Για να μη σας ταλαιπωρω με λεπτομερειες θα συνοψισω στα εξης:επροκειτο για περιστατικο ουτε κατα φαντασιαν επειγον που προσεκομισθη ομως στο ΤΕΠ (γνωστες επαρχιακες αμαρτωλες ιστοριες) και ουσιαστικα ηταν για εξυπηρετηση ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ κλινικης (αλλη επαρχιακη αμαρτωλη ιστορια).
Ως εφημερευων ειδικευομενος (τελειωνω συντομα) αντεδρασα αμεσα και εξοργισμενα πως δεν δεχομαι οδηγια ιδιωτικης κλινικης (ήθελαν 1 μερα εισαγωγη για διενεργεια εργ.εξετασεων) πως δεν προκειται να εμπλακω στο περιστατικο, δεν υπογραφω-σφραγιζω κανενα παραπεμπτικο, κανενα χαρτι εισαγωγης και ουτε χαρτι διακομιδης στην ιδιωτικη κλινικη την επομενη μερα με ασθενοφορο του νοσοκομειου.
Ο εφημερευων ειδικος (σε ετοιμοτητα) ο οποιος συνομιλησε με τον κλινικαρχη (κυριολεκτικα σαν να ηταν υπαλλληλος του) αποφασισε να κανει τον ελεγχο. Τον αφησα μονο του αφου πρωτιστως ξεκαθαρισα σε ολους στο ΤΕΠ αλλα και στη κλινικη πως το περιστατικο δεν ηταν της ειδικοτητας που εφημερευα και επουδενι να μου ζητηθει κλινικος ελεγχος ή σφραγισμα-υπογραφη εγγραφων που αφορουσαν αυτη την παρανομια και πως οτι θελουν ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ που το ανελαβε.
Ο ειδικος που καταλαβε φυσικα την οργη μου, εγραψε μετα απο οδηγιες αλλων τα παραπεμπτικα (δυστυχως ουτε αυτο δεν ηξερε) για εργ.ελεγχο. Μετα απο 3 ωρες με πηρε τηλ απο το σπιτι του και αφου ειχε βαλει στη βραχεια το περιστατικο για να μου πει αν το βραδυ με φωναξουν να παω να το δω. Του απαντησα πως δεν εχω κανενα απολυτως λογο να το δω γιατι δεν ηταν της ειδικοτητας για την οποια εφημερευα, πως δεν κανω εξυπηρετησεις σε ιδιωτικες κλινικες και πως δεν ηταν ουτε καν επειγον! Και τον ενημερωσα να γραψει εκεινος χαρτι διακομιδης γιατι δεν υπαρχει περιπτωση το πρωι να το κανω εγω. Το ματς συνεχιστηκε για 20 λεπτα περιπου με σποντες και απο τις 2 πλευρες. Αμεσα πηγα στο ΤΕΠ να ενημερωσω και τη βραδυνη βαρδια νοσηλευτων πως για οτι χρειαστουν ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ που το ανελαβε. Στη κλινικη επειδη με προειδοποιησε ( ; ) 2 φορες πως θα το κανει εισαγωγη, ειπα στη βραδυνη βαρδια πως αν το κανει εισαγωγη να εχει υπογραψει-σφραγισει το χαρτι της εισαγωγης και να αναγραφεί στο βιβλιο της κλινικης πως δεν συμφωνω με την εισαγωγη, δεν ηταν επειγον, δεν απτεται της ειδικοτητας για την οποια εφημερευω και πως οτιδηποτε συμβει να ειδοποιηθει ο επιμελητης.
Εισαγωγη δεν εγινε γιατι προφανως και θα ηταν σκανδαλωδες.Το πρωι κανεις δεν με ενοχλησε για το περιστατικο.
Το θεμα ειναι πως προστατευεσαι οταν υπαρχει προφανης λογος (εξυπηρετηση) για να γινει μια εισαγωγη; αναφερομαι και στο παρανομο της πραξης αλλα και σε ενδεχομενο θανατο επειδη μπηκε σε λαθος κλινικη και δεν εγινε ο απαραιτητος ελεγχος (δυστυχως γινονται και εισαγωγες σε αλλες κλινικες απο αυτη της παθησης για την οποια προσερχονται καποιοι ασθενεις παλι για λογους εξυπηρετησης-δικλινο,καλυτερο δωματιο,πιο ησυχος οροφος- παντα με τη συνδρομη καποιου γνωστου τους επιμελητη).