ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Εφημερίες στο νοσοκομειο κατα το 10μηνο του κέντρου υγείας
doctorpavlos:
Αγαπητοι συνάδελφοι ειμαι ειδικευόμενος γενικής ιατρικης στο νοσοκομειο χαλκιδας και ξεκίνησα το 10μηνο σε κεντρο υγειας που βρισκεται σε ακτινα 20 χιλιομέτρων απο το νοσοκομειο.Με αυτη την πρόφαση ο διευθ.ιατρικης υπηρεσίας μου ''επιβάλει'' να εφημερεύω στο νοσοκομείο σε κλινικές που θα μου υποδείκνυει ανάλογα με τις αναγκες.Ρώτησαν στο υπουργείο λέει και έτσι γίνεται.Ισχύει κάτι τετοιο?Γνωρίζει κανείς κατι περισσότερο?Υπαρχει καποιο έγγραφο σχετικα?Εγώ προτιμώ να εφημερεύω στο κέντρο υγείας με επίβλεψη επιμελητή εννοείται αλλά επειδή είναι πλήρες απο ειδικούς γενικους ιατρούς δεν ''δίνει'' εφημερίες στους ειδικευόμενους.Ευχαριστω
Άγρυπνη:
Γεια σου συνάδερφε. Νομίζω ότι για να είναι ολοκληρωμένη η εκπαίδευσή σου θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον τέσσερις εφημερίες το μήνα στο ΚΥ και αυτό μπορείς να το ζητήσεις εγγράφως. Βεβαίως δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρεις κάτι. Ο συντονιστής σου τι λέει; Ή δεν έχετε συντονιστή γενικό γιατρό στο νοσοκομείο σας; Θα μπορούσες ίσως να ζητήσεις να εκπαιδευτείς σε άλλο ΚΥ, που να δίνουν εφημερίες στους ειδικευόμενους. Δυστυχώς η αυθαιρεσία βασιλεύει και όπως ίσως γνωρίζεις σε πολλά νοσοκομεία μετακινούνται παρά τη θέλησή τους και ειδικευμένοι γενικοί ιατροί για να καλύψουν κενά σε εφημερίες. Τουλάχιστον προσπάθησε να εκμεταλλευτείς όσο καλύτερα μπορείς τα πρωινά στο ΚΥ και θα περάσουν κι αυτοί οι δέκα μήνες. :)
doctorpavlos:
Το θέμα είναι ότι και λόγω μείωσεις κονδυλίων δεν μας επιτρέπεται απο το νοσοκομείο να εφημερεύουμε στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας.Ο συντονιστής μας είναι Γενικός Γιατρός και μάλιστα στο κέντρο υγείας που αναφέρομαι.Κι εκείνος θα προτιμούσε να εκπαιδευόμασταν και στις εφημερίες εκεί αλλα αφου δε δίνουν έξτρα κονδύλια τι μπορεί να κανει...Τουλάχιστον τα πρωινά στα ΤΕΠ είναι κοντά μας και μας βοηθά κι εκείνος και οι υπόλοιποι στα περιστατικα όποτε χρειαστούμε.Γενικά έχουμε όλοι οι ειδικευόμενοι πολύ καλες σχεσεις μαζί του.Το κλίμα είναι άριστο στο ΚΥ.Ο ίδιος ο συντονιστής μας θα προσπαθήσει να λύσει το θέμα του να γινόμαστε μπαλάκι στις κλινικές για να κλείνουμε μονο τρύπες και ας πάρουμε μηδεν εκπαίδευση.Αυτο το έτσι θέλω και όπου θέλω του διευθυντη ιατρικής υπηρεσίας με ενόχλησε προσωπικα.Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να αρνηθώ να κάνω 7 εφημερίες και να απαιτήσω μονο τις 4 εκπαιδευτικές αν ζορίσουν τα πράγματα?
ΑΡΗΣ:
Αυτή η πλάκα με τις 4 εκπαιδευτικές πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δεν υπάρχουν 4 εκπαιδευτικές εφημερίες και όποιος τις επικαλείται, να αναφέρει και τη σχετική διάταξη νόμου.
doctorpavlos:
Δηλαδή συνάδελφε όταν σε κάποιες κλινικές που ειναι πλήρεις ειδικευομένων μας δίνουν λιγότερες εφημερίες ειναι το ιδιο?Είτε κάνω 1 εφημερία είτε κάνω 7 είναι το ιδιο πράγμα για την εκπαίδευση μου?Δεν πρεπει να υπάρχει ένα μινιμουμ?Στην ελεγεία για 4 εκπαιδευτικες μου έχουν πει στο παρελθον.Κι εγώ τη σχετική διάταξη ψάχνω αν υπάρχει κάπου!Εκτός αν εσυ γνωρίζεις κάτι παραπάνω...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση