Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)

<< < (2/94) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΖητώ  συγνώμη εκ των προτέρων   για  την ανάρτηση  εδώ  , αλλά δεν  ήξερα πού να την κάνω . Προ  ολίγων ημερών έμαθα  ( και κατόπιν το  διαπίστωσα μέσω  του ιστορικού στο  e-syntag)  ότι  διατηρεί  ιδιωτικό ιατρείο  ακτινοθεραπευτής -ογκολόγος  που συνταγογραφεί  ως παθολόγος /γενικός ιατρός. Επιτρέπεται  αυτό?

--- Τέλος παράθεσης ---

Μπορεί να ανοίξει ιατρείο ΠΦΥ, σαν να είναι άνευ ειδικότητας.

DrGar:
Σε  ευχαριστώ για την απάντηση , συνάδελφε.  Ωστόσο, έχω την απορία εάν έχει το δικαίωμα να αναρτά  πινακίδα με την ειδίκευσή του και μέσα  να κάνει ιατρείο ΠΦΥ.   Επιπλέον, έστω και  υπό  τέτοιο καθεστώς (ΠΦΥ-ανειδικευτος), έχει  τη νόμιμη δυνατότητα να συνταγογραφεί (και δη χωρίς αναφορα  γνωμάτευσης  ειδικού) για  όλα τα  νοσήματα  ( καραδιαγγειακά, αναπνευστικά, ψυχιατρικά) ?

EzeΤΡΟΛ:
Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον @DrGar. Κάτι δεν μου χτυπάει καλά εδώ.

Άμα είναι ο κάθε ιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας να μπορεί να κάνει και ιατρείο ΠΦΥ, τότε δεν χρειάζεται κάποιος να βγάλει Παθολογία ή Γενική Ιατρική αφού μπορεί να κάνει άλλη ειδικότητα και παράλληλα να τις εξασκεί.
'Ηδη σπάζομαι πάρα πολύ με έναν Ορθοπεδικό που τα καλοκαίρια έρχεται στο εξοχικό του και κάνει ιατρείο "Τα πάντα όλα" και ξεκινά από μόνος του στατίνες ή δίνει Κλαρισίδια με Συμπικόρτια σε βήχες κ.α. τέτοια κουλά (τα οποία κατόπιν καλούμαι εγώ να τα ξεπλύνω) με το πρόσχημα ότι "Είμαι ιατρός" και "Ξέρω από το αγροτικό μου".

Νομίζω ότι ένας ειδικευμένος ιατρός, δεν θα πρέπει να εξομοιώνεται με έναν μη ειδικευμένο, δεδομένου ότι ο πρώτος δεν έχει αφιερωθεί/αφοσιωθεί όπως ο δεύτερος στην άσκηση ΠΦΥ.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε  ευχαριστώ για την απάντηση , συνάδελφε.  Ωστόσο, έχω την απορία εάν έχει το δικαίωμα να αναρτά  πινακίδα με την ειδίκευσή του και μέσα  να κάνει ιατρείο ΠΦΥ.   Επιπλέον, έστω και  υπό  τέτοιο καθεστώς (ΠΦΥ-ανειδικευτος), έχει  τη νόμιμη δυνατότητα να συνταγογραφεί (και δη χωρίς αναφορα  γνωμάτευσης  ειδικού) για  όλα τα  νοσήματα  ( καραδιαγγειακά, αναπνευστικά, ψυχιατρικά) ?

--- Τέλος παράθεσης ---

Το να κάνει κανείς ιατρείο ΠΦΥ ως να ήταν άνευ ειδικότητας είναι δικαίωμα εκ του νόμου και κανείς δεν μπορεί να το στερήσει.
Το να αναφέρει κανείς τους (υπαρκτούς) τίτλους του επίσης.
Ως προς τη συνταγογραφία, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους ιατρούς άνευ ειδικότητας και καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία (κατά βάση το ΠΔ 121/2008 ειδικότερα και το Ν 3418/2005 γενικότερα).
Από κει και πέρα, αν κάποιος θέλει να πηγαίνει σε ένα ακτινοθεραπευτή για να γράφει-παρακολουθείται καρδιολογικά, δερματολογικά ή γυναικολογικά είναι θέμα δικής του επιλογής.
Τέλος, σίγουρα σε ανάλογες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη εγρήγορση από τον αρμόδιο Ι. Σ. σχετικά τα της τήρησης του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας για ευνόητους λόγους.

pzogr:
Στην άδεια λειτουργίας ιατρείου που έβγαλα πριν από 1 χρόνο περίπου (άλλαξα διεύθυνση) αναφέρεται ότι πρόκειται για παθολογικό ιατρείο. Φαντάζομαι λοιπόν ότι τα αντίστοιχα με την ειδικότητα του καθενός θα πρέπει να φαίνονται στην άδεια. Επομένως και στη "μαρκίζα" αυτά θα πρέπει να φαίνονται. Αυτό όμως είναι μια άλλη πικρή ιστορία (βλέπε καρδιολόγους-υπερτασιολόγους, παθολόγους-διαβητολόγους, ενδοκρινολόγους-διαβητολόγους, γαστρεντερολόγους-ηπατολόγους, ορθοπαιδικούς-διατροφολόγους (!!!) κ.ο.κ.)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση