Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Ενημέρωση κατάστασης Εργαστηριακού Τομέα (συμβεβλημένου με ΕΟΠΥΥ)

<< < (6/8) > >>

GirousisN:
Η κυβερνητική τακτική της μπουρδολογίας αποδίδει. Ας φαγωθούνε τώρα μεταξύ τους οι εργαστηριακοί αφού

1) Σταμάτησαν την επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ σαν προεκλογική παροχή.
2) Δέχτηκαν ουσιαστικά την ύπαρξη κλειστού προυπολογισμού. 
3) Ως γνωστό το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. ( λέτε να δώσουν στη γνωστή αλυσίδα διαγνωστικών κομμάτι  από την πίτα των μικρών εργαστηρίων ?)

Argirios Argiriou:
Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Ενημέρωση ιατρών αναφορικά με νεότερες εξελίξεις για τις φορολογικές δηλώσεις έτους 2013

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Δια της παρούσης επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα, σχετικά με την υποβολή των ετήσιων φορολογικών δηλώσεων.
Ειδικότερα μετά από συνεχείς πιέσεις του Προέδρου του Π.Ι.Σ, κου. Βλασταράκου και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κου. Γεώργιου Πατούλη, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης της ΠΕΔ και σε συνέχεια των αλλεπάλληλων επαφών τόσο με τον Υφυπουργό Υγείας κο. Μπέζα, όσο και με τον Υπουργό Οικονομικών κο. Στουρνάρα, το Προεδρείο του ΙΣΑ σήμερα πληροφορήθηκε τα κάτωθι:
Πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα στο e-dapy του κάθε ιατρού, είτε αφορά γιατρό ως φυσικό πρόσωπο, είτε ως ιατρική εταιρεία, το ακριβές ποσό του rebate και του clawback για το έτος 2013. Το ανωτέρω ποσό θα πρέπει να εκτυπωθεί και να δηλωθεί στην φορολογική δήλωση του έτους 2013.
Συνεπεία της προαναφερθείσας ρύθμισης, για την οποία θα εκδοθεί άμεσα ΠΟΛ από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι τελικά να αποφευχθεί η άδικη φορολόγηση πλασματικών εισοδημάτων για τους γιατρούς ως φυσικά πρόσωπα, καθώς και για τις ιατρικές εταιρείες.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΙΣΑ έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον του άδικου και απαράδεκτου μέτρου του clawback και rebate και θα συνεχίσει να μάχεται για την προάσπιση των συμφερόντων και των δίκαιων αιτημάτων των μελών του

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) (όποιος έχει όρεξη και χρόνο διαβάζει)
ΕΛΛΗNΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   Αθήνα, 06/06/2014
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ          Αριθ. Πρωτ. : 1267  ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΜΑ : Σύνταξη σχεδίου Υπουργικής Απόφασης
    Σας αποστέλλουμε συνημμένα πρόταση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αναφορικά με την κατανομή του προϋπολογισμού των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Εργαστηρίων και παρακαλούμε, λόγω αρμοδιότητας, να προβείτε άμεσα στην έκδοση σχεδίου Υπουργικής Απόφασης όπως προβλέπεται από το εδάφιο Γ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του Ν.4262/2014 (ΦΕΚ 114/Α/10-05-2014).
 
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ     ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ  (τώρα που μας τελείωσε θα ισχύσει; )
 ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
     Αποφασίζεται ο προϋπολογισμός του 2014 που αφορά τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Εργαστήρια (Ι.Δ.Ε) να κατανεμηθεί στους πενήντα ένα (51) νομούς της χώρας του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Α. Η κατανομή γίνεται με την ακόλουθη διαδικασία:
   α) Υπολογίζεται η αναλογία του πληθυσμού κάθε νομού σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό της χώρας, βάσει των στοιχείων της απογραφής πληθυσμού του 2011.
   β) Κατανέμεται ο προϋπολογισμός σύμφωνα με την αναλογία πληθυσμού κάθε νομού στο σύνολο της χώρας ([ΚΑΤΑΝΟΜΗ] = ([ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ] x [ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ]).
   γ) Γίνεται εξομάλυνση της «ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ», όπως προέκυψε από την παράγραφο β, λαμβάνοντας υπόψη την αιτούμενη δαπάνη για ιατρικές πράξεις, σε κάθε νομό για το έτος 2013. Συγκεκριμένα όταν η «ΚΑΤΑΝΟΜΗ» ενός νομού ξεπερνά την αιτούμενη δαπάνη του νομού για το 2013, τότε ως ποσό κατανομής λαμβάνεται υπόψη η δαπάνη του 2013. Το ποσό που προκύπτει από αυτή την εξομάλυνση ανακατανέμεται στους νομούς των οποίων η «ΚΑΤΑΝΟΜΗ» υπολείπεται της δαπάνης του 2013, λαμβάνοντας υπόψη τα αντίστοιχα αναλογικά πληθυσμιακά κριτήρια. Μετά και την ανωτέρω εξομάλυνση προκύπτει ο προϋπολογισμός (Π/Υ) κάθε νομού για το 2014. Ακολούθως ο Π/Υ κάθε νομού κατανέμεται στα Ι.Δ.Ε. της περιοχής αυτής, κατά αναλογία με την πραγματοποιηθείσα δαπάνη κάθε Ι.Δ.Ε για το 2013 και επιμερίζεται σε δωδεκατημόρια. Το μεν 75% της κατανομής αποτελεί το ανώτατο όριο της Βασικής Ετήσιας Δαπάνης (ΒΕΔ) κάθε Ι.Δ.Ε της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής το δε 25% υπόκειται σε κλιμακωτή έκπτωση (REBATE). Εφόσον ένα ΙΔΕ δεν ξεπεράσει τη ΒΕΔ που του αντιστοιχεί κάθε μήνα, το ποσό αυτό θα του καταβάλεται χωρίς να υποστεί REBATE ή CLAW BACK. Ένα ΙΔΕ υπόκειται σε CLAW BACK όταν ξεπεράσει τη ΒΕΔ που του αντιστοιχεί και ταυτόχρονα έχει ξεπεραστεί και το 25% του Π/Υ που υπόκειται σε rebate., δηλαδή έχει ξεπεράσει το 100% του κλειστού προυπολογισμού που του αντιστοιχεί. Στο τέλος του έτους θα καταμεριστεί το ποσό της υπέρβασης της επικράτειας ανάλογα με το ποσοστό υπέρβασης που αναλογεί σε κάθε πάροχο. Αν κάποιοι νομοί δεν έχουν καταναλώσει το ποσό του Π/Υ που τους αντιστοιχεί, το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το ποσό υπέρβασης της επικράτειας για να μειωθεί το ποσό του CLAWBACK των παρόχων που το υπερέβησαν.
 
  2. Στις περιπτώσεις που κατόπιν των ελέγχων (να διευκρινιστεί ελπίζω εκ των προτέρων τι θα ελέγχεται) που διενεργούν οι Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ προκύψουν μη αποδεκτές δαπάνες οι οποίες θα αφορούν παρασχεθείσες υπηρεσίες που υπέβαλε προς αποζημίωση κάποιο ΙΔΕ στον ΕΟΠΥΥ εντός του 2014 και εκτός των τυχόν άλλων κυρώσεων που θα προβλέπει στις περιπτώσεις αυτές η σύμβαση και ο ΕΚΠΥ, το ποσό που θα περικόπτεται για το λόγο αυτό από τις απαιτήσεις του εν λόγω ΙΔΕ, θα αφαιρείται από τον υπολειπόμενο Π/Υ του (προσοχή, δεν αφαιρείται απο την πιθανή υπέρβαση) και θα παραμένει «αδιάθετο» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει τη τυχόν υπέρβαση του συνολικού ετήσιου Π/Υ και άρα το CLAW BACK που θα απαιτηθεί από το σύνολο των ΙΔΕ στο τέλος του έτους.
    Το ΙΔΕ παρέχει, εφόσον δεν διαπιστώσει παρατυπίες της ιατρικής δεοντολογίας και των κείμενων διατάξεων, υποχρεωτικά προς τους δικαιούχους του Οργανισμού τις υπηρεσίες για τις οποίες συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ όλες τις ημέρες εκάστου μηνός, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ακόμη και αν το ΙΔΕ καλύψει τη μηνιαία προϋπολογισμένη δαπάνη, όπως αυτή κοινοποιείται στους παρόχους από τον ΕΟΠΥΥ, εξακολουθεί (τζαμπα, χωρίς πιθανότητα αποπληρωμής - κοινώς κρατάει τα παραπεμπτικά για τον άλλο μήνα)  να παρέχει τις υπηρεσίες του έως και την 8η ημερολογιακή ημέρα πριν τη λήξη εκάστου μηνός, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στη σύμβαση του ΙΔΕ με τον ΕΟΠΥΥ. Ειδικά για τις τελευταίες επτά ημερολογιακές ημέρες εκάστου μηνός, το ΙΔΕ δικαιούται να μην δέχεται παραπεμπτικά διαγνωστικών πράξεων δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ, εφόσον έχει ήδη καλυφθεί ή καλυφθεί εντός των επτά αυτών ημερών η ορισμένη μηνιαία προϋπολογισμένη δαπάνη. Στην περίπτωση αυτή, το ΙΔΕ υποχρεούται να ενημερώνει εγγράφως τους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ που προσέρχονται για εκτέλεση διαγνωστικών πράξεων εντός του χρονικού διαστήματος των τελευταίων επτά ημερολογιακών ημερών εκάστου μηνός, ότι αυτές οι διαγνωστικές πράξεις δεν δύνανται να εκτελεστούν με δαπάνες του Οργανισμού και θα επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο εφόσον δεν απευθυνθεί σε δημόσιες δομές ή σε άλλο Ι.Δ.Ε. που δεν έχει καλύψει τον Π/Υ του.
 
3. Τα ως άνω υλοποιούνται από τον ΕΟΠΥΥ κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ – ΝΟΜΟΙ  (ακολουθούν οι νομοί για όσους δεν έκαναν πατριδογνωσία)

Argirios Argiriou:
13-06-2014.
ΕΟΠΥΥ: Εντολή Βορίδη για συμψηφισμό claw back για τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά εργαστήρια.

Εντολή προς την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας συμψηφισμού των ποσών που προκύπτουν από την εφαρμογή του claw back με απαιτήσεις που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών από ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια για το έτος 2013.

Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το ποσό της υπερβάλλουσας δαπάνης, σε σχέση με τα προκαθορισμένα ανώτατα όρια δαπανών, έχει επιμεριστεί στους παρόχους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ήδη εκδοθείσες Υπουργικές Αποφάσεις και θα συμψηφιστεί με υπάρχουσες απαιτήσεις των παρόχων από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν κατά τα έτη 2012 και 2013.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας “μετά το πέρας της διαδικασίας θα επέλθει σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού και βελτίωση της οικονομικής του θέσης, ενώ παράλληλα θα έχει υλοποιηθεί σημαντικό μέρος των δεσμεύσεων του, προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής και σύγχρονης οργάνωσης του.

Με την υλοποίηση της διαδικασίας του συμψηφισμού προκύπτει ότι οι ιδιώτες πάροχοι δεν θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν χρηματικά ποσά προς τον οργανισμό. Σημειώνεται ότι το οικονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από τον συμψηφισμό, θα αποδοθεί στους παρόχους ύστερα από την ολοκλήρωση του οικονομικού και κλινικού ελέγχου».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
   Ένα εκτενέστατο άρθρο του Αιμ. Νεγκή απο το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Πενία τέχνας κατεργάζονται στον ΕΟΠΥΥ. Οι φωστήρες του οργανισμού, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη συντεχνία των γιατρών και τους γαλάζιους συνδικαλιστές, ετοιμάζονται να επιβάλουν «σοβιετικού τύπου» μέτρα στις διαγνωστικές εξετάσεις, προκαλώντας ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες…
   Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, σχεδιάζουν να επιβάλλουν μηνιαίο πλαφόν ανά πάροχο (να σημειώσουμε ότι το ζήτησε η πλειοψηφία των παρόχων) . Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν αυτό θα συμπληρώνεται, τότε ο πάροχος θα είναι υποχρεωμένος να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες μέχρι και 8 ημέρες πριν τελειώσει ο μήνας! Δηλαδή, την τελευταία εβδομάδα, οι πολίτες είτε θα πληρώνουν από την τσέπη τους είτε θα ψάχνουν να βρουν πάροχο που δεν έχει κλείσει το πλαφόν… (κάποιος λαϊκίζει; )
    Η απίστευτη αυτή ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο υπουργικής απόφασης, που συντάχθηκε επί Άδωνι και βρίσκεται πλέον στα χέρια του Μάκη Βορίδη, προκειμένου να υπογραφεί. Ενώ διανύουμε τον 6ο μήνα του έτους, ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα, που δεν ισχύουν σε καμία άλλη χώρα - υποτίθεται για να ελέγξουν τις δαπάνες…
    Για ποιο λόγο καταφεύγουν σε αυτά τα ανήκουστα και «μπακαλίστικα» μέτρα; Για να μη θίξουν τα συμφέροντα περίπου 2.700 εργαστηριακών γιατρών παρόχων (που πέρισυ τους έκαναν περικοπή 45% και φέτος περίπου 65%) . Διότι με το πλαφόν ανά πάροχο εξασφαλίζεται ένα σταθερό εισόδημα σε κάθε γιατρό, ανεξάρτητα από το αν κάνει σωστά τη δουλειά του ή όχι. Και εγώ που νόμιζα ότι Ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι τους παρόχους του… (και για να μην πληρώνει, μην ξεχνιόμαστε)
    Όλοι  ??? γνωρίζουμε ότι στον τομέα των εργαστηριακών και παρακλινικών εξετάσεων έχουμε προκλητή ζήτηση (αν έχετε ονόματα στον εισαγγελέα -sic) . Μερικοί μάλιστα την εκτιμούν σε 30-40%. Το θέμα λοιπόν είναι ότι με το πλαφόν ανά πάροχο, το οποίο μάλιστα για να υπολογιστεί θα ληφθεί υπόψη η κατανάλωση κάθε παρόχου το 2013, σημαίνει πρακτικά ότι όποιος πάροχος «έκλεψε» πέρσι τον ΕΟΠΥΥ, φέτος θα επιβραβευτεί! Αντί λοιπόν ο ΕΟΠΥΥ και η κυβέρνηση να λάβει μέτρα εξυγίανσης και καταπολέμησης της διαφθοράς, «χαϊδεύει» τα αυτιά όσων καταληστεύουν το Δημόσιο. (καμιά διαφωνία σε αυτό)
    Μα καλά, θα πει κανείς, η χώρα διέρχεται κρίση, έχει προβλήματα και γι’ αυτό, λαμβάνει έκτακτα μέτρα, που ίσως δεν είναι δίκαια, αλλά αναγκαία. Θα μπορούσα να δεχθώ το επιχείρημα αυτό το 2010 ή το 2011. Σήμερα, είναι ανεπίτρεπτο. Υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν οι δαπάνες και να καταπολεμηθεί η διαφθορά, χωρίς να επιβληθεί πλαφόν ανά πάροχο, που θα προκαλέσει ταλαιπωρία στους πολίτες και αναστάτωση στην αγορά υγείας.
    Ας γίνω πιο σαφής. Πλέον, κυβέρνηση και ΕΟΠΥΥ έχουν στη διάθεσή τους αναλυτικά στοιχεία για τη συνταγογράφηση κάθε γιατρού από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Συνεπώς, μπορεί να εντοπίσει τεκμηριωμένα πια ποιος γιατρός υπερσυνταγογραφεί συστηματικά.
    Υπάρχουν διεθνώς αποδεκτά όρια, πάνω από τα οποία θεωρείται ότι ένας γιατρός τεκμαίρεται πράττει προκλητή ζήτηση. Τα ίδια άλλωστε χρησιμοποιούν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα… (είναι ανακάλυψη ή εφεύρεση; )
    Είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν πολλές εξετάσεις, οι οποίες είναι υπερτιμολογημένες. Για παράδειγμα, το υπερηχοκαρδιογράφημα καρδιάς, το οποίο ενώ ο απλός υπέρηχος έχει τιμή 8,28 ευρώ, εκείνο έχει 50 ευρώ και συνήθως ο γιατρός συνταγογραφεί και συχνά εκτελεί ο ίδιος (Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει…) υπέρηχο καρδιάς και αορτής, οπότε το κόστος διπλασιάζεται στα 100 ευρώ. Αν μάλιστα κάνει το λεγόμενο stress echo τότε η τιμή αυξάνεται στα 250 ευρώ! (ως 120-130 ευρά έχω δει Κ/Δ παραπεμπτικά. Υπάρχει όντως αυτό το στρες; )
    Άλλο «κόλπο» των γιατρών είναι ότι γράφουν 3,4,5 ακόμη και 6  ??? αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες σε ένα παραπεμπτικό! Για παράδειγμα, αν ένας ασθενής έχει πρόβλημα στη μέση του, ο γιατρός γράφει 3,4 ή και 5,  ??? !!! μαγνητικές, οι οποίες καλύπτουν όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλης, ανάλογα με τις μοίρες… (ΕΛΕΟΣ, αλήθεια είχα δει παλιά παραπεμπτικό με 3 MRI -ΑΜΣΣ,ΘΜΣΣ,ΟΜΣΣ αλλά ποτέ με 5, α ναι και MRI άνω-κάτω-όπισθο-θώρακα δλδ τετραπλή αλλά αυτά σπανίζουν) Μία απλή λύση θα ήταν να μπει όριο δύο εξετάσεις ανά παραπεμπτικό και σε αντίθετη περίπτωση το θέμα να ελέγχεται από επιτροπή, ώστε να μπει φραγμός. (ναι μόνο σάκχαρο-ουρία-κρεατινίνη 3 ανα παραπεμπτικό όπως τα φάρμακα)
   Φυσικά, τάξη μπορεί να μπει μόνο αν εφαρμοστούν τα λεγόμενα διαγνωστικά πρωτόκολλα. Υποτίθεται ότι αυτά φτιάχνονται εδώ και μήνες στο υπουργείο Υγείας, αλλά πληροφορούμαι ότι το θέμα εξελίσσεται σε φιάσκο. Και φυσικά το κρύβουν επιμελώς κάτω από το χαλί…
    Άνθρακες ο θησαυρός αποδεικνύονται και τα πρωτόκολλα που παρέδωσε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχ. Βλασταράκος. Ο έλεγχός τους έδειξε ότι μερικά αυξάνουν αντί να μειώνουν το κόστος! Μάλιστα, έμαθα ότι πρόσφατα ο ίδιος έστειλε επιστολή, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αρμόδιος και ότι θα πρέπει να ζητηθεί η αρωγή των Επιστημονικών Εταιρειών.
    Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνουν αυτά. Δηλαδή, το Κράτος να ζητεί από μία επαγγελματική ένωση (δεν είναι ακριβώς επαγγελματική ένωση ο ΠΙΣ όπως ο σύλλογος κρεοπωλών, διακρίνω κάποιοα εμπάθεια; ) να θέσει κανόνες και όρια. Και όχι από τα επιστημονικά όργανα, όπως γίνεται διεθνώς.
   Είναι ανάγκη συνεπώς ο Μάκης Βορίδης να συστήσει μία ολιγομελή (τριμελή; ) επιτροπή με τη συμμετοχή των αρμοδίων επιστημονικών οργάνων, ώστε να φτιαχτούν επιτέλους πρωτόκολλα, που να ισχύσουν από το 2015. Μέχρι τότε, μπορεί να λάβει πρακτικά, δίκαια και διεθνώς αποδεκτά μέτρα ώστε να θέσει υπό έλεγχο τις δαπάνες και να περιορίσει τη διαφθορά. Και φυσικά να ζητήσει ένα ποσοστό έκπτωσης 20-25% σε όλους τους παρόχους. (φετος τους πρώτους μήνες τα R/B+C/B υπολογίζονται σε άνω του 60% όπως έγραψα ανώτερω.... με 20-25% θα άνοιγαν σαμπάνιες).
   Όχι όμως με αλχημείες σε βάρος των πολιτών και προς όφελος των συντεχνιών και των γαλάζιων συνδικαλιστών

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση