Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Ενημέρωση κατάστασης Εργαστηριακού Τομέα (συμβεβλημένου με ΕΟΠΥΥ)

<< < (5/8) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι θα συμβεί την τρίτη βδομάδα και θα κρατήσει το πλαφόν μέχρι τότε; Δηλαδή άμα τελειώσει το πλαφόν μετά την πρώτη εβδομάδα τι γίνεται; (απ. υπουργού: δουλεύετε τζάμπα, τί δεν καταλαβαίνετε; ).

--- Τέλος παράθεσης ---
Βάσει υπουργικής απόφασης τα πλαφόν θα τελειώνουν την τελευταία βδομάδα! Τι δεν καταλαβαίνετε;
Αυτός Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (που ήταν μόνο υπενοματάρχης, όχι υπουργός) γιατί απαγόρευε τις "σεισμικές δόνεις"; Βέβαια αυτός  απαγόρευε και "το παίξιμο του κρέατος" ενώ στις υπουργικές αποφάσεις και δηλώσεις  πάει σύννεφο!

Denominator:
Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτε. Θεωρώ ότι η "κοινή συναινέσει" λύση της τελευταίας στιγμής είναι καθαρά προεκλογικός συμβιβασμός και ελάχιστη ουσία. Τα πραγματικά προβλήματα αναμένω να αναδειχθούν μετά τις εκλογές. Μακάρι να διασκεδαστεί ο φόβος μου.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... Θεωρώ ότι η "κοινή συναινέσει" λύση της τελευταίας στιγμής είναι καθαρά προεκλογικός συμβιβασμός και ελάχιστη ουσία. ...
--- Τέλος παράθεσης ---
   ήδη οι διαφωνίες ξεκίνησαν: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Με πρόσκληση και συντονισμό από τον Πρόεδρο του ΠΙΣ, σας γνωστοποιείται ότι διενεργήθηκαν τρεις συνολικά συναντήσεις εκπροσώπων της ΠΕΔ με εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων (ΠΑ.Σ.ΙΔΙ.Κ, Π.Ε.Ι.Φ.Π.Υ.) στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για τον καθορισμό του είδους του κλειστού προϋπολογισμού για το έτος 2014, χωρίς κατάληξη σε ομόφωνη απόφαση.
    Κλείνοντας τον κύκλο του διαλόγου, θεωρούμε ότι δε δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις τροποποίησης της απόφασης του Υπουργείου, (**σιγά να μη συμφωνήσουμε ποτέ σε τίποτα - είδες οι φμφ) όσον αφορά τη μορφή της επιβολής του αναλογικού ατομικού πλαφόν ανά πάροχο και ανά περιφέρεια με βάση την εξορθολογισμένη δαπάνη για το ύψος του κλειστού προϋπολογισμού.
   Ως εκ τούτου, αναμένουμε την άμεση υλοποίησή της από 01/06/2014.
    Η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης εργάζεται προς την κατεύθυνση της κατάθεσης προτάσεων οδηγιών συνταγογράφησης στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών και θα καταθέσει προτάσεις βελτίωσης της εφαρμογής του κλειστού προϋπολογισμού, αφού ληφθούν υπόψιν όλες οι ιδιαιτερότητες των παρόχων και συζητηθούν όλες οι εξαιρέσεις που αφορούν κυρίως τους νέους ιατρούς και τις τυχόν ετήσιες μεταβολές στην παροχή υπηρεσιών. (**όσο οι εξαιρέσεις αυτές δεν ποειράζουν τους μεγάλους)

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... Θεωρώ ότι η "κοινή συναινέσει" λύση της τελευταίας στιγμής είναι καθαρά προεκλογικός συμβιβασμός και ελάχιστη ουσία. ...
--- Τέλος παράθεσης ---
   ήδη οι διαφωνίες ξεκίνησαν
  . (**όσο οι εξαιρέσεις αυτές δεν ποειράζουν τους μεγάλους)

--- Τέλος παράθεσης ---
   Kαι φυσικά οι διαφωνίες συνεχίζονται: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 «Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»   - Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.-

Αθήνα, 23/05/2014 Δελτίο Τύπου
    Είμαστε αναγκασμένοι να παρέμβουμε δυναμικά, επειδή η Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. καλυπτόμενη από την Π.Ε.Δ. συνεχίζει την προσπάθεια επιβολής του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού μέτρου του ατομικού plafond ανά πάροχο και ανά υγειονομική περιφέρεια για τις διαγνωστικές εξετάσεις τρέχοντος έτους, προσπαθώντας μάλιστα με μεγάλη σπουδή να προκαταλάβει και να εξαναγκάσει τον Υπουργό Υγείας να υιοθετήσει τις θέσεις της, παρά την πρόσφατη (προ τριών ημερών) απόφαση του Σ.τ.Ε. που έκρινε το συγκεκριμένο μέτρο παράνομο και αντισυνταγματικό, γιατί καταργεί το αναφαίρετο δικαίωμα του ασφαλισμένου να μπορεί να επιλέξει τον γιατρό του και το διαγνωστικό κέντρο / εργαστήριο της προτίμησής του.
     Οφείλουμε να καταγγείλουμε δημόσια την Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. και όσους Ιατρικούς Συλλόγους συντάσσονται με τις αυταρχικές, αντιδημοκρατικές, παράνομες και αντισυνταγματικές θέσεις που θέλει να επιβάλλει, αδιαφορώντας τελείως για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων πολιτών αυτής της χώρας και ενδιαφερόμενη αποκλειστικά για τα ιδιοτελή συμφέροντα των μελών της, λειτουργώντας στην ουσία σαν συντεχνία και θεωρούμε ότι πρέπει να προασπίσουμε τις αρχές και αξίες που ισχύουν σε όλα τα ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη του πλανήτη, οι οποίες είναι : α) το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του ασφαλισμένου για τον γιατρό και το διαγνωστικό κέντρο / εργαστήριο της επιλογής του και β) το κίνητρο του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων για ποιοτικές υπηρεσίας υγείας και αξιόπιστα αποτελέσματα εξετάσεων, τα οποία στην ουσία υπηρετούν επίσης τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός Υγείας υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των κατοίκων αυτής της χώρας, όπως επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος του, δεν θα υποκύψει στις κραυγές και τους εκβιασμούς των συντεχνιών και θα προασπίσει το δίκαιο, το ηθικό και το συνταγματικά κατοχυρωμένο.
     Η Συντονιστική Επιτροπή των Διαγνωστικών Κέντρων.

ΥΓ: Τελικά τι ακριβώς διαπραγματεύτηκαν και τι συμφώνησαν (έστω κακήν-κακώς) με τον υπουργό;

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Kαι φυσικά οι διαφωνίες συνεχίζονται: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 «Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»   - Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.-
ΥΓ: Τελικά τι ακριβώς διαπραγματεύτηκαν και τι συμφώνησαν (έστω κακήν-κακώς) με τον υπουργό;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Και η γρήγορη απάντηση της προέδρου ΙΣΠατρών Άννας Μαστοράκου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ :
      1. Υπάρχει ρητή κυβερνητική απόφαση για εφαρμογή κλειστού προϋπολογισμού στον ΕΟΠΥΥ, κάτι που βρίσκεται αντίθετους τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους. Θεσμικά έχουν τεθεί οι παρακάτω όροι:
 α. Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ πρέπει να επαρκεί για τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
 β. Αποδεκτά ως κριτήρια εξορθολογισμού των δαπανών είναι μόνο τα επιστημονικά κριτήρια με την εφαρμογή διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
 γ. Απορρίπτονται θεσμικά όλοι οι λογιστικοί κανόνες που έχουν προταθεί κατά καιρούς ως άντρο οργανωμένων καρτέλ επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν τη δυνατότητα χειραγώγησης της συνταγογράφησης.
 δ. Ελεγκτικοί μηχανισμοί επαρκείς για την πάταξη της προκλητής ζήτησης και της υπερσυνταγογράφησης.
 ε. Ακέραιη και έγκαιρη αποζημίωση των εξετάσεων που έχουν εκτελεστεί.
     2. Πως θα διασφαλιστεί το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του ασφαλισμένου όταν:
 α. Εν μέσω επίσχεσης, έγινε επίσημη πρόταση από όμιλο προς το ΥΥΚΑ, εξαγοράς όλης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και εξαϋλωσης της κατά 50% προτίμησης των ασφαλισμένων να απευθύνονται σε εργαστηριακούς ιατρούς όπως αποδεικνύεται από την οικονομική κατανομή των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ για τα εργαστήρια;
 Ποιος είναι ακριβώς ο ορισμός του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων !!!;;
 β. Πως ακριβώς θα διασφαλιστεί η ελεύθερη επιλογή του ασθενούς όταν κατά την εφαρμογή του κλειστού προϋπολογισμού μόνο ανά περιφέρεια, θα κινητοποιηθούν όλα τα γρανάζια συνταγογράφησης με ανάπτυξη οργανωμένου μηχανισμού παραγωγής / ζήτησης που θα εξαντλεί από τις πρώτες ημέρες τον πενιχρό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ αφήνοντας το clawback για τους υπόλοιπους και απογυμνώνοντας την κάλυψη των υπόλοιπων ασφαλισμένων κατά τις λοιπές ημέρες του μήνα;; Το απόλυτο χάος !!!
 γ. Το πλαφόν ανά πάροχο αντιθέτως διασφαλίζει την αρχική επιλογή του ασφαλισμένου και του επιτρέπει την πρόσβασή του στο γνώριμο σημείο εξυπηρέτησής του.
     3. Περί θεμιτού/αθέμιτου ανταγωνισμού: Πέραν της προσπάθειας εξαγοράς της ΠΦΥ, κατατέθηκε από τα θεσμικά όργανα των διαγνωστικών κέντρων, στο ΥΥΚΑ, πρόταση για επιβολή ποσοστού κλιμακωτού rebate στους μικρούς παρόχους από το πρώτο ευρώ και όχι από 2000 ευρώ όπως έχει νομοθετηθεί σήμερα, προσπαθώντας να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το rebate των μικρών εργαστηρίων !!  Ποιος είναι ακριβώς ο ορισμός του θεμιτού / αθέμιτου ανταγωνισμού ;
     4. Το ΥΥΚΑ έχει χρέος να διασφαλίσει και να διασώσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τους απαράδεκτους μηχανισμούς παραγωγής / ζήτησης που παράγουν δαπάνες που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων και να πατάξει τη διαφθορά στο χώρο της υγείας από όπου και εάν προέρχεται.
   Το ΥΥΚΑ οφείλει να τιμωρήσει τον πάροχο που παραβατεί και να επιβραβεύσει τον τίμιο συνεργάτη του ΕΟΠΥΥ.
   Το ΥΥΚΑ οφείλει να υπερασπιστεί το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής του διαγνωστικού εργαστηρίου από τον ασφαλισμένο και να διαφυλάξει την επιβίωση του επιλεγμένου 50% της αγοράς με 2500 σημεία εξυπηρέτησης στην Επικράτεια και να προασπίσει τους αδύναμους κρίκους της ΠΦΥ από τον οδοστρωτήρα του ολιγοπωλιακού επιχειρηματικού συμφέροντος.
 
Άννα Μαστοράκου  Πρόεδρος ΙΣΠατρών
 Μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση