Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)

<< < (90/94) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςκαλησπέρα σας.

Υπάρχει συγκεκριμένο πλαφόν τι ποσό παρακλινικων/εργαστηριακων συνταγογραφεί ο ιατρος στον ΕΟΠΠΥ?

--- Τέλος παράθεσης ---
Οχι.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Σε συνολικό π.χ. μηνιαίο ποσό, όχι.
Εκτός αν εννοείτε το όριο που βγαίνει ανά ICD-10 που έχετε βγάλει στο παραπεμπτικό, οπότε εκεί, σε υπέρβαση, πρέπει να γράψετε μια αιτιολόγηση

Argirios Argiriou:
Αντιγράφω ανάρτηση συναδέλφου από το facebook στις 09/12/2019:

Ένα σοβαρό θέμα (σε σχέση με τις διώξεις και τα πρόστιμα του ΕΟΠΥΥ) που θα έπρεπε να δει ο ΠΙΣ αφορά το πως σχηματίζεται το πλαφόν του γιατρού:

Σήμερα, αν ένας ασθενής λαμβάνει συνολικά τα φάρμακα με 10% συμμετοχή (πχ λόγω ΕΚΑΣ) ή με 0% (λόγω ατομικού εισοδήματος (ανασφάλιστοι), κατηγορίας συνταγής ή διακοπής ΕΚΑΣ), τότε το πλαφόν του γιατρού επιβαρύνεται με όλη την δαπάνη του ΕΟΠΥΥ που είναι μεγαλύτερη από ότι αν ο ίδιος ασθενής ελάμβανε κανονικά τα φάρμακα με συμμετοχή 25%.
Αυτό ξεχωρίζει τον γιατρό που έχει τέτοιους ασθενείς (πχ σε κρατικές δομές) σε σχέση με τους υπόλοιπους και μπορεί να οδηγήσει τον γιατρό σε έλεγχο και σε πρόστιμα.

Από την ΗΔΙΚΑ προφορικά μου επιβεβαίωσαν αυτό το υπολογισμό, είναι γκρίζα ζώνη και δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς σωστή οδηγία από το ΥΥΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ.

Με δεδομένο, ότι αυτές οι περιπτώσεις δεν αφορούν επιλογές του γιατρού, αλλά καταστάσεις που ορίζονται από το κράτος, μήπως θα έπρεπε ο ΠΙΣ να ζητήσει από το ΥΥΚΑ να σταλεί οδηγία προς την ΗΔΙΚΑ που να ορίζει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις στο πλαφόν του γιατρού πρέπει να μπαίνει το πόσο που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ εάν ο ασθενής τα ελάμβανε με κανονική συμμετoχή.

giorgosbr:
Γνωρίζεται αν υπάρχει όριο πόσες παρακλινικές (px Τριπλεχ) μπορεί να συνταγογραφούμε ανα μήνα?
Υπάρχει όριο?

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓνωρίζεται αν υπάρχει όριο πόσες παρακλινικές (px Τριπλεχ) μπορεί να συνταγογραφούμε ανα μήνα?
Υπάρχει όριο?

--- Τέλος παράθεσης ---
   Στον ίδιο ασθενή ή σε διαφορετικούς; Στον ίδιο ασθενή όσο σε αφήνει το "σύστημα Συνταγογράφησης". Κάποιες εξετάσεςι ξαναγράφονται σε λίγες μέρες (πχ σάκχαρο), κάποιες στο μήνα+ και κάποιες στο εξάμηνο ή έτος (της οστεοπόρωσης για εμάς, τα triplex μου φαίνεται δεν έχουν όριο αλλά δεν είναι λογικό φαντάζομαι να γίνονται πχ κάθε μήνα...).
   Σε διαφορετικούς ασθενείς ανάλογα με τις ενδείξεις. Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί. Μπορεί εύκολα να γίνει κάποιος έλεγχος και να σας ζητηθούν εξηγήσεις. Δηλαδή πχ αν έγραφα σε κάθε ασθενή μου μαγνητική τομογραφία (ενίοτε και διπλή) θα ήταν λογικό;
   Το Ε-prescription αφήνει γενικά πολλές καταχωρήσεις (ακόμα και αν το απαγορεύει μπορείς να το παρακάμψεις με εξήγηση-δικαιολόγηση). Καλό είναι να μην το "ξεσχίσουμε". Μπορεί να μπείτε στο μάτι κάποιου ελεγκτή* και να έχετε πρόβλημα (διακοπή συνταγογράφησης, πρόστιμο κλπ) .Αν κινείστε εντός ενδείξεων δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

* Από την άλλη υπάρχουν συνάδερφοι που γράφουν ότι θέλουν ενίοτε και ανεξάρτητα ειδικότητας, φάρμακα με άσχετες διαγνώσεις, υπερβαίνουν τους μέσους όρους πολλάκις κλπ. Δεν ξέρω πως το κάνουν, προσωπικά προσέχω...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση