Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Προσοχή στα Ιατρικά Συνέδρια. Συχνά δεν μορφώνουν: Παραμορφώνουν.
Argirios Argiriou:
Γύρισα χθες από ένα Ιατρικό Συνέδριο. Μερικές ομιλίες ήταν όντως επιστημονικές και μάθαινες πράγματα, ειδικά αν ρωτούσες όταν είχες απορίες.
Κάποιες άλλες ομιλίες όμως, ήταν συγκεκαλυμμένες διαφημίσεις φαρμάκων της εταιρείας που σπονσάριζε την εκδήλωση.
Έτσι είναι πολύ συχνά τα Ιατρικά συνέδρια, ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Αν χάψεις άκριτα τα πάντα δεν σε μορφώνουν. Σε παραμορφώνουν…
schumifer:
Σε παρουσιάσεις που υπάρχει ξεχωριστή πρόσκληση κάποιας εταιρείας, πάμε περισσότερο για το φαγάκι και να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν (αυτό έρχεται δεύτερο, και μόνο αν δεν τα έχουμε ξανακούσει!!!)
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε παρουσιάσεις που υπάρχει ξεχωριστή πρόσκληση κάποιας εταιρείας, πάμε περισσότερο για το φαγάκι και να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν (αυτό έρχεται δεύτερο, και μόνο αν δεν τα έχουμε ξανακούσει!!!)
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν το κίνητρό μας είναι το κέρασμα, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Εννοώ για όλους μας κι όχι για σένα, συνάδελφε, διότι κι εγώ το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και σιχαίνομαι αυτή μου την επιλογή.
Για μένα θα έπρεπε να απαγορευτεί κάθε τέτοια προσφορά. Αν θέλουν οι φαρμακοβιομηχανίες, ας κάνουν δωρεές στο κράτος ή σε φορείς, αλλά όχι σε πρόσωπα, ακόμη και με έμμεση μορφή.
Επίσης, τα συνέδρια θα πρέπει πάντα να φιλοξενούν τον επίσημο αντίλογο. Αν π.χ. θέλει μία εταιρεία να παρουσιάσει ένα προϊόν, θα πρέπει να επιτρέπεται σε όποια άλλη έχει ένα ανταγωνιστικό να παρουσιάζει αντεπιχειρήματα ώστε να πραγματώνεται η έννοια του "συνεδρίου".
GirousisN:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε παρουσιάσεις που υπάρχει ξεχωριστή πρόσκληση κάποιας εταιρείας, πάμε περισσότερο για το φαγάκι και να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν (αυτό έρχεται δεύτερο, και μόνο αν δεν τα έχουμε ξανακούσει!!!)
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν το κίνητρό μας είναι το κέρασμα, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Εννοώ για όλους μας κι όχι για σένα, συνάδελφε, διότι κι εγώ το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και σιχαίνομαι αυτή μου την επιλογή.
Για μένα θα έπρεπε να απαγορευτεί κάθε τέτοια προσφορά. Αν θέλουν οι φαρμακοβιομηχανίες, ας κάνουν δωρεές στο κράτος ή σε φορείς, αλλά όχι σε πρόσωπα, ακόμη και με έμμεση μορφή.
Επίσης, τα συνέδρια θα πρέπει πάντα να φιλοξενούν τον επίσημο αντίλογο. Αν π.χ. θέλει μία εταιρεία να παρουσιάσει ένα προϊόν, θα πρέπει να επιτρέπεται σε όποια άλλη έχει ένα ανταγωνιστικό να παρουσιάζει αντεπιχειρήματα ώστε να πραγματώνεται η έννοια του "συνεδρίου".
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν όλοι αποδέχονται το γεγονός ότι οι φαρμακοβιομηχανίες στηρίζουν οικονομικά το κάθε συνέδριο, είναι δύσκολο σε οποιοδήποτε διοργανωτή να τους απαγορέψει το παραμικρό. Ένα μικρό βήμα θα ήταν η αναγραφή στις διαφάνειες οποιασδήποτε ομιλίας, του ποιος ομιλητής ή προεδρεύων τραπεζιού έχει λάβει οικονομικές ή άλλου είδους απολαβές από κάθε φαρμ. εταιρεία, ώστε και οι ακροατές της παρουσίασης να είναι ενημερωμένοι για την αμεροληψία της ή όχι.
Denominator:
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν όλοι αποδέχονται το γεγονός ότι οι φαρμακοβιομηχανίες στηρίζουν οικονομικά το κάθε συνέδριο, είναι δύσκολο σε οποιοδήποτε διοργανωτή να τους απαγορέψει το παραμικρό. Ένα μικρό βήμα θα ήταν η αναγραφή στις διαφάνειες οποιασδήποτε ομιλίας, του ποιος ομιλητής ή προεδρεύων τραπεζιού έχει λάβει οικονομικές ή άλλου είδους απολαβές από κάθε φαρμ. εταιρεία, ώστε και οι ακροατές της παρουσίασης να είναι ενημερωμένοι για την αμεροληψία της ή όχι.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βεβαίως, έτσι είναι. Αλλά τα συνέδρια θα έπρεπε να είναι των ιατρικών επιστημονικών φορέων και όχι των φαρμακευτικών στην ουσία - και οι υπόλοιποι να είναι προσκεκλημένοι και όχι διαμορφωτές. Βέβαια σε μία τέτοια περίπτωση οι εκδηλώσεις θα συνοδεύονται από αρκετά πιο λιτές παροχές, πράγμα που θα δυσαρεστήσει κάποιους (και ειδικά τις διοργανώτριες εταιρείες), όμως η εγκυρότητά τους θα είναι ασύγκριτα υψηλότερη.
Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση