Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Tips για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετά την οριζόντια περικοπή στο 80% της αξίας έχουμε τα εξής δεδομένα:
..........
Στα υπολιπιδαιμικά το Crestor 5mg μπορεί και να βγεί κερδισμένο. Αν ήταν γενόσημο, θα έπαιζε μόνο του. Δε συζητάμε για εναλλακτικά τύπου Ezetrol/Cholestagel που δεν ξέρω ποιος θα τα γράφει.
...................
--- Τέλος παράθεσης ---
Η Λιανική Τιμή (Λ.Τ.) της μηνιαίας θεραπείας (28 ημέρες) με Tabl. Crestor 5 mg x 14 είναι 20,06 ευρώ.
Γιατί να μη δώσουμε π.χ. Tabl. Lepur 20 mg x 30 με Λ.Τ. μηνιαίας θεραπείας (30 ημέρες) τα 13,14 ευρώ ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά αποφεύγω να χορηγώ γενόσημη σιμβαστατίνη 20mg σε αυτήν την τόσο υψηλή τιμή.
Denominator:
Αν επιθυμεί κάποιος να χορηγήσει ατορβαστατίνη 10mg ημερησίως, αντί να γράφει κάθε μήνα ένα κουτί ατορβαστατίνης των 10mg (30) S. 1x1, που έχει ασφαλιστική και λιανική τιμή 13,51 ευρώ με δοσολογία 1x1, μπορεί να γράψει ένα κουτί ατορβαστατίνης των 20mg (30) με διχοτομούμενα δισκία S 1/2 x 1, που έχει ασφαλιστική και λιανική τιμή 17,54 ευρώ (οπότε η μηνιαία δαπάνη μειώνεται κατά 3 ευρώ - 4 ευρώ διαφορά επί 75% - και ο ασφαλισμένος ενδεχόμενα κερδίζει και 1 ευρώ ακόμη από το τέλος συνταγής).
Η ίδια λογική ακολουθείται και στα κουτιά με συσκευασίες των 14 δισκίων, όπου αντί για δύο των 10mg μπορεί να συνταγογραφήσει κανείς ένα των 20mg.
Y.Γ. Δεν ξέρω αν θα μας επιτρέψουν αυτήν την οικονομία τα πρωτόκολλα. Θα ήταν καλό να υπολογίζουν ημερήσια δόση...
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν επιθυμεί κάποιος να χορηγήσει ατορβαστατίνη 10mg ημερησίως, αντί να γράφει κάθε μήνα ένα κουτί ατορβαστατίνης των 10mg (30) S. 1x1, που έχει ασφαλιστική και λιανική τιμή 13,51 ευρώ με δοσολογία 1x1, μπορεί να γράψει ένα κουτί ατορβαστατίνης των 20mg (30) με διχοτομούμενα δισκία S 1/2 x 1, που έχει ασφαλιστική και λιανική τιμή 17,54 ευρώ (οπότε η μηνιαία δαπάνη μειώνεται κατά 3 ευρώ - 4 ευρώ διαφορά επί 75% - και ο ασφαλισμένος ενδεχόμενα κερδίζει και 1 ευρώ ακόμη από το τέλος συνταγής).
Η ίδια λογική ακολουθείται και στα κουτιά με συσκευασίες των 14 δισκίων, όπου αντί για δύο των 10mg μπορεί να συνταγογραφήσει κανείς ένα των 20mg.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι εγώ κάτι τέτοιες πατέντες έλεγα στους ασφαλισμένους στην εποχή του πάρτι (είναι καταγεγραμμένα σχετικά ποστ μέσα στο Φόρουμ) και όλοι με θεωρούσαν εξηνταβελόνη και μίζερο: Βλέπετε οι εποχές τότε ήταν extra large και όποιος έβλεπε: Atorvastatin 20 mg x 14 Bt I(ένα) s: 1/2 x 1 γραμμένο στο βιβλιάριο, κάγχαζε... Μηδέ των φμφ εξαιρουμένων. ::)
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν επιθυμεί κάποιος να χορηγήσει ατορβαστατίνη 10mg ημερησίως, αντί να γράφει κάθε μήνα ένα κουτί ατορβαστατίνης των 10mg (30) S. 1x1, που έχει ασφαλιστική και λιανική τιμή 13,51 ευρώ με δοσολογία 1x1, μπορεί να γράψει ένα κουτί ατορβαστατίνης των 20mg (30) με διχοτομούμενα δισκία S 1/2 x 1, που έχει ασφαλιστική και λιανική τιμή 17,54 ευρώ (οπότε η μηνιαία δαπάνη μειώνεται κατά 3 ευρώ - 4 ευρώ διαφορά επί 75% - και ο ασφαλισμένος ενδεχόμενα κερδίζει και 1 ευρώ ακόμη από το τέλος συνταγής).
Y.Γ. Δεν ξέρω αν θα μας επιτρέψουν αυτήν την οικονομία τα πρωτόκολλα. Θα ήταν καλό να υπολογίζουν ημερήσια δόση...
--- Τέλος παράθεσης ---
Ποιές μάρκες έχουν διχοτομούμενες ατορβαστατίνες;
Εγώ ήξερα μόνο για το Tabl. Atorvalet 20 mg x 30 και το Tabl. Atorvalet 40 mg x 30 της ALET όπου και οι δύο συσκευασίες διχοτομούνται αλλά η ALET συγχωνεύτηκε με την Specifar και αυτές οι συσκευασίες σύντομα θα εξαφανιστούν, αν δεν κάνω λάθος.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
--- Τέλος παράθεσης ---
Ποιές μάρκες έχουν διχοτομούμενες ατορβαστατίνες; Εγώ ήξερα μόνο για το Tabl. Atorvalet 20 mg x 30 και το Tabl. Atorvalet 40 mg x 30 της ALET όπου και οι δύο συσκευασίες διχοτομούνται αλλά η ALET συγχωνεύτηκε με την Specifar και αυτές οι συσκευασίες σύντομα θα εξαφανιστούν, αν δεν κάνω λάθος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αργύρη, κυκλοφορεί οσονούπω το διχοτομούμενο Atorstat σε νέα συσκευασία των 30 δισκίων.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση