Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)
stelika:
Βλέπω για τον Οκτώβριο εδώ στη Θεσσαλονίκη μας ανέβασαν το πλαφόν ανά ασφαλισμένο στο 34,15 ευρώ. Μάλλον κάθε μήνα θα έχει και άλλο πλαφόν, με βάση τα στατιστικά από προηγούμενες χρονιές. Το χειμώνα λογικά θα είναι λίγο πιο πάνω, ελπίζω...
Denominator:
Μαζί με το αντιγριππικό εμβόλιο συνήθως θυμόμαστε και το αντιπνευμονιοκοκκικό.
Πολλά τα περιστατικά που πρέπει να καλυφθούν, είτε με το 13-δύναμο, είτε με το 23-δύναμο.
Ειδικά το πρώτο, που προέχει και βάσει του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, έχει ένα σημαντικό κόστος (63,07 ευρώ).
Αυτό σημαίνει ότι ένας Παθολόγος ή ένας Γενικός Γιατρός, για να εμβολιάσει έναν ασθενή, θα πρέπει να υπολογίσει πολύ αν θα τον πάρει το πλαφόν στο τέλος του μήνα, το οποίο είναι περί τα 35 ευρώ/μήνα ανά ασθενή, σημαντικά πιο χαμηλά.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Θέλω να πιστεύω ότι και τα εμβόλια ενηλίκων είναι εκτός υπολογισμού μέσου όρου παρά όσα γράφει το ΦΕΚ μόνο για παιδιά και ενήλικες.
Άλλωστε κατά τη συμπλήρωση της συνταγής με εμβόλιο ενηλίκων είναι "τικαρισμένο" το κουτάκι "εκτός φαρμακευτικής δαπάνης ΕΟΠΥΥ"*
Αν φυσικά υπολογίζονται, είναι ένα πολύ καλό επιχείρημα, θέλω να πιστεύω αλλά σημασία έχει τι θα πιστέψουν εκείνοι, σε μια κλήση για αιτιολόγηση.
* Λες και δεν πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ τελικά τη δαπάνη για τα εμβόλια!
Medicine Man:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕξαιρούνται τα εμβόλια παιδιών και εφήβων που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμών. Όχι όμως και ενηλίκων αφού δεν αναφέρει κάτι ανάλογο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Την έκατσε το Zostavax ;D ;D ;D
(πού πας με Λ.Τ. 162,70...)
--- Τέλος παράθεσης ---
Σύμφωνα με τον φαρμακευτικό επισκέπτη της MSD, που του έθεσα το ερώτημα της καταγραφής ή όχι στο plafond μας του τόσο υψηλού κόστους εμβολίου που προωθεί, μου απάντησε ότι δεν καταγράφεται σε καμμία περίπτωση. Σε ερώτημα της εταιρείας (msd) για το ασαφές ΦΕΚ, η ΗΔΙΚΑ απάντησε ότι δεν υπάρχει προς το παρών πρόθεση για διευκρινιστικό ΦΕΚ, εκτός άν δεχτεί μαζικά ερωτήματα από ιατρούς. Σκοπεύω να στείλω ένα mail με ερώτημα (και ελπίζω γραπτή απάντηση) για όλα τα εμβόλια των ενηλίκων που περιλαμβάνονται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Γνωρίζει κάποιος που ακριβώς στην ΗΔΙΚΑ να απευθύνεται το mail; ωστε αν επιθυμούν και άλλοι συνάδελφοι να συντονιστούμε;
π.χ διαμέσου του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Σύμφωνα με τον φαρμακευτικό επισκέπτη της MSD, που του έθεσα το ερώτημα της καταγραφής ή όχι στο plafond μας του τόσο υψηλού κόστους εμβολίου που προωθεί, μου απάντησε ότι δεν καταγράφεται σε καμμία περίπτωση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να μην λαμβάνει υπόψιν το κόστος των Zostavax κτλ τώρα,
αλλά μπορούν πολύ εύκολα στο μέλλον, με ένα πάτημα κουμπιού, να το υπολογίσουν για όλους μας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση