ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Σφραγίδα Ειδικευομένου -"ειδικό βάρος" της για παραγγελία Διαγνωστικών εξετάσεων
anasm:
Γειά σας,
Θα 'θελα να ρωτήσω, τελικά, ως ειδικευόμενοι, μπορούμε να κάνουμε ηλεκτρονική συνταγογράφηση για Αξονική ή και Μαγνητική Τομογραφία.. ?
Υπάρχει η δυνατότητα "αναβάθμισης" της παραγγελίας απεικονιστικού ελέγχου, αν αναφερθεί ως "Οδηγία του τάδε Ειδικού", αναφέροντας ΑΜ ΤΣΑΫ και ΑΜΚΑ του ειδικού αυτού.. ??
Το ρωτάω γιατί, έτυχε να γράψω μια MRI -εγκεφάλου, βάσει οδηγιών Νευρολόγου κου. Τάδε (του Επιμελητή μου),
και ο ασθενής, μάλλον, έκανε κανονικά την εξέταση αυτή σε Ιδιωτικό Διαγνωστικό...
Σας ευχαριστώ πολύ!
ΑΡΗΣ:
Υπάρχει εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ που θέτει περιορισμούς ως προς το είδος των εργαστηριακών εξετάσεων που μπορούν να ζητηθούν από ανειδίκευτους ιατρούς.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ που θέτει περιορισμούς ως προς το είδος των εργαστηριακών εξετάσεων που μπορούν να ζητηθούν από ανειδίκευτους ιατρούς.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως την έχετε πρόχειρη;
ΑΡΗΣ:
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Πρέπει να δηλώσω το θαυμασμό μου για τη νομική τεκμηρίωση που παρέχει (σχεδόν αμέσως) πάντα ο ΑΡΗΣ. Respect που λένε.
Βέβαια το έγγραφο αναφέρεται σε εξετάσεις που εκτελούνται στο ΕΣΥ ενώ ο anasm γράφει ότι η εξέταση έγινε σε ιδιωτικό κέντρο. Περί ιδιωτικών έχω γράψει και αλλού ότι ο κάθε πάροχος βάζει ό,τι όρους θέλει αφού θέλει να διασφαλίσει την αμοιβή του. Στην περιοχή μου άλλοι δέχονται παραπεμπτικά από ανειδίκευτους (ειδικευόμενους, αγροτικούς) και άλλοι όχι.
Και στο ΕΣΥ αμφιβάλλω αν γνωρίζουν το παραπάνω έγγραφο. Το πιθανότερο είναι ότι τα παραπεμπτικά τα βγάζουν οι "λαντζιέρηδες".
Κι ένα ωραίο από το έγγραφο: "οι αγροτικοί γιατροί, έχουν τη δυνατότητα να αναγράφουν χειρόγραφα παραπεμπτικά για απλές εξετάσεις, που αντιστοιχούν στις γνώσεις, την εκπαίδευση και την ιδιότητας τους ως ιατροί άνευ ειδικότητας, υπό την αυτονόητη εποπτεία και καθοδήγηση τους από τους ειδικευμένους ιατρούς των τμημάτων τους."
Ποιοι είναι οι ειδικευμένοι γιατροί των αγροτικών ιατρείων;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση