Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)

<< < (15/94) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜαλλον εχω καει (burn out) απο τις απειρες απειλες περι γενοσημων (ας θυμηθουμε λοβερδο και οποιος γραφει πρωτοτυπα θα απωλειεται), απο τις απειρες αλλαγες του κ@λου που εξαφανιζονται σε 15 μερες το πολυ (πραζολες οχι απο γενικους, πλαφον ανα ιατρο, καταλογος γενοσημων ανα ουσια σε καθε συνταγη κτλ)...

--- Τέλος παράθεσης ---

Στις μεταρρυθμίσεις του πωπού που κατέπεσαν αμέσως, συγκαταλέγονται επίσης:

- τα 50,000 ΑΜΚΑ του Σαλμά που θα εδικαιούντο δωρεάν όλα τα φάρμακά τους
- το Health Voucher του ΕΟΠΥΥ
- η μία (1) παρτίδα free εξετάσεων για τους ανασφάλιστους (μια ανασφάλιστη είχε πάρει α/α ΟΜΣΣ την προηγούμενη μέρα και όταν την επόμενη πήγα να της βγάλω τεστ παπ έφαγα άκυρο από το σύστημα)


Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο δυσάρεστο είναι ότι το ΦΕΚ είναι σαφές αναφέροντας συγκεκριμένα νούμερα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Διαφωνώ, το μισό ΦΕΚ είναι ασαφές. Τα σχετικά με τα γενόσημα και τα A019 86,67% A04AA εγώ δεν τα κατάλαβα καθόλου.
   Όσο για τα δικαστήρια. Το νέο (αλλά όχι ωραίο) πλαφόνι είναι ανά περιοχή, ανα ειδικότητα, ανα μηνιαία νοσηρότητα και "ανά" αριθμό ασθενών οπότε είναι σχετικά εξατομικευμένο και όχι οριζόντιο. Αυτές είναι οι αιτίες που είχε καταπέσει το προηγούμεονο πλαφόν. Ο χρόνος θα δείξει...
   Βλέπω ότι τις πρώτες μέρες, λόγω όγκου ακριβής (σχετικά, φαρμάκων οστεοπόρωσης) συνταγογράφησης, είμαι και εγώ οριακά... Ίσως το ξεπερνώ και λίγο. Να δούμε πως θα το υπολογίζουν (ελπίζω σε διάστημα πάνω απο εβδομάδα και καλύτερα σε όλο το μήνα).

ioannis thessaloniki:
Ας μην αποκλείσουμε πάντως, να μείνει απλά ένα ακόμα ΦΕΚ και να μην περάσει στο σύστημα. Προς το παρόν δεν βλέπω να έχει φορτώσει κάτι η ΗΔΙΚΑ. Αν μπει, ο Αύγουστος θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός μήνας κυρίως για τους ασθενείς και για μας που θα πρέπει να εξηγούμε τα ανεξήγητα στον κόσμο.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑς μην αποκλείσουμε πάντως, να μείνει απλά ένα ακόμα ΦΕΚ και να μην περάσει στο σύστημα....
--- Τέλος παράθεσης ---
   Πιστεύω θα μπει σύντομα, καλοκαίρι είναι, βοηθάει (τα μπάνια του λαού και λιγότερη γκρίνια). Εξάλλου ο σκοπός του πλαφονιού δεν είναι για να μην ξεφύγει η φαρμακευτική δαπάνη, αυτή είναι καθορισμένη. Οι φμφ θα πάρουν τα λεφτά τους. Είναι για να μην αναγκαστούν να πάρουν claw back απο τις φαρμακευτικές εταιρίες. Για αυτούς έγινε το νομοσχέδιο. Ενώ για τα παραπεμπτικά (που το καπελώνονται γιατροί το clawback) ποιος νοιάζεται...
   Πάντως πως είναι δυνατόν να έχουν οι ορθοπαιδικοί τόσο μεγάλο πλαφόν ανά ασθενή; ΓΙ 50, Κ/Δ ~45,    Δερμ ~48    ορθ ~33, οφθ ~28, π/θ 55 κλπ...  ουπς ΠΑΘΑΝ 35!!  Πυρινικοί 37 !!  Δυστυχώς δεν εχει μικροβιολόγους και κυτταρολόγους  ::)

EzeΤΡΟΛ:
Ήδη, οι γνωστοί "θιγόμενοι" κατέφυγαν στο ΣτΕ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Tweet Εκτύπωση σελίδαςΑποθήκευση σελίδαςΑποστολή με e-mailΠροσθήκη στο αρχείοΜέγεθος κειμένου
Του Παναγιώτη Στάθη

Βλάβες στη δημόσια υγεία και έλλειψη επιστημονικών κριτηρίων, επικαλείται ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων που ξιφουλκεί κατά του ανώτατου πλαφόν συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων ανά γιατρό, το οποίο θεσπίστηκε με απόφαση του πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ.

Με προσφυγή του στο Συμβούλιο Επικρατείας ο ΣΦΕΕ χαρακτηρίζει παράνομη και αντισυνταγματική την απόφαση με την οποία για λόγους δημοσίων οικονομικών τίθενται συγκεκριμένα όρια δαπάνης των φαρμάκων που μπορεί να γράφει ένας γιατρός ανά ασφαλισμένο κάθε μήνα και, τα οποία εξαρτώνται από την ειδικότητά του και την περιφερειακή ενότητα της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται.

Π.χ. ένας καρδιολόγος στην Αττική δεν πρέπει τον ερχόμενο Αύγουστο να ξεπεράσει τα 36,12 ευρώ και τον Σεπτέμβριο τα 38,24 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη το όριο δαπάνης ανά ασφαλισμένο για έναν καρδιολόγο είναι τον Αύγουστο 36,15 ευρώ και τον Σεπτέμβριο 37,17 ευρώ, στο Ηράκλειο Κρήτης 36,45 ευρώ (Αύγουστο) και 34,23 ευρώ (Σεπτέμβριο) και στην Καβάλα 41,70 ευρώ και 40,98 ευρώ αντίστοιχα.

Οικονομικά καλό, επιστημονικά κακό

Οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν πως το μέτρο που ‘έγινε για βελτίωση των οικονομικών του κράτους προκαλεί βλάβη της υγείας μεγάλης ομάδας πληθυσμού και πως δεν υπάρχουν τα επιστημονικά-ιατρικά κριτήρια για τον καθορισμό των ορίων συνταγογράφησης των γενοσήμων.



Πηγή:www.capital.gr

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση