Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Αν ο Ιατρός γράψει γενόσημο και ο Φαρμακοποιός δώσει πρωτότυπο, ποιο μετρά;

<< < (2/2)

Gateopener:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠραγματικά είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διευκρινιστεί επισήμως.

Απλά, να καταθέσω μια προσωπική μαρτυρία: Οι φμφ, παρά τις κορώνες των οργάνων τους περί "στήριξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας" στην πράξη κοιτούν την τσέπη τους και σερβίρουν πρωτότυπα ώστε να καρπώνονται τη διαφορά της τιμής σε ζεστό κασ(έρι) στο χέρι τους, σε μια εποχή που το credit έχει εξανεμιστεί και η ρευστότητα παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στις εμπορικές συναλλαγές.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μιλούσα με φίλο μου Φαρμακοποιό χθες και μου είπε: Όταν ο Φαρμακοποιός μπορεί να δώσει πρωτότυπο εννοείται ότι θα προτιμήσει να δώσει πρωτότυπο και όχι γενόσημο.

Είναι άλλωστε τυχαίο ότι σχεδόν όλα αυτά τα αντιβιοτικά που παίρνουν οι ασθενείς over the counter, και μετά έρχονται να τα ξεπλύνουν σε εμάς, είναι πρωτότυπα;

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι φμφ ειναι η πληγη του συστηματος!!!ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!

samsok:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην ηλεκτρονική ανάλυση της συνταγογράφησης Ιατρού που έρχεται στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ Ιατρούς, κάθε μήνα,
γράφει μεταξύ των άλλων τι ποσοστό από τα φάρμακα που δώσαμε ήταν γενόσημα, τι ποσοστό on patent, τι ποσοστό off patent, και τι ποσοστό μοναδικά.

Γνωρίζει κανείς πως επηρεάζεται η παραπάνω στατιστική εάν ο Ιατρός συνταγογραφήσει γενόσημο και Φαρμακοποιός δώσει πρωτότυπο;

--- Τέλος παράθεσης ---
εμεις οι μη συμβεβλημενοι υπαρχει τροπος να δουμε τα στατιστικα μας? αυτο με το 80% πως θα το ξερω εγω αν δεν εχω στατιστικα ή μηπως αφορα μονο τους συμβεβλημενους?

Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠραγματικά είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διευκρινιστεί επισήμως.

Απλά, να καταθέσω μια προσωπική μαρτυρία: Οι φμφ, παρά τις κορώνες των οργάνων τους περί "στήριξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας" στην πράξη κοιτούν την τσέπη τους και σερβίρουν πρωτότυπα ώστε να καρπώνονται τη διαφορά της τιμής σε ζεστό κασ(έρι) στο χέρι τους, σε μια εποχή που το credit έχει εξανεμιστεί και η ρευστότητα παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στις εμπορικές συναλλαγές.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μιλούσα με φίλο μου Φαρμακοποιό χθες και μου είπε: Όταν ο Φαρμακοποιός μπορεί να δώσει πρωτότυπο εννοείται ότι θα προτιμήσει να δώσει πρωτότυπο και όχι γενόσημο.

Είναι άλλωστε τυχαίο ότι σχεδόν όλα αυτά τα αντιβιοτικά που παίρνουν οι ασθενείς over the counter, και μετά έρχονται να τα ξεπλύνουν σε εμάς, είναι πρωτότυπα;

--- Τέλος παράθεσης ---

Μα και εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε. Οι περισσότεροι πέρνουνε τα φάρμακα από το φαρμακείο και μετά έρχονται να ξεχρεώσουν. Δίνουν και το βιβλιάριο στο φαρμακείο γιατί δεν μπορούνε να χάσουνε 1 ώρα από το επόμενο επεισόδιο της τούρκικης σειράς τους πηγαίνοντας στον γιατρό. (αυτό μου το έχει πει φαρμακοποιός ότι έχει ειπωθεί!). Το ίδιο και με τις εξετάσεις. "Γιατρέ, έδωσα αίμα και θέλω να μου γράψεις τις εξετάσεις γιατί πρέπει να πάω σήμερα το παραπεμπτικό."

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Αυτό συμβαίνει και μάλιστα σε μεγάλη κλίμακα. Στρουμφοκαμηλίζουμε!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση