Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Μερικες ...βασικες ερωτησουλες!
Elisavet:
Καλησπερα σε ολες/ους και καλως σας βρηκα!
Ειμαι... τελειως καινουργια, καθοτι δεν ασκουσα την Ιατρικη για καποιους λογους τα τελευταια 2 ετη. Τωρα ανοιξα Ιδιωτικο Ιατρειο (χωρις καποια συμβαση με ΕΟΠΥΥ- δεν ξερω και αν ΜΠΟΡΩ να κανω) και , βρε παιδια, ολα μου φαινονται...βουνο!
Πειραζει να κανω λιγες ...ερωτησουλες?
1.Μπορω μονο μεχρι 2 συνταγες το μηνα στο ιδιο προσωπο, οπως ακουσα?Δηλ. 3η δεν με αφηνει το συστημα να γραψω?
2. Στο βιβλιαριο τι γραφουμε? Τιποτα? Τη λεξη "φαρμακα"? Τα εμπορικα ονοματα, οπως ηξερα παλιωτερα? Τις δραστικες?
3. Με αναγραφη στο βιβλιαριο, θερ.πρωτοκολλα, ICD10, κοκκινες συνταγες κλπ, συγγνωμη αλλα ποση ωρα κανετε εσεις ??? Γιατι εμενα για τα φαρμακα της μητερας μου (8 τον αριθμο) μου πηρε 40 λεπτα!!!!!
4.Τελικα , τι γραφει (και ιδιως τι δεν γραφει) η καθε ειδικοτητα απο φαρμακα και εξετασεις? Πχ, εγω σαν παθολογος γραφω Γαστρο και κολονοσκοπηση? Η νευρολογικα φαρμακα? Που μπορει να τα βρει κανεις αυτα?
5. Τι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΑΟΣ ειναι αυτο με το πρωτοκολλο της υπερλιπιδαιμιας? Τελικα εβαλα 1ο βημα, μετα ρυθμισμενος ασθενης (που ετσι ειναι) για να μπορεσω να τα γραψω. Σωστα?
6.Για τις μονογραμμες κοκκινες συνταγες, απλα πηρα ενα μπλοκ και δεν το θεωρησα πουθενα. Ετσι πρεπει?
Σας κουρασα και ζηταω συγγνωμη!!!Αλλα ειμαι λιγο...χαμενη! Μεχρι που σκεφτομαι μηπως δεν εκανα καλα και να κλεισω τωρα που..προλαβαινω... Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!
ΑΡΗΣ:
Διαβάστε τα σχετικά άρθρα και μην ανοίγετε νέο τίτλο για ήδη υπάρχων.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔιαβάστε τα σχετικά άρθρα και μην ανοίγετε νέο τίτλο για ήδη υπάρχων.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ηρέμησε Άρη, ας μην πιάνουμε τη συνάδελφο από τα "μούτρα".
Ας απαντήσουμε σε όσα ξέρουμε.
Βέβαια δεν καταλαβαίνω πώς έγραψες 8 φάρμακα στη μητέρα σου και αναρωτιέσαι αν μπορείς να γράψεις μέχρι 2 συνταγές το μήνα στο ίδιο πρόσωπο.
--- Παράθεση ---2. Στο βιβλιαριο τι γραφουμε? Τιποτα? Τη λεξη "φαρμακα"? Τα εμπορικα ονοματα, οπως ηξερα παλιωτερα? Τις δραστικες?
--- Τέλος παράθεσης ---
Η επίσημη οδηγία είναι να αναγράφονται οι δραστικές.
--- Παράθεση ---3. Με αναγραφη στο βιβλιαριο, θερ.πρωτοκολλα, ICD10, κοκκινες συνταγες κλπ, συγγνωμη αλλα ποση ωρα κανετε εσεις Huh? Γιατι εμενα για τα φαρμακα της μητερας μου (8 τον αριθμο) μου πηρε 40 λεπτα!!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Εντάξει, κάθε ασθενής δεν είναι με πρωτόκολλο και κόκκινες. Όλα είναι θέμα συνήθειας. Σε λίγο καιρό θα κάνεις πολύ λιγότερο χρόνο. Για κωδικούς ICD10 θα σε βοηθήσει πολύ το θέμα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Για τα υπόλοιπα δίνω τη σκυτάλη σε εμπειρότερους.
Elisavet:
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Η μητερα μου δεν ειναι στον ΕΟΠΥΥ!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή Είσοδος1.Μπορω μονο μεχρι 2 συνταγες το μηνα στο ιδιο προσωπο, οπως ακουσα?Δηλ. 3η δεν με αφηνει το συστημα να γραψω?
.............................................
3. Με αναγραφη στο βιβλιαριο, θερ.πρωτοκολλα, ICD10, κοκκινες συνταγες κλπ, συγγνωμη αλλα ποση ωρα κανετε εσεις ??? Γιατι εμενα για τα φαρμακα της μητερας μου (8 τον αριθμο) μου πηρε 40 λεπτα!!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕυχαριστω για τις απαντησεις. Η μητερα μου δεν ειναι στον ΕΟΠΥΥ!
--- Τέλος παράθεσης ---
Με μπέρδεψες. Δεν είναι στον ΕΟΠΥΥ αλλά της έγραψες ηλεκτρονικά; Ή μήπως τα 40 λεπτά αναφέρονται σε συνταγογράφηση σε απλό χαρτί;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση