Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Συνταγογράφηση Ουρολογικών και Νευρολογικών φαρμάκων από Γενικό Ιατρό.

<< < (4/6) > >>

kakalos:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣύμφωνα με την υπ.αριθ. Υ7/30409/30-7-2001 Υπουργική Απόφαση σχετικά με το εύρος της συνταγογράφησης των ιατρών γενικής ιατρικής ισχύουν τα εξής :  

 «Η ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής καλύπτει τις βασικές ειδικότητες και άρα οι γενικοί ιατροί δύνανται να συνταγογραφούν φάρμακα που εμπίπτουν στο γνωστικό τους αντικείμενο (παθολογία, καρδιολογία, δερματολογία, παιδιατρική, χειρουργική, ορθοπεδική - τραυματιολογία, μαιευτική – γυναικολογία , οφθαλμολογία, ωτορινολαρυγγολογία, κλινική ψυχιατρική).»

--- Τέλος παράθεσης ---

Χειρουργική = γενική χειρουργική , ορθοπαιδικη , γυναικολογία , ΩΡΛ , ουρολογία , Ν/Χ... κλπ...

Ο τιτλος ειδικότητας είναι γενικός χειρούργος αν δεν κάνω λαθος.

Με αυτή τη λογική πρέπει να κρεμάσουν τους γενικούς χειρουργους που ασκουν τη παιδοχειρουργική χειρουργώντας παιδάκια στα νοσοκομεία που δεν υπάρχουν παιδοχειρουργοι.

kakalos:
επίσης να μην ξαναβάλουμε folley καθώς είναι ουρολογικης ειδικότητας
και να απαγορευτει δια ροπάλου η δακτυλική εξεταση στους ανδρες ωστε να μην ερχέται ο δείκτης ποτέ σε επαφή με το αποκλειστικώς ουρολογικής ειδικότητας  όργανο του προστάτη.

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςεπίσης να μην ξαναβάλουμε folley καθώς είναι ουρολογικης ειδικότητας
και να απαγορευτει δια ροπάλου η δακτυλική εξεταση στους ανδρες ωστε να μην ερχέται ο δείκτης ποτέ σε επαφή με το αποκλειστικώς ουρολογικής ειδικότητας  όργανο του προστάτη.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πετυχημένο !!  ;)

Αν και, "εναλλακτικά", θα μπορούσε να καθιερωθεί μια "παραλλαγή" κλινικής εξέτασης, χρησιμοποιώντας άλλο δάκτυλο, ώστε και ο ασθενής να "νιώσει" (γιατρέ μου) τη "διαφορά"...  :D :D

Παρόλα αυτά,
πέρα από μια τυπική (συνηθέστατη) Αγωγή για μια ουρολοίμωξη, και άλλες συνήθεις (στο φάσμα της Γενικής Παθολογίας) διαταραχές,
υπάρχουν, ΣΙΓΟΥΡΑ, και όρια...

Δηλαδή, ειδικά στην περίπτωση της Νευρολογίας,
δεν είναι απλό να συνταγογραφήσεις, ή πιο σωστά, να ρυθμιστεί (στο μέγιστο δυνατό βαθμό) ένα Parkinson...

Βέβαια, στο πεδίο της Άνοιας, πολύ φοβάμαι, ότι γίνεται τρελό πάρτυ, "αυτοσχεδιασμού" και marketing μαζί...
Τα patch είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, και καλύπτονται ΠΛΗΡΩΣ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία...
Και μια ελάχιστη βελτίωση, να παρατηρηθεί στον ασθενή (όπως τον βλέπει και τον αξιολογεί "εμπειρικά", αυτός που είναι καθημερινά μαζί του),
θεωρείται "επιτυχία"...  ::) ::)

kakalos:
Δεν θεωρώ σωστό το να διαχειρίζομαι μόνος μια  βαριά και προϊούσα νόσο όπως το parkinson ή μια προχωρημένη μορφή άνοιας .
Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου την ανίχνευσή τους και την έναρξη αγωγής και παρακολούθησή τους σε συνεργασία με τον ειδικό.

Επίσης θεωρώ άθλιο το να αναγκάζεται κάποιος να υποχρεωθεί να αγοράσει τα φάρμακά του για τον προστάτη  , καθώς είναι πιο φθηνό απο το να μετακινηθεί σε αστικό κέντρο για να τα συνταγογραφήσει σε ουρολόγο. (Τα φάρμακα για την άνοια (και parkinson κάποια) ειναι ακριβά οποτε δεν υπάρχει άλλη επιλογή.)

samsok:
Προσφατως μου ανεφεραν οτι Γενικη ιατρος σε γειτονικο νομό τιμωρηθηκε με προστιμο γιατι συνταγογραφουσε ουρολογκα σκευασματα χωρις να αναγραφει γνωματευση στην συνταγη.Τελικα εχουμε καποια επισημη απαντηση για το αν δικαιουμαστε να τα συνταγογραφουμε (οπως και τα νευρολογικα) ?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση