Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 18:16:26

Ψηφοφορία

Όσον αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη, συμφωνείτε με:

Τη θέσπιση πλαφόν κατά απόλυτη τιμή
1 (3.7%)
Τη θέσπιση πλαφόν ανά ασθενή (κατά μέσο όρο)
2 (7.4%)
Τη θέσπιση πλαφόν ανά νοσολογική οντότητα (κατά μέσο όρο)
6 (22.2%)
Τον έλεγχο αυτής μόνο με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια
9 (33.3%)
Την απελευθέρωση αυτής κατά την κρίση του ιατρού
9 (33.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 27

Η ψηφοφορία έληξε: 6 Αυγούστου 2014, 20:28:32

Αποστολέας Θέμα: Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)  (Αναγνώστηκε 393216 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιουλίου 2014, 11:07:03
Απάντηση #135
Αποσυνδεδεμένος

panos papadopoulos

Δηλαδη εγω που συνταγογραφησα forsteo σε οστοπορωτικη ασθενη την πατησα?

8 Ιουλίου 2014, 11:11:48
Απάντηση #136
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όριο μηνιαίας δαπάνης ΕΟΠΥΥ ανά ασφ/νο: 42€ - Τρέχουσα μηνιαία δαπάνη ανά ασφ/νο: 41€
Και τώρα τι κάνουμε???? Το κλείνουμε για τον υπόλοιπο μήνα???
   Γράφεις λίγες πιο φθηνές συνταγές που θα εκτελεστούν σήμερα και περιμένεις αύριο. Σίγουρα απόφυγε τις μεγαλύτερες του ατομικού πλαφόν...

Ισως το συστημα να ειναι πιο χαζο απο οτι νομίζουμε.  ;D
Για δοκιμάστε να χρεώσετε 2 επισκέψεις ανα ασθενή με αρκετά φάρμακα .... δηλαδή 2 συνταγές και κλείσιμο επίσκεψης , νεα επίσκεψη με το ιδιο αμκα και συνέχιση συνταγογράφησης!!!! Δεν πιστεύω οτι γίνεται διασταύρωση αμκα αλλα μόνο υπολογισμός συνόλου επισκέψεων!!!!!
   Όχι σύνολου επισκέψεων αλλά σύνολου εκτελεσμένων συνταγών. Δυστυχώς σπάνια γράφω πάνω απο μια συνταγή σε ασθενή οπότε οι διπλές (στο ίδιο ΑΜΚΑ) δεν ξέρω αν μετράν σαν μία ή 2....

Αν εκεί που δε γράφαμε φάρμακα, αναγκαζόμαστε να γράφουμε έστω και ένα salospir ή lonarid σε παρθένα ΑΜΚΑ προκειμένου να ρίξουμε το πλαφόν μας, το κέρδος του ΕΟΠΥΥ ελαττώνεται και αυτοαναιρείται η εφαρμογή του μέτρου. Δεν το σκέφτηκαν αυτό? Δεν έχει λογική.
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά τι έχει λογική; Και στο κάτω-κάτω, η (κάθε) θεία μου χρειάζεται το LONARID! (τι να κάνουν, να απαγορέψουν να γράφεις φθηνά φάρμακα; ).

Δηλαδη εγω που συνταγογραφησα forsteo σε οστοπορωτικη ασθενη την πατησα?
   Όχι, είναι φάρμακο ΕΟΠΥΥ (ΦΥΚ) και μάλλον δεν μετράει...

8 Ιουλίου 2014, 11:14:17
Απάντηση #137
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Εγώ με το καλημέρα είδα "Προειδοποίηση: Έχετε ξεπεράσει το όριο μηνιαίας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ ανά ασφαλισμένο." (Όριο μηνιαίας δαπάνης 57€ - Τρέχουσα μηνιαία δαπάνη 57€)!
Kι εγω τα ίδια: "Προειδοποίηση: Έχετε ξεπεράσει το όριο μηνιαίας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ ανά ασφαλισμένο." (Όριο μηνιαίας δαπάνης 50€ - Τρέχουσα μηνιαία δαπάνη 56€)!
και τώρα τι κάνεις?? γράφεις ή οχι??

φυσικά και γράφω, ιδιώτης είμαι. Εδω παλεύουμε να βρούμε ασθενείς, θα τους διώξουμε τωρα;
Παρεπιπτόντως, κι εμενα έπεσε στο 50%. Προφανώς αλλάζει καθημερινά; Βλέποντας και κάνοντας.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουλίου 2014, 11:15:48 από Μαρία Χόρτη »

8 Ιουλίου 2014, 11:58:07
Απάντηση #138
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki

Έχω παραπέμψει μέχρι στιγμής 6 άτομα για συμπληρωματική συνταγογράφηση σε συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων. Κανείς τους δεν διαμαρτηρήθηκε ιδιαίτερα, δύο μάλιστα εξέφρασαν και ικανοποίηση γιατί επιτέλους μπαίνει τάξη!! Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών!!!

8 Ιουλίου 2014, 12:08:59
Απάντηση #139
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Προς το παρόν οι "λύσεις" για ΑΜΚΑ  με ακριβά (στο σύνολο) φάρμακα είναι το "σπάσιμο" τους με επισκέψεις σε 2 ή περισσότερους γιατρούς π.χ. στον ένα το Inegy ή το Pradaxa και στον άλλο το Eucreas.

Επειδή όμως το πλαφόν μπήκε ανά Ειδικότητα, πρέπει το σπάσιμο να γίνεται σε ιατρούς διαφορετικής ειδικότητας (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Επίσης, υπάρχει και το εξής πρόβλημα: Ένας ΓΙ εξετάζει έναν ασθενή και του γράφει π.χ. Κλαρισίντ και Συμπικόρτ (+ εσομεπραζόλη), εξαντλώντας το πλαφόνι. Όμως, μετά από ξερωγώ 10 μέρες, εντός του ίδιου μήνα, ο ίδιος ασφαλισμένος πάει και εκτελεί μια τρίμηνη που είχε βγάλει από ιατρό επίσης ΓΙ. Οι δυο συνταγές (του κρυολογήματος συν τα χρόνια της τρίμηνης) εκτινάσσουν αθροιστικά το πλαφόν του ασφαλισμένου (που μπορεί να αποσπάσει από Γενικούς Ιατρούς) στα ύψη. Ποιός από τους δυο ΓΙ είναι αυτός που χρεώνεται την υπέρβαση;
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουλίου 2014, 12:19:07 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Ιουλίου 2014, 12:14:34
Απάντηση #140
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Και με το 5ευρω τι γίνεται? Ο ασθενής πάει σήμερα στον Γενικό Ιατρό να γράψει τα φάρμακά του και μετά από 3 μέρες στον επισκέπτη νευρολόγο του κέντρου υγείας και ξαναπληρώνει 5ευρω και σε μια βδομάδα που θα έχει το κέντρο υγείας επισκέπτη ορθοπεδικό ξανά 5ευρω, ενώ πριν με ένα πεντάευρω τα έγραφε όλα?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

8 Ιουλίου 2014, 12:20:25
Απάντηση #141
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Γειά σας. Είμαι ΓΙ σε ΚΥ.

Αν ένας ασφαλισμένος πάρει από μένα ένα πλαφόνι, μπορεί μετά να πάει στο συνάδελφό μου ΓΙ στη διπλανή πόρτα και να πάρει άλλο ένα;

8 Ιουλίου 2014, 12:29:26
Απάντηση #142
Αποσυνδεδεμένος

Medicine Man

Γειά σας. Είμαι ΓΙ σε ΚΥ.

Αν ένας ασφαλισμένος πάρει από μένα ένα πλαφόνι, μπορεί μετά να πάει στο συνάδελφό μου ΓΙ στη διπλανή πόρτα και να πάρει άλλο ένα;
Μπορεί να πάει σε όσους Γ.Ι θέλει και να γράψει ότι θέλει.Το πλαφόν είναι του ιατρού και όχι του ασφαλισμένου.Θα έχει ο ασφαλισμένος πλαφόν για υπηρεσίες υγείας, μόνο άν εφαρμοστεί η ατομική κάρτα υγείας.

8 Ιουλίου 2014, 12:35:06
Απάντηση #143
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ευχαριστώ. Θα γράφουμε επομένως μέχρι 44 ευρώ και θα στέλνουμε τον ασφαλισμένο να συνεχίσει αλλού τα υπόλοιπα φάρμακά του.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουλίου 2014, 14:01:25 από Ο διακομιστής »

8 Ιουλίου 2014, 12:37:54
Απάντηση #144
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Να βγει ανακοίνωση από τον υπουργό υγείας ή τον ΕΟΠΥΥ στα κανάλια για να μη τα λέμε εμείς λέω εγώ...δεν έχω όρεξη να πλακώνομαι τζάμπα για ....ίες άλλων

8 Ιουλίου 2014, 12:42:34
Απάντηση #145
Αποσυνδεδεμένος

panos papadopoulos

Τρεις λαλουν και δυο χορευουν! Αμα βγάλουμε άκρη γράψτε μου!

8 Ιουλίου 2014, 13:11:06
Απάντηση #146
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

Έχω παραπέμψει μέχρι στιγμής 6 άτομα για συμπληρωματική συνταγογράφηση σε συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων. Κανείς τους δεν διαμαρτηρήθηκε ιδιαίτερα, δύο μάλιστα εξέφρασαν και ικανοποίηση γιατί επιτέλους μπαίνει τάξη!! Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών!!!

εμένα κόντεψε να με δείρει ένας γιατί, όπως λέει "δεν μπορεί να πηγαίνει ΚΑΙ σε παθολόγο"....

8 Ιουλίου 2014, 16:47:27
Απάντηση #147
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki

Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πότε ενημερώνει η ΗΔΙΚΑ αυτό το κατασκεύασμα; Εμένα από το πρωί το ίδιο δείχνει

8 Ιουλίου 2014, 17:00:00
Απάντηση #148
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πότε ενημερώνει η ΗΔΙΚΑ αυτό το κατασκεύασμα; Εμένα από το πρωί το ίδιο δείχνει
   Μάλλον το βράδυ ή ενδεχομένως δις  ημερησίως (ωσαν αντιβίωση)...

Άλλο πρόβλημα: γνωστή μου παιδίατρος, ιδιώτης, με πεσμένη (αναμενόμενα) νοσηρότητα το καλοκαίρι, έχει μόνο εμβόλια αυτές τις 8 μέρες... Στα στοιχεία δαπάνης ιατρού έχει ευτελές ποσό (~15 ευρώ) αφού τα εμβόλια με Αδωνική απόφαση, δεν υπολογίζονταν στο παλιό πλαφόν. Όμως με 10 σχετικά ακριβά εμβόλια (όλο πρωτότυπα είναι). η δαπάνη κατ' ασθενή έχει ξεφύγει (εκεί υπολογίζονται τα εμβόλια). Ως ιδιώτης δεν μπορεί να γράψει μερικά Αλγκοφρένια για να κατεβάσει το μέσο όρο γιατί θα πρέπει να συνοδεύονται απο ΑΠΥ. Και ποσα δωρεάν ΑΠΥ να γράψεις (το ίδιο πρόβλημα βέβαια έχουν όλοι οι ιδιώτες εκτός απο τους ΕΟΠΥΥ-ΕΣΥ ιατρούς).
   Ο Αδων είχε κάνει δεκτό το αίτημα των παιδιάτρων (και μάλλον σωστά) να μην "μετράνε" τα εμβόλια στο πλαφόν. Πριν περάσουν 6 μήνες ο ...νέος υπουργός τα ξέχασε... Αναμένονται σύντομα διαμαρτυρίες απο τις παιδιατρικές εταιρίες.

8 Ιουλίου 2014, 18:23:30
Απάντηση #149
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Απορία:
Εικάζουμε ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους που εκτελούνται από τα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ δεν μετρούν στον υπολογιζόμενο μέσο όρο.
Οι αιματολόγοι που κυρίως γράφουν φάρμακα που εκτελούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γιατί έχουν μέσο όρο 650 ευρώ;
Μήπως τελικά μετρούν κι αυτά;
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουλίου 2014, 18:26:42 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Λέξεις κλειδιά: πλαφόν όριο Εμβόλια; 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
4006 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Απριλίου 2009, 19:53:04
από Πατρωνάκης Μάνος
1 Απαντήσεις
5248 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουνίου 2010, 22:57:47