Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)

<< < (14/94) > >>

kdiwavvou:

--- Παράθεση ---να θεωρήσω λοιπόν ότι τώρα υποχρεωτικά θα γράφω σε όλους μηνιαία συνταγή?Huh?Huh?Huh??και όλα τα ακριβά φάρμακα να τα διοχετέυω για πλύσιμο?Huh?Huh?Huh??
αντιπρόσωποι ασθενων υπάρχουν μεταξύ των συμβούλων καρκελοκένταυρων ή όλοι είναι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές όντες απολύτως υγιείς???
--- Τέλος παράθεσης ---

σιντρομ και ρυθμιση απο γενικο ιατρο αντι για αναστολεις παραγοντων 5,10,pradaxa
aMEA αντι για σαρτανες
αμοξιλ και τετρακυκλινες αντι για κινολονες οπου εχουν ενδειξη
ασπιρινη αναβραζουσα αντι σαλοσπιρ
οπου δεν υφισταται κωλυμα καρωτιδων οχι κλοπιδογρελη
οι ειδικοι μπορουν να καμουν τριμηνες και εξαμηνες, δικο τους θεμα αν πρεπει να περιοριστουν σε 500 ασθενεις και οχι σε 2,500 με ορντινατζα τον συμβεβλημενο ειτε δημοσιο υπαλληλο γενικο ιατρο

σε οστεοπενια βιταμινη δ και οχι αγωγη οστεοπορωσης
σε τελικο σταδιο αννοιας οχι εμπλαστρα
υπαρχουν και τα τρυκικλικα που ειναι φθηνα και σε μικρες δοσεις εχουν θεαματικο οφελος
ινσουλινη και οχι ευ~ κρεας

και πολλα αλλα υποθετω

Περιθωριακός:
Προσωπικα εχω σταματησει να ασχολουμαι με τετοια θεματα στα σοβαρα. Μαλλον εχω καει (burn out) απο τις απειρες απειλες περι γενοσημων (ας θυμηθουμε λοβερδο και οποιος γραφει πρωτοτυπα θα απωλειεται), απο τις απειρες αλλαγες του κ@λου που εξαφανιζονται σε 15 μερες το πολυ (πραζολες οχι απο γενικους, πλαφον ανα ιατρο, καταλογος γενοσημων ανα ουσια σε καθε συνταγη κτλ)... Επισης προσπαθω που και που να θυμηθω οτι αντι για απειρα φεκ με ανοησιες θα επρεπε καθε βραδυ, στον ελαχιστο χρονο που εχω για διαβασμα, να διαβαζω τις εξελιξεις της ιατρικης και ΟΧΙ πως να συνταγογραφω, μονο ΤΙ, ΠΟΤΕ και γιατι.
Ας κοψουν αυτοι λοιπον τα εξτρα ευρω/ασθενη που θα γραφω, ας αναγκασουν αυτοι τον κοσμο να ζητησει αλλαγες στο κοστος των συνταγων του, εγω ΔΕΝ θα αλλαξω τιποτα σε κανεναν, ουτε καν θα το προτεινω. Και αν με αποκλεισουν απο την κολαση που λεγεται συνταγογραφηση μεσω ΗΔΙΚΑ χαρη θα μου κανουν. Και αν ακομη με διωξουν απο αυτη τη δουλεια, παλι χαρη θα τους χρωσταω.

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικα εχω σταματησει .. .. παλι χαρη θα τους χρωσταω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν και δεν θα συμφωνήσω απόλυτα, θα πώ ότι είναι απόλυτα κατανοητή η στάση αυτή και αποδεικνύει μάλιστα το τι μπορούν να πετύχουν με όλες αυτές τις ασχετιλες / ερασιτεχνισμούς /τραμπουκισμούς: Την απαξίωση κάθε φιλότιμης προσπάθειας για συμβολή στο νοικοκύρεμα. Από πρόθυμους συνεργάτες στην αλλαγή σελίδας μας μετατρέπουν σε αγανακτισμένους αντιστασιακούς.

Και εν τέλει αναδεικνύει γλαφυρά το ότι από επιστήμονες γιατρούς -μελετητές προσπαθούν να μας κάνουν μίζερους αναζητητές χρισμών μέσα από αλληλοαναιρούμενα βροχιδόν πίπτοντα ΦΕΚ

ioannis thessaloniki:
Το δυσάρεστο είναι ότι το ΦΕΚ είναι σαφές αναφέροντας συγκεκριμένα νούμερα. Ούτε πιστεύω σε επαναστάσεις, όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιο κράτος. Αν δεν καταπέσει δικαστικά , θα εφαρμοστεί

D-Michalis:
Σαφές μπορεί να είναι. Εξ' άλλου εγώ μίλησα για "αλληλοαναιρούμενα βροχιδόν πίπτοντα ΦΕΚ"
Η σαφήνειά του δεν διασφαλίζει την βιωσιμότητά του.
Δεν νομίζω ότι θα καταπέσει δικαστικά.
Όμως, θα καταπέσει γιατί είναι ανεφάρμοστο και θα καταπέσει εξ' εαυτού.
Ως τότε όμως δυστυχώς θα έχει καταταλαιπωρήσει ιατρική κοινότητα και ασθενείς, ενώ στη θέση του θα φέρουν και πάλι ένα άλλο έκτρωμα για να συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση