Γειά σας,
Σκεφτόμουνα κάτι, και θα 'θελα τη γνώμη σας...
Το ότι, κατά κανόνα, οι Επιμελητές εφημερεύουν από το σπίτι τους, είναι σχεδόν δεδομένο..
Επίσης δεδομένο είναι, ότι σπανίως θα λείψει κάποιος, έχοντας πάρει ρεπό..
Όμως, όταν εγώ (το στραβάδι), χθές που είχα εφημερία, αναγκάστηκα να πάρω τον Επιμελητή μου, στις 2:30πμ και στις 4πμ...
Αυτός ο άνθρωπος, το πρωί, θα έρθει στη δουλειά ξεκούραστος... ;;Εγώ, αντίστοιχα, εφημέρευσα, και δικαιούμαι ρεπό -το οποίο, και κατά κανόνα (όχι πάντα) θα το πάρω..
Αυτός, (νομίζω τουλάχιστον..), θα έρθει το πρωί, ξενυχτισμένος και "ξυνισμένος",
μάλιστα,
αν κοιμόταν με τη γυναίκα του, θα τον έχει κάνει αεροπλάνο από τη μουρμούρα της,
και,
αν είχε προκύψει η "στραβή", θα τον έκραζαν οι ντελάληδες (δημοσιογράφοι) ως "αραχτό" στο σπίτι του...
Αντίθετα, (νομίζω και πάλι..),
θα μπορούσε να αράξει στο Γραφειάκι του, εφημερεύοντας μέσα,
να απολαύσει είτε απερίσπαστο διάβασμα -αν δεν του έχει περάσει το "χούι" της επιστημοσύνης,
να δεχθεί τους φίλους -προσωπικούς του ασθενείς -"πελατάκια" (για τους πιο "κακοπροαίρετους"), και μάλιστα σε ήρεμες συνθήκες σχεδόν "ιδιωτικού ιατρείου" (με μηδενικό ενοίκιο και Λογαριασμούς......),
και, την επόμενη μέρα, να πάρει το ρεπό του...
Σίγουρα, πολλοί, από την εμπειρία σας, θα σκεφτείτε "σιγά μην πάρει και το ρεπό του"...
Να πώ κάτι ;;
Ποιός μπορεί να του το αρνηθεί, αν κάνει ένα επίσημο "χαρτάκι", και ζητήσει (επίσημες γραπτές) εξηγήσεις, σε περίπτωση άρνησης χορήγησής του,
από τον Επιστημονικό Δ/ντή και τον Διοικητή του Νοσοκομείου... ;;
Τί σημαίνει : "Δεν έχουμε κόσμο, και δεν βγαίνουν οι βάρδιες..."
Ο Εργοδότης σου (= Υπουργείο Υγείας), σε στήνει στον τοίχο, και σε χαρακτηρίζει "τεμπέλη" και "κοπανατζή"...
Επιπλέον,
επειδή αναγνωρίζει,
όχι τόσο την κόπωση μυαλού και σώματος, μετά από ένα ξενύχτι Εφημερίας,
αλλά την αυξημένη πιθανότητα "λάθους",
υπό καθεστώς κόπωσης,το οποίο μεταφράζεται σε
Αστική Ευθύνηκαι η οποία, μέχρι πριν τουλάχιστον (...),
πληρωνόταν από τον Εργοδότη (νοσοκομείο) και όχι από τον υπάλληλο (γιατρό),
γι αυτό, θεωρώ,
κρίθηκε επιβεβλημένη, δια νόμου, η χορήγηση "ημέρας ανάπαυσης" (ρεπό) μετά από 24 παραμονή στο Νοσοκομείο...
Όλα αυτά, πιστεύετε, είναι απλώς "σαλεμένες" σκέψεις... ;;