Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

20 χρόνια Γιατρός, πρώτη φορά βλέπω τέτοιο αντιβιόγραμμα.

<< < (2/5) > >>

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Από τα α' επιλογής, δεν έχει τη νιτροφουραντοΐνη. Μπορεί να ζητηθεί από το εργαστήριο σε επόμενη καλλιέργεια ή είναι στάνταρ τα αντιβιογράμματα; Δεν έχω περάσει ακόμα από μικροβιολογία και έχω πολλές τέτοιες απορίες όταν διαβάζω αντιβιόγραμμα.

Δ. Κουναλάκης:
Τα περισσότερα ανάλογα αντιβιογράμματα που είχα πετύχει στο παρελθόν αποδείχτηκαν λάθος στην επανάληψη.
Ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία να το στείλεις στην τρόικα, καθώς φαντάζομαι είναι ασθενής χωρίς πρόσφατη νοσηλεία και να τους πεις να τι κάνουν οι έλληνες με την άσκοπη χρήση αντιβιοτικών και πως τα παίρνουν.
Η πώληση αντιβιοτικών στην Ελλάδα πρέπει να μπει σε ηλεκτρονική καταγραφή (ποιος το έδωσε και ποιος το παίρνει) για κάθε κουτί που δίνεται στα φαρμακεία. Ακόμη και τα ληγμένα θα πρέπει να επιστρέφονται για διαγραφή και υγειονομική καταστροφή.
Είναι πλέον σοβαρότατο θέμα δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

dimipap73:
Καντην ενέσεις με αμινογλυκοσιδη, αν δε γινει καλα  θα κανει οξεία νεφρική ανεπαρκεια ,μετα θα μπει στο νοσοκομειο ,εκει θα κανουν κανα primaxin η κανενα πιο προσεγμένο αντιβιογραμμα !

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Κι εγώ, αντιβιογράμματα με σοβαρές ανθεκτικότητες από ιδιώτες δεν τα πολυπιστεύω και ζητώ επανάληψη στο νοσοκομείο ή σε άλλο εργαστήριο αν στο μεταξύ δεν έχει χορηγηθεί αντιβιοτικό. Ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούν τρυβλία για το αντιβιόγραμμα και δισκία αντιβιοτικών (άγνωστης διάρκειας παραμονής και εξασθένησης στο εργαστήριο).
Στο παράδειγμα βλέπω 12 αντιβιοτικά. Πόσα τριβλία να χρησιμοποίησε; 12 αντιβιοτικά σε ένα τρυβλίο ή ανά 6 σε 2 τρυβλία που όμως ανεβάζει το κόστος;

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚι εγώ, αντιβιογράμματα με σοβαρές ανθεκτικότητες από ιδιώτες δεν τα πολυπιστεύω και ζητώ επανάληψη στο νοσοκομείο ή σε άλλο εργαστήριο αν στο μεταξύ δεν έχει χορηγηθεί αντιβιοτικό. Ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούν τρυβλία για το αντιβιόγραμμα και δισκία αντιβιοτικών (άγνωστης διάρκειας παραμονής και εξασθένησης στο εργαστήριο).
Στο παράδειγμα βλέπω 12 αντιβιοτικά. Πόσα τριβλία να χρησιμοποίησε; 12 αντιβιοτικά σε ένα τρυβλίο ή ανά 6 σε 2 τρυβλία που όμως ανεβάζει το κόστος;

--- Τέλος παράθεσης ---
Το σύνηθες είναι 12 σε στρογγυλό ή 16 σε τετράγωνο. Το εύκολο λάθος θα ήταν να μην έχει επωαστεί σωστά και να δίνει τρελές ευαισθησίες σε όλα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση