Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Νοεμβρίου 2024, 11:45:24

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά του "κομμουνιστή" Γεωργιάδη..  (Αναγνώστηκε 19030 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Μαρτίου 2014, 07:35:05
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Ουδείς νομίζω εξ όσων ομίλησαν επί του θέματι στη ταπεινή μας ομήγυρη δεν πάσχει από συγκριτική ζήλεια ούτε και αμφέβαλε τρόπον τινά για το αξιέπαινο της δουλειάς ή του λόγου του εν Λονδίνοις συναδέλφου.
 Απλά ο @Διακομιστής ως σύγχρονος Fellini της Νεοελληνικής λογοτεχνίας πλησιάζει πολλάκις το σουρεάλ στη περιγραφή προσώπων ή καταστάσεων και ως τοιούτος εκλαμβάνεται.
Συμφωνώ με τα λεγόμενά σας, αλλά δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να υποβαθμίζουμε τον οποιοδήποτε συνάδελφο, όταν μέσα σε 1 λεπτό, αν πραγματικά δεν σε ενδιαφέρει μόνο η ισοπέδωση μπορείς να βρεις ότι θέλεις. ;)

22 Μαρτίου 2014, 07:54:36
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Χαίρετε και πάλι. Χωρίς καμιά διάθεση αντιδικίας με τα εξέχοντα μέλη @ΑΡΗΣ και @GirousisN, θα ήθελα να προσθέσω στη συζήτηση πως ο όρος Δ/ντης σημαίνει διαφορετικά πράγματα για το ΕΣΥ και το NHS. Έτσι, στο πρώτο, ο εισαγωγικός βαθμός είναι πλέον (στην καλύτερη περίπτωση) αυτός του Βητά ενώ κάποτε μπορούσες να μπεις με το καλημέρα και σαν Δ/ντης αλλά μόνο σε δυσπρόσιτα και αζήτητα μέρη όπως οι Λειψοί, το ΚΥ Δ. Φραγκίστας κ.α. παρόμοια. Αντίθετα, η απονομή του βαθμού του Δ/ντη στα διάφορα NHS Colleges σε νέωπες ( αλήθεια, έχουμε όλοι εκπληρώσει τις στρατιωτικές μας υποχρεώσεις πριν διαπρέψουμε στα εξωτερικά ή γυρίζουμε μετά τα 35 και κάνουμε 45 μέρες εκπαίδευση στο ΚΕΥΓ; ) δεν προϋποθέτει καμιά ιδιαίτερα μακροχρόνια εμπειρία ούτε καθορισμένες, καταγεγραμμένες ώρες πτήσης, αλλά είναι απόρροια σε σημαντικό βαθμό και του πώς πλασάρεις εκεί τον εαυτό σου. Βεβαίως, η ταχύτατη αναρρίχηση στις ύπατες βαθμίδες, τους στερεί πιστεύω από το σημαντικό κίνητρο της ανέλιξης αφού όταν είσαι Δ/ντης στα 35 σου πρέπει για να μην αισθάνεσαι στάσιμος και τελματωμένος στα 45 σου, να έχεις γίνει αστροναύτης ή τουλάχιστο προσωπικός ορθοπεδικός του Πούτιν.
Βεβαίως, η άμεση αποδοχή στους κόλπους του ΝΗS συναδέλφων που βρήκαν κλειστές τις πόρτες των ελληνικών νοσοκομείων, υποδηλώνει το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στα δεύτερα καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση και το βάθος πάγκου από ικανότατους και αξιολογώτατους συναδέλφους που διαθέτουν οι Ουρολογικές στο ΓΚΑ και το Θριάσιο.
Και φυσικά να μη παρασιωπούμε  ότι οι γνώσεις, οι δεξιότητες και τα εφόδια που ανοίγουν το δρόμο για μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, έχουν αποκτηθεί και αποτελούν επένδυση αλλά και προσφορά της μικρής και ταπεινής πατρίδας μας προς τα τέκνα της και ως εκ τούτου εξαίρουν τις Πανεπιστημιακές της σχολές και το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια Νοσοκομεία της, σε αντίθεση με τα θρυλούμενα και τους αφορισμούς που εκπορεύονται συχνά από τα ίδια τα μετέπειτα ξενιτεμένα (και πικρόχολα) τέκνα της.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαρτίου 2014, 08:27:17 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Μαρτίου 2014, 08:45:57
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN

Χαίρετε και πάλι. Χωρίς καμιά διάθεση αντιδικίας με τα εξέχοντα μέλη @ΑΡΗΣ και @GirousisN, θα ήθελα να προσθέσω στη συζήτηση πως ο όρος Δ/ντης σημαίνει διαφορετικά πράγματα για το ΕΣΥ και το NHS. Έτσι, στο πρώτο, ο εισαγωγικός βαθμός είναι πλέον (στην καλύτερη περίπτωση) αυτός του Βητά ενώ κάποτε μπορούσες να μπεις με το καλημέρα και σαν Δ/ντης αλλά μόνο σε δυσπρόσιτα και αζήτητα μέρη όπως οι Λειψοί, το ΚΥ Δ. Φραγκίστας κ.α. παρόμοια. Αντίθετα, η απονομή του βαθμού του Δ/ντη στα διάφορα NHS Colleges σε νέωπες ( αλήθεια, έχουμε όλοι εκπληρώσει τις στρατιωτικές μας υποχρεώσεις πριν διαπρέψουμε στα εξωτερικά ή γυρίζουμε μετά τα 35 και κάνουμε 45 μέρες εκπαίδευση στο ΚΕΥΓ; ) δεν προϋποθέτει καμιά ιδιαίτερα μακροχρόνια εμπειρία ούτε καθορισμένες, καταγεγραμμένες ώρες πτήσης, αλλά είναι απόρροια σε σημαντικό βαθμό και του πώς πλασάρεις εκεί τον εαυτό σου. Βεβαίως, η ταχύτατη αναρρίχηση στις ύπατες βαθμίδες, τους στερεί πιστεύω από το σημαντικό κίνητρο της ανέλιξης αφού όταν είσαι Δ/ντης στα 35 σου πρέπει για να μην αισθάνεσαι στάσιμος και τελματωμένος στα 45 σου, να έχεις γίνει αστροναύτης ή τουλάχιστο προσωπικός ορθοπεδικός του Πούτιν.
Βεβαίως, η άμεση αποδοχή στους κόλπους του ΝΗS συναδέλφων που βρήκαν κλειστές τις πόρτες των ελληνικών νοσοκομείων, υποδηλώνει το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στα δεύτερα καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση και το βάθος πάγκου από ικανότατους και αξιολογώτατους συναδέλφους που διαθέτουν οι Ουρολογικές στο ΓΚΑ και το Θριάσιο.
Και φυσικά να μη παρασιωπούμε  ότι οι γνώσεις, οι δεξιότητες και τα εφόδια που ανοίγουν το δρόμο για μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, έχουν αποκτηθεί και αποτελούν επένδυση αλλά και προσφορά της μικρής και ταπεινής πατρίδας μας προς τα τέκνα της και ως εκ τούτου εξαίρουν τις Πανεπιστημιακές της σχολές και το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια Νοσοκομεία της, σε αντίθεση με τα θρυλούμενα και τους αφορισμούς που εκπορεύονται συχνά από τα ίδια τα μετέπειτα ξενιτεμένα (και πικρόχολα) τέκνα της.
Συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρετε .1 - 2 μικροενστάσεις μόνο. Το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στο ΕΣΥ πώς το αντιλαμβάνεστε ? Για την είσοδο σ' αυτό απλά δεν υπάρχει. Υπάρχουν τουλάχιστον 600 αδιόριστοι συνάδελφοι εδώ και 4 χρόνια. Εντός αυτού είναι γνωστό ότι λίγο ως πολύ ισχύουν αυτά που με ειρωνική διάθεση έχουν περιγραφεί και από εσάς στο λήμμα " Εισαγωγή στη Π/Θ"
Τέλος για τους "πικρόχολους" μετανάστες που αναφέρετε ,δεν μου έχει τύχει προσωπικά να γνωρίζω κανένα συνάδελφο από τους πολλούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας που να μην είχε μια δόση πικρίας στις αποσκευές του. Πράγμα απόλυτα λογικό πιστεύω.

22 Μαρτίου 2014, 10:26:34
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε :
Τόσο ο Λεβέντης Λοβερδος όσο και ο κρυπτοκομμουνιστής Γεωργιάδης μεθοδευμένα διέλυσαν το εγχώριο Ιατρικό labor market προς τέρψη εξωχώριων κέντρων.
Καρατόμισαν μισθολογικά τους επιμελητές Β και επικουρικούς παρόλο που δεν οφείλοταν σε αυτούς η εκτόξευση της μισθολογικής δαπάνης του ΕΣΥ.
Μείωσαν την ασφαλιστική τιμη αποζημίωσης της επίσκεψης κατα 50% ήτοι 10€ στους συμβεβλημένους.

Ολα αυτά κύριοι ήταν διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό την μετανάστευση του ιατρικού δυναμικού .
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Μαρτίου 2014, 11:30:35
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Η δική μου θεώρηση των πραγμάτων είναι ότι συμμετέχω στα κοινά και αγωνίζομαι, όχι για να κάνω καριέρα ως τοπικός άρχοντας ή πολιτικός, αλλά για να βοηθήσω τον τόπο μου, όπως εξασκώ και ένα λειτούργημα που το επέλεξα  και αγωνίζομαι μέσο αυτού να μπορώ να βοηθήσω  τον τόπο μου, αλλά και τους συμπολίτες μου στην χώρα που με γέννησε και όχι μόνο για να κάνω προσωπική  καριέρα. Δεν αποτάσσομαι την καριέρα, αλλά δεν είναι ο πρωταρχικός μου σκοπός.
 Εγώ θέλω όλοι αυτοί που διαπρέπουν στο εξωτερικό, γιατί εκεί αναγνωρίζεται η προσφορά τους και ο προσωπικός τους αγώνας  (και μπράβο τους για την προσωπική τους ανέλιξη) να κάνουν πράξη και τον όρο «πατριώτης»  στην πράξη και όχι στα λόγια  και να δήξουν και ενδιαφέρον για την πατρίδα τους και όχι μόνο για την προσωπική τους εξέλιξη, εκτός και εάν νιώθουν περισσότερο Δανοί ,Άγγλοι, Γάλοι  κτλ. Θαυμάζω αυτούς που κυνήγησαν την γνώση στο εξωτερικό αλλά η καρδιά τους δεν τους έλεγε να απαρνηθούν την πατρίδα τους και γύρισαν πίσω εφοδιασμένοι με κάποια προσόντα, γνωρίζοντας την δυσκολία στην χώρα μας να αναγνωριστούν αυτά και αγωνίζονται εδώ και για τους εαυτούς τους, αλλά και για τους άλλους συμπατριώτες τους που αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα στραβά της «ψωροκώσταινας» , που όμως την αγαπούν.
 Δεν κατακρίνω κανένα για τις επιλογές του, αλλά δεν δέχομαι να κατακρίνουν οι «απέξω» που κάνουν μια σπουδαία καριέρα   και έμμεσα με τα λεγόμενά τους να περνά ένα μήνυμα ότι όλοι εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα, είμαστε ηλίθιοι ή δεν ξέρω και εγώ τι, που δεχόμαστε αυτήν την πράγματι δραματική κατάσταση, και αυτοί οι έξυπνοι ,λέγοντας τι; Κατακρίνουν όλα τα στραβά με σύγκριση πάντα σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε γενικό κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό.   Εγώ ως απάντηση σε αυτούς τους λέγω : «εφόσον πράγματι σας ενδιαφέρει και αγωνιάτε για την πατρίδα,  ας οργανωθείτε σε έναν αγώνα με τους εδώ  έστω και από έξω ή γυρίστε πίσω να αγωνιστούμε όλοι μαζί ,θυσιάζοντας φυσικά κάτι από την προσωπική μας ζωή, για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην χώρα μας και για την γενιά μας αλλά και για τις επόμενες γενιές Ελλήνων , ώστε να μην απαιτείται να τρέχουν έξω  και να αφήσουν την κατακραυγή των κακών καταστάσεων  γιατί έτσι μόνο, δεν βοηθούν, αλλά προσπαθούν να διαφημίσουν ?,  να προβληθούν?, να κατακρίνουν? και να κάνουν ή να προσφέρουν  τι τελικά?.»

22 Μαρτίου 2014, 12:41:53
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN

Δεν κατακρίνω κανένα για τις επιλογές του, αλλά δεν δέχομαι να κατακρίνουν οι «απέξω» που κάνουν μια σπουδαία καριέρα   και έμμεσα με τα λεγόμενά τους να περνά ένα μήνυμα ότι όλοι εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα, είμαστε ηλίθιοι ή δεν ξέρω και εγώ τι, που δεχόμαστε αυτήν την πράγματι δραματική κατάσταση, και αυτοί οι έξυπνοι ,λέγοντας τι; Κατακρίνουν όλα τα στραβά με σύγκριση πάντα σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε γενικό κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό.   Εγώ ως απάντηση σε αυτούς τους λέγω : «εφόσον πράγματι σας ενδιαφέρει και αγωνιάτε για την πατρίδα,  ας οργανωθείτε σε έναν αγώνα με τους εδώ  έστω και από έξω ή γυρίστε πίσω να αγωνιστούμε όλοι μαζί ,θυσιάζοντας φυσικά κάτι από την προσωπική μας ζωή, για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην χώρα μας και για την γενιά μας αλλά και για τις επόμενες γενιές Ελλήνων , ώστε να μην απαιτείται να τρέχουν έξω  και να αφήσουν την κατακραυγή των κακών καταστάσεων  γιατί έτσι μόνο, δεν βοηθούν, αλλά προσπαθούν να διαφημίσουν ?,  να προβληθούν?, να κατακρίνουν? και να κάνουν ή να προσφέρουν  τι τελικά?.»

Με όλο το σεβασμό κε Κτιστάκη για την προβοκατόρικη ερώτηση. Θεωρείτε ότι δεν είμαστε ηλίθιοι όταν αποδεχόμαστε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση ? Βλέπετε από κάπου να ξεκινάει ή να υφίσταται κάποια μορφή αγώνα, ώστε να απαιτούμε και από τους συμπολίτες μας που επέλεξαν το δρόμο της ξενιτιάς να συμπράξουν μαζί μας ? Ας επιτρέψουμε στους Έλληνες μετανάστες μια ιδιαίτερη ευαισθησία όταν τους αποκαλούν "πλουσιόπαιδα" .Δεν αποτελεί το επεισόδιο στο Imperial μια μορφή αντίστασης στην σημερινή κατάσταση ? Ακούμε τον πρωθυπουργό μας να υπόσχεται ανακούφιση των ασθενότερων με 400 Ε, όταν πριν από 12 μήνες έκοψε τον 13ο και 14ο μισθό στους ίδιους ανθρώπους. Τον ακούμε να λέει ότι θα βγούμε στις αγορές να δανεισθούμε με επιτόκιο λίγο κάτω από 6% (capital.gr), αλλά δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο (απ' όπου θα δανειζόμαστε με 2,5 -3%).Δεν τον ακούμε να λέει πώς θα αποπληρώσουμε 320 δις Ε χρέους, τι πρωτογενή πλεονάσματα χρειάζονται γι' αυτό και με τι θυσίες θα επιτευχθούν αυτά. Ακούμε για ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, ενώ στη πραγματικότητα σε λίγο και στο Δημόσιο θα υπάρχουν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι. ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει αντιδράσει πραγματικά στα παραπάνω. Προτείνετε κάποια μορφή κοινωνικής ,συλλογικής ή πολιτικής αντίδρασης και εμένα θα μ' έχετε μαζί σας.

24 Μαρτίου 2014, 19:51:13
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Αγαπητέ Νίκο!! Στα μάτια μου αυτός που βγαίνει έξω και δεν συμμετείχε και ούτε συμμετέχει στα κοινά, είναι ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από αυτόν που μένει εντός και δεν συμμετέχει. (ο δεύτερος ‘’ πληρώνει’’  τις συνέπειες τις επιλογής του για τα κοινά, ενώ ο πρώτος όχι). Εάν ο δεύτερος είναι ‘’ηλίθιος’’ , τότε ο πρώτος τι είναι?

25 Μαρτίου 2014, 07:20:40
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN

Μα αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της ανάρτησής μου . Γιατί - και ειδικά εν καιρώ "κρίσης"- θα πρέπει να ξεχωρίζουμε τους Έλληνες σε σκαλοπάτια ή σε πατριώτες και μη πατριώτες ? Οι μετανάστες δεν πληρώνουν το τίμημα της μη συμμετοχής τους στα κοινά, με τον ξενιτεμό αυτό καθ' αυτό? Τώρα όσο για το "ηλίθιος" είχα ξεκαθαρίσει ,ότι η ερώτηση ενείχε το στοιχείο της προβοκάτσιας .

25 Μαρτίου 2014, 13:55:23
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Κατά την γνώμη μου Νίκο, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αυτός ο οποίος μεταναστεύει (και καλά κάνει για τον εαυτό του εφόσον έχει περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες συνθήκες έξω), δεν αντιμετωπίζει την καθημερινότητα της ελληνικής κατάστασης. Είναι σαν να υποστηρίζουν πχ να εφαρμοστεί μια αντικοινωνική πολιτική στην Ελλάδα και μετά αυτοί να βγουν σε άλλη χώρα, με ευνοϊκότερα συστήματα και μετά να κατακρίνουν τις καταστάσεις που αφήνουν πίσω τους και αυτούς που μένουν να ζουν στο πετσί τους τις λάθος επιλογές, γιατί  όταν στέλνουν επιστολές στον εκλεγμένο! Εκπρόσωπο της πολιτείας  και διαμαρτύρονται για την κατάσταση, αυτό κάνουν. Εμένα προσωπικά με προσβάλλει και δεν το επικροτώ. Με προσβάλλει  και αγανακτώ το ίδιο με την κριτική  που κάνει ο εκπρόσωπος τις τρόικα.
 Μιλώ πάντα για αυτούς που στέλνουν επιστολές και κάνουν κριτική απέξω , ενώ δεν μας λεν τι έκαναν εντός και τι κάνουν απέξω για την Ελλάδα αφού έχουν τόσο ενδιαφέρον. Δεν είναι λοιπόν περισσότερο θύματα(όπως θέλουν να εμφανίζονται) αυτοί από τους εντός, αλλά μάλλον είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον εξαθλιωμένο Έλληνα με την ανεργία την πείνα και χωρίς ασφάλεια.  Εσύ Νίκο εάν έχεις ελπίδα για αλλαγή των καταστάσεων με τις σημερινές συνθήκες από ποιους πρέπει να περιμένεις περισσότερα? Από αυτόν που πεινάει ή από αυτόν που έχει εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή?.
 Αυτός που δεν κάνει προσωπική θυσία για τα κοινά (και μην μου πεις ότι όλοι αυτοί που βγαίνουν έξω κάνουν κάποια θυσία, αντίθετα βγαίνουν για καθαρά προσωπικό όφελος ) δεν δικαιούται κατά την γνώμη μου να κρίνει τους υπολοίπους εάν αγωνίζονται ή όχι όσο θα έπρεπε και να μην κοινοποιούν επιστολές παίζοντας το θύματα, εκτός και εάν συμμετέχουν πράγματι σε κάποιον αγώνα ανατροπής της κατάστασης και στα πλαίσια αυτά διαμαρτύρονται όπως όλοι οι ενεργοί συμμετέχοντες. Ναι ίσως εξαναγκαστήκαν σε ξενιτεμό, αλλά από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και όχι επειδή τους εξόρισαν. Δεν είναι λοιπόν το ίδιο  φίλε Νίκο με αυτούς  που με επιλογή τους μένουν εντος και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όπως μπορούν και ας μην αποκτήσουν ποτέ τίτλους και καριέρες   (και αυτό είναι μιας μορφής προσωπικής θυσίας).
 Αλήθεια θα ήταν προσφορά στην χώρα ή εγκατάλειψη, αφού η  κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο χάλια, να φύγουμε όλοι οι Έλληνες  και να πάμε να ζήσουμε σε άλλη χώρα ?? Ή μήπως αυτό το δικαίωμα να το έχουν μόνοι κάποιοι , ή όποιοι δεν φεύγουν να θεωρούνται χαζοί ? Με αυτήν την γενίκευση, γιατί να επιβραβεύσω κάποιον που την εγκατέλειψε για το προσωπικό του όφελος, ενώ εγώ που με επιλογή μου μένω εδώ και αρνούμαι να εγκαταλείψω την χώρα μου, να μου λεν και από πάνω ότι δεν είναι αρκετά αυτά που κάνω για την ανατροπή της κατάστασης, γιατί αυτός δεν θα γινόταν διευθυντής στα 37 όπως έγινε έξω?  Το ενδεχόμενο να μην θέλω να την αλλάξω (λέμε τώρα) και να ζω σε αυτήν το σκέφτηκε ο απέξω που δεν του αρέσει?? Δεν τους αποκαλώ πλουσιόπαιδα, αλλά για μένα είναι μιας μορφής φυγής και εγκατάλειψης της χώρας ως πολιτική στάση, (και το έχω πει σε πολλούς που γνωρίζω), από την οποία μετά έχεις απαιτήσεις και στέλνεις και επιστολές διαμαρτυρίας, γιατί έξω κατάφερες να είσαι διευθυντής στα 37 , ενώ εδώ δεν θα το κατάφερνες ποτέ όπως και οι υπόλοιποι όμως που ζουν σε αυτήν την χώρα. Γιατί  λοιπόν να είσαι εσύ η εξαίρεση της κατάστασης της χώρας ? μήπως θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο από τους άλλους, ή μήπως για σένα φταίνε οι άλλοι για την κατάσταση αυτή και όχι και εσύ?

***Η κριτική μου είναι σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε προσωπικό, για να μην παρεξηγηθώ ότι τρέφω απωθημένα στους μετανάστες. Την κίνηση τους κρίνω πολιτικά, όσων επικαλούνται ότι μεταναστεύουν για πολιτικούς λόγους  και όχι για άλλους!!!. 

25 Μαρτίου 2014, 22:08:00
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Ιατροί του Ακτινολογικού τμήματος Ποντίκης Ιωάννης Συντονιστής Διευθυντής, Ζιάγκος Θεόδωρος Επιμελητής Α και Καρατζά Βαρβάρα Επιμελητής Α , θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κάτωθι :

Εργαζόμεθα σε ένα τμήμα όπου παραδοσιακά οι απαιτήσεις είναι υψηλές και μόνιμα στο κόκκινο (τμήμα κλασσικού, υπερήχων, ακτινογραφίες, μαστογραφίες, τμήμα αξονικού με 30+ περιστατικά το λιγότερο ημερησίως χώρια τα επείγοντα, τμήμα μαγνητικού τομογράφου με τουλάχιστον 10+ περιστατικά ημερησίως κ.ο.κ).
Μιλάμε για νοσοκομείο πρώτης γραμμής της Ελληνικής επικράτειας, όπου βρίσκεται καθημερινά σε γενική εφημερία και είναι στελεχωμένο με το σύνολο των υπαρχόντων ιατρικών ειδικοτήτων συμπεριλαμβανομένων Ν/Χ, Ογκολόγων, Γναθοχειρουργών κλπ. Καλύπτει δε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας για Ν/Χ και Γναθοχειρουργικά περιστατικά.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Κος Ποντίκης να λαμβάνει την άδεια του 2009 σήμερα και να του οφείλεται η άδεια του 2010, 2011, 2012 & 2013 ενώ ο Κος Ζιάγκος να λαμβάνει την άδεια του 2010 και να του οφείλεται η άδεια του 2011, 2012 & 2013, ενώ η Κα Καρατζά αν και μόλις 10 μήνες στο τμήμα να της οφείλεται η άδεια του 2013.
Μετά την αποχώρηση και του τελευταίου Επικουρικού Ιατρού στις 07/10/2013 οι ρυθμοί εργασίας μας είναι εξοντωτικοί με αποτέλεσμα το Διαγνωστικό λάθος να είναι πλέον λίαν πιθανό, ενώ η συνεχής εργασία σε φρενήρεις ρυθμούς να βάζει σε κίνδυνο την Ψυχική και Σωματική μας υγεία. Εδώ θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι ένεκα ελλείψεως Παραϊατρικού προσωπικού ( Τεχνολόγων ) στην Εφημερία μας εκτελούμε και καθήκοντα Τεχνολόγου στον Αξονικό Τομογράφο, παρά την σαφή οδηγία του νόμου Ν 2683/1999 ( ΦΕΚ α 19/1999 ) και την Υ.Α. 1014 (φορ) 94/2001.
Στο θέμα των εφημεριών υπάρχει μείζον πρόβλημα πλήρους κάλυψης για 30 ημέρες τον μήνα με αποτέλεσμα την επισφάλεια των επειγόντων, από τα υπάρχοντα κενά εφημεριών.
Από την 01/10/2013 κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις για την πρόσληψη ενός τουλάχιστον Επικουρικού Ιατρού. Το αποτέλεσμα; Τίποτα.
Κατόπιν τούτου ομόφωνα συμφωνούμε την διακοπή της λειτουργίας του Μαγνητικού Τομογράφου για τους εξωτερικούς Ασθενείς από τις αρχές Μαϊου όπου τελειώνουν τα υπάρχοντα ραντεβού και το τμήμα θα λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη για τα εσωτερικά περιστατικά και το Ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας, με την ελπίδα ότι θα επαναλειτουργήσει κανονικά αν προσληφθεί τουλάχιστον ένας Επικουρικός Ιατρός.
Μετά Τιμής

Ιωάννης Ποντίκης Συντονιστής Διευθυντής
 Ζιάγκος Θεόδωρος Επιμελητής Α
 Καρατζά Βαρβάρα Επιμελητής Α

Σε αντιδιαστολή βάζω: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"..... Να ξέρετε πάντως πως εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού αγαπάμε και πονάμε την πατρίδα μας και στις διακοπές μας ξοδεύουμε τα χρήματά μας για τα οποία δουλεύουμε σκληρά στη χώρα μας.(πιστεύω αυτό να είναι εκ παραδρομής) Μη μας κάνετε με την προκλητική συμπεριφορά σας να αλλάξουμε και τον τόπο διακοπών μας! (έτσι αντιλαμβάνεται η πατρίδα!!!!)

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Μαζάρης MSc, MD, PhD, FES, FEBU

Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος

Imperial College NHS Trust

« Τελευταία τροποποίηση: 25 Μαρτίου 2014, 22:09:40 από Γ.Κτιστάκης »

26 Μαρτίου 2014, 08:52:55
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN

Γιώργο η γνώμη σου είναι σεβαστή. Επέτρεψε μου όμως τις ακόλουθες σκέψεις
-Αυτός που μεταναστεύει για οποιοδήποτε λόγο ,επειδή δεν συμμετέχει στην Ελληνική καθημερινότητα θα πρέπει να του απαγορευτεί να ασκεί κριτική για τα τεκταινόμενα της πατρίδας του ?
- Όλη η κριτική και οι εκδηλώσεις αντίθεσης προς τη χούντα των Απριλιανών που προήλθαν από Έλληνες του εξωτερικού θα έπρεπε να προσβάλει τους τότε συμπολίτες μας ?
-Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία ΔΕΝ απευθυνόταν γενικά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά σε ένα υπουργό που ήθελε να υποστηρίξει ότι τα άρθρα των Spiegel, Lancet ,WSJ περί ανθρωπιστικής κρίσης είναι ψευδή. Σε έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο που δεν διστάζει να υποστηρίζει ότι αν δεν ζητούσε απολύσεις η τρόικα ,θα τις ζητούσε ο ίδιος ,που έχει ισχυρισθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί γιατροί επομένως κάποιοι αναγκαστικά θα πρέπει να φύγουν.
-Είναι σίγουρο ότι οι εξαθλιωμένοι και πεινασμένοι έχουν περισσότερα κίνητρα για ν' αλλάξει μια κατάσταση .Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα για εμάς που μιλάμε από την ασφάλεια της εργασίας μας και των απολαβών μας.
-Είναι σίγουρο ότι πολιτικοί μετανάστες δεν υπάρχουν σήμερα παρά μόνο οικονομικοί. Είναι άδικο λοιπόν να τους θεωρούμε συλλήβδην ριψάσπιδες.
-Για μας που επιλέξαμε την παραμονή στη χώρα μας ,μακάρι με αφορμή και τέτοιες ανταλλαγές απόψεων να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια ανατροπής της εργασιακής ,κοινωνικής και οικονομικής δικτατορίας που μας έχουν επιβάλει για να σώσουν όχι τη χώρα, αλλά την πολιτική και οικονομική της ελίτ. Κάθε βοήθεια ακόμα και από Έλληνες του εξωτερικού ευπρόσδεκτη. Αλλιώς θα μπορούμε να τους κατηγορήσουμε ότι εγκατέλειψαν τη χώρα πολιτικά και ουσιαστικά.   

26 Μαρτίου 2014, 15:37:55
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Πτυχίο ιατρικής, μεταπτυχιακό, 2 διδακτορικά, δημοσιεύσεις (σε περιοδικά με κάποιο impact factor), ανακοινώσεις, εργασίες σε συνέδρια κτλ κτλ φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να πάρει κανείς μια θέση ουρολόγου στο ΕΣΥ. Έχει πάγκο όπως είπε και καποιος άλλος η ουρολογία...λες και οι αδιόριστοι μπαίνουν ως αλλαγή στο 90' ! Κι αν κανείς στηλιτεύσει την αναξιοκρατία, να το κάνει μόνο αν είναι εντός συνόρων... Μάλιστα...
Με την ίδια λογική, αν κάποιος είναι διορισμένος στο ΕΣΥ, ας μην μιλάει για τους αδιόριστους ή την αναξιοκρατία.
Δεν νομίζω όμως ότι είναι έτσι τα πράγματα... και σίγουρα δεν χρειάζονται οι ειρωνείες για τον τόπο διακοπών και τα χρήματα, που ξοδεύει κανείς κατά τις διακοπές στην πατρίδα του. Ούτε ηλίθιο αποκάλεσε κανένα, ούτε ισχυρίστηκε ότι έφυγε για πολιτικούς λόγους. Έφυγε γιατί ήθελε να αποκτήσει πρακτική χειρουργική εμπειρία (όχι άλλο άγκιστρο) και τελικά γιατί παρ'ό,τι είχε φάει το μερίδιο του από τα σκ... (και νερό δεν ήπιε) , που απαιτούνταν για να "χτίσει" τα προσόντα του διαπίστωσε αυτο που ξέρουμε όλοι. Ότι αυτά είναι απλώς δευτερεύοντα.
Τέλος, επειδή ορισμένοι εκφράζουν πικρόχολες απόψεις χωρίς να το σκεφτούν και πολύ, να πω ότι μπορεί να πάρει κανείς τη θέση του "διευθυντή" σε κανένα κουτσοχώρι του UK (όπως αντίστοιχα και στην Ελλάδα), αλλά στο Λονδίνο (ή στην Αθήνα) δεν είναι το ίδιο. Και δεν εξαρτάται από το "πλασάρισμα", αλλά από την τεκμηρίωση, που θα παρουσιάσεις. Πρέπει να δείξεις στοιχεία ότι κατέχεις κάποια πράγματα. Δεν σε παίρνουν επειδή φόρεσες ωραίο κοστούμι ούτε από το θάμβος της κορνίζας με το χαρτί της ειδικότητας. Και πλέον δεν σε παρακαλούν να πας όπως πριν 20 χρόνια. Ακόμα και για τους Άγγλους είναι δύσκολη η θέση του consultant.
Παλαιότερα νόμιζα ότι οι γιατροί ήταν απλά διασπασμένοι λόγω των διαφορετικών συμφερόντων των διαφορετικών ειδικοτήτων. Τελικά έχουμε και υπο-κατηγορίες...
Γι'αυτό ίσως και θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ειδικευόμενους με μισθό μικρότερο από τους κλητήρες και ειδικούς γιατρούς των 2000 μεικτών (-10% φυσικά).

26 Μαρτίου 2014, 17:22:31
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Και δεν εξαρτάται από το "πλασάρισμα", αλλά από την τεκμηρίωση, που θα παρουσιάσεις.

Ο Δρ Π., εργάστηκε στα νοσοκομεία Basildon and Thurrock General (Δημόσια Νοσοκομεία) με σύμβαση που ξεκίνησε από το Φεβρουάριο του 2008 ως το Φεβρουάριο 2009 ως Specialist registrar in Obstetrics and Gynaecology.
Έπειτα, απο τον Μάρτιο 2010 ως το Μάιο 2011 εργάστηκε στα νοσοκομεία Basingstoke and North Hampshire (Δημόσια Νοσοκομεία) επίσης ως Specialist registrar in Obstetrics and Gynaecology.

Απορία αφελούς: Ποιά "τεκμηρίωση" παρουσίασε ο συγκεκριμένος, πριν του επιτρέψουν να πάρει ένα νυστέρι και να χειρουργεί;
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαρτίου 2014, 17:35:05 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Μαρτίου 2014, 17:43:29
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Πτυχίο ιατρικής, μεταπτυχιακό, 2 διδακτορικά, δημοσιεύσεις (σε περιοδικά με κάποιο impact factor), ανακοινώσεις, εργασίες σε συνέδρια κτλ κτλ φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να πάρει κανείς μια θέση ουρολόγου στο ΕΣΥ. Έχει πάγκο όπως είπε και καποιος άλλος η ουρολογία...λες και οι αδιόριστοι μπαίνουν ως αλλαγή στο 90' ! Κι αν κανείς στηλιτεύσει την αναξιοκρατία, να το κάνει μόνο αν είναι εντός συνόρων... Μάλιστα...
Με την ίδια λογική, αν κάποιος είναι διορισμένος στο ΕΣΥ, ας μην μιλάει για τους αδιόριστους ή την αναξιοκρατία.
Δεν νομίζω όμως ότι είναι έτσι τα πράγματα... και σίγουρα δεν χρειάζονται οι ειρωνείες για τον τόπο διακοπών και τα χρήματα, που ξοδεύει κανείς κατά τις διακοπές στην πατρίδα του. Ούτε ηλίθιο αποκάλεσε κανένα, ούτε ισχυρίστηκε ότι έφυγε για πολιτικούς λόγους. Έφυγε γιατί ήθελε να αποκτήσει πρακτική χειρουργική εμπειρία (όχι άλλο άγκιστρο) και τελικά γιατί παρ'ό,τι είχε φάει το μερίδιο του από τα σκ... (και νερό δεν ήπιε) , που απαιτούνταν για να "χτίσει" τα προσόντα του διαπίστωσε αυτο που ξέρουμε όλοι. Ότι αυτά είναι απλώς δευτερεύοντα.
Τέλος, επειδή ορισμένοι εκφράζουν πικρόχολες απόψεις χωρίς να το σκεφτούν και πολύ, να πω ότι μπορεί να πάρει κανείς τη θέση του "διευθυντή" σε κανένα κουτσοχώρι του UK (όπως αντίστοιχα και στην Ελλάδα), αλλά στο Λονδίνο (ή στην Αθήνα) δεν είναι το ίδιο. Και δεν εξαρτάται από το "πλασάρισμα", αλλά από την τεκμηρίωση, που θα παρουσιάσεις. Πρέπει να δείξεις στοιχεία ότι κατέχεις κάποια πράγματα. Δεν σε παίρνουν επειδή φόρεσες ωραίο κοστούμι ούτε από το θάμβος της κορνίζας με το χαρτί της ειδικότητας. Και πλέον δεν σε παρακαλούν να πας όπως πριν 20 χρόνια. Ακόμα και για τους Άγγλους είναι δύσκολη η θέση του consultant.
Παλαιότερα νόμιζα ότι οι γιατροί ήταν απλά διασπασμένοι λόγω των διαφορετικών συμφερόντων των διαφορετικών ειδικοτήτων. Τελικά έχουμε και υπο-κατηγορίες...
Γι'αυτό ίσως και θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ειδικευόμενους με μισθό μικρότερο από τους κλητήρες και ειδικούς γιατρούς των 2000 μεικτών (-10% φυσικά).

Άρα  πρέπει να φύγουμε όλοι κατά τα λεγόμενα σας??  Μπορείτε να κάνετε μια αξιολόγηση των λόγων που κάποιος  μένει εντός σε σχέση με αυτόν που πάει έξω? Εάν είναι μόνο το οικονομικό πρέπει να φύγουμε σχεδόν  όλοι??!! Τελικά τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά??

26 Μαρτίου 2014, 21:13:46
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
@Ο Διακομιστής: Συνάδελφε ο Specialist Registrar είναι ο ειδικευόμενος. Η αντιστοιχία με την Ελλάδα είναι ότι στα τελευταία έτη είναι περίπου Επιμελητής Β'. Απ'ό,τι διάβασα στο λινκ, το GMC τον διέγραψε. Οπότε περιμένω να δω και κάποιο λινκ για αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα :P (αστειεύομαι). Δεν νομίζω ότι πήρε τη θέση του ειδικευόμενου επειδή πλάσαρε καλά τον εαυτό του, αλλά επειδή προφανώς είχε ολοκληρώσει κάποιο προηγούμενο στάδιο ειδικότητας και διέθετε τα απαιτούμενα έγγραφα.
@Γ. Κτιστάκης: Συνάδελφε για να αποφασίσει κάποιος να εγκαταλείψει πατρίδα, φίλους, συγγενείς θα πρέπει να έχει ισχυρό κίνητρο. Το ένα μπορεί να είναι το οικονομικό, το άλλο το επιστημονικό. Πολιτικούς πρόσφυγες δεν έχουμε ακόμα ευτυχώς. Η πικρή αλήθεια είναι ότι και στα δύο πάσχουμε. Είναι γενονός ότι θα μπορούσε κάποιος να τελειώσει ακόμα και ειδικότητα και να μην ξέρει να ακούσει μια πνευμονία ή να βάλει ένα καθετήρα. Θα αρκούσε να περάσει τις εξετάσεις, που ανάλογα με την ειδικότητα και τον τόπο εξέτασης μπορεί να είναι από γελοίες ως εξοντωτικές...
Και είναι επίσης γεγονός ότι οι αντίστοιχοι συνάδελφοι όλων των βαθμίδων στην Αγγλία βρίσκονται σε πολύ καλύτερη οικονομική μοίρα, έχουν δε - οι ανώτερες θέσεις - και τη δυνατότητα να εργαστούν περισσότερο αν το επιθυμούν - αν υποθέσουμε ότι 80-85 χιλ λίρες το χρόνο δεν τους αρκούν. Πολλοί συνάδελφοι (και GP) βγάζουν >100.000 το χρόνο.

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
26661 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2010, 02:52:44
από Δημήτριος
0 Απαντήσεις
53774 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαρτίου 2011, 14:40:05
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις