Λοιπόν ,για να μην αδικήσω κανένα είδα 2η φορα το σποτάκι.Αυτό που ίσως δημιουργεί την παρεξήγηση
είναι η αναφορά στις εξετάσεις που αναφέρεται ο συνάδελφος : ..«.μετρήσαμε την αρτ.πίεση ,κάναμε ΗΚΓ και σπιρομέτρηση....
και στείλαμε τα αποτελέσματα μέσω τηλειατρικής... » Η πρώτη εντύπωση είναι σαν το Κέντρο Υγείας να μήν έχει (είχε)
δυνατότητα ΗΚΓματος και σπιρομέτρησης και αυτό έγινε εφικτό με το διαφημιζόμενο πρόγραμμα.
Δυνατότητα μέτρησης της αρτ. πίεσης πάντος σίγουρα έχει και χωρίς την vodafone,οπότε όλο αυτό μοιάζει περίεργο.
(ασε που απο τους ήχους Korotkoff ή την ακρόαση των καρδιακών τόνων τίθεται άμεσα η υπόνοια παρουσίας ΚΜ )
Νομίζω όμως ότι εξυπηρετεί διαφημιστικές ανάγκες και δεν θα έπρεπε να δίνουμε βάρος.
Η κατ εμέ υπερβολική «ευθυξία» και το «πυροβολήστε τον άσχετο γενικό ιατρό» ενισχύει τον διαφημιστικό σκοπό.
Λες να είχε σύμπλεγμα κατωτερότητας και αυτός;
Ναι. Πολλοί «γενικοί» τείνουν να το υιοθετούν αυτό
Ευελπιστώ να κανετε χιουμορ,
Αλλιώς βγείτε σας παρακαλώ να πείτε δημοσίως ότι τα ΗΚΓ των ασθενών σας τα στέλνετε κι εσείς σε κάποιο ιδιωτικό για γνωμάτευση. Και μετά να δούμε αν οι συναδελφοί σας θα εχουν κάτι να σχολιάσουν
Γιατί θεωρώ ότι στην ΚΜ θα έπρεπε να εχουμε την ίδια ευαισθησία στη διαγνωση.
Λυπάμε αν αυτό ενοχλεί ή και προσβάλλει ,αλλά είμαι ειλικρινής και δεν έκανα χιούμορ.
Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η αίσθηση είναι πρόδιλη.Ανάλογη αίσθηση είχα διαβάζοντας
και τα περι εξετάσεων ειδικότητας γενικής ιατρικής με το απαράδεκτα υψηλό ποσοστό αποτυχίας.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση η απουσία σύμπνοιας στην υποστήριξη των κακόμοιρων ειδικευόμενων
στην γκιλοτίνα της απόφασης καποιων ψυχανώμαλων εξεταστών
Σε ότι αφορά το ΗΚΓ schumifer,ως καρδιολόγος ,σε αντίθεση με σένα έχω το νομικό δικαίωμα να γνωματεύω ενυπόγραφα
την εξέταση.