ευκολια δικη μας και των ασθενων.Οποτε αν εχω πχ οριο 10.000Eυρω/μηνα και μεχρι σημερα το μεσημερι φευγοντας απο τη δουλεια εχω "καψει" 8000ευρω που ξερω εαν αυριο ξεκινωντας ιατρειο δε βρεθω(αφου εκτελεστηκαν πολλες 3μηνες συνταγες μου το απογευμα) με το καλημερα να εχω καψει πχ 9500ευρω Ή ΚΑΙ ΤΑ 10.000?
2.Αν σταματησω να γραφω 3μηνες για καλυτερο ελεγχο του ποσου που "καιω" ,εκει που εβλεπα 15-20-30 ατομα τη φορα τωρα θα βλεπω χ3...για μερικα ΠΙ αυτο ειναι αδυνατο!!!
3Εαν περασω το οριο,οχι συνειδητα-ηθελημενα αλλα πχ εγραψα πολλες 3μηνες ή πχ με την απεργια τωρα του ΕΟΠΥΥ ηρθαν πολλοι ασφαλισμενοι στο ΚΥ-ΠΙ και εχω χασει τη μπαλα...Η 3μηνη λοιπον συνταγη που εγραψα πχ πριν 2μηνες και παει να γινει 2η εκτέλεση αλλά στο μεταξυ εγω ξεπερασα το οριο-πλαφον μου απλα ΔΕ θα εκτελεστει με την επισημανση ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΙΑΤΡΟΥ ή θα εκτελεστει κανονικα και θα μου σκασει μυτη κανα μπιλιετακι-προστιμο-πενανλτι απο τον ΕΟΠΥΥ ή κληση για απολογια οπως τα φαιδρα που ειδαμε προσφατα με τις χαζομαρες του ΕΟΠΥΥ που εστειλε χαρτια σε πολλους ιατρους για συνταγογραφηση εκτος ενδειξεων κτλ?
ΑΡΗΣ:
Το σύστημα μετράει τις εκτελεσμένες συνταγές-παραπεμπτικά. Προκειμένου να μην χρεώνεται ο γιατρός με ακριβότερα φάρμακα, ενώ ο ίδιος έχει γράψει φθηνά, θα πρέπει να επιτραπεί πάλι η χρήση της εμπορικής ονομασίας που θα δεσμεύει πλέον το φαρμακείο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση