Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

<< < (6/19) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜα η συνάδελφος Γενικός Ιατρός  ::) εξέδωσε πιστοποιητικό θανάτου με αιτία θανάτου "καρδιακή ανεπάρκεια-πιθανό δήγμα οχιάς" οπότε η αστυνομία αφού είδε πιστοποιητικό έδωσε το ok να προχωρήσει η διαδικασία. Δε θεωρήθηκε ούτε έγκλημα (αιφνίδιος θάνατος) ούτε μη αιφνίδιος θάνατος που θα ζητούσαν οι συγγενείς νεκροτομή.

--- Τέλος παράθεσης ---

Συγνώμη για τη εμμονή αλλά αιφνίδιος θάνατος είναι μόνο το έγκλημα;;
Αφού ήταν αιφνίδιος θάνατος (για το έγκλημα πλέον, απ' ότι κατάλαβα με τα νέα δεδομένα, παίζεται το θέμα)
Κάποιος που ξαφνικά θα καταρρεύσει και θα πεθάνει, παρουσία άλλων, δεν είναι αιφνίδιος θάνατος;

anastasios theodoridis:
Ένας άνθρωπος χάνει τις αισθήσεις του και μεταφέρεται στο κοντινό Κ.Υ. από τους οικείους του. Εκεί η γιατρός διαπιστώνει ότι δε μπορεί να βοηθήσει και τον στέλνει στο νοσοκομείο αλλά πεθαίνει κατά τη διαδρομή. Οι οικείοι του ζητάνε και λαμβάνουν πιστοποιητικό θανάτου από τη γιατρό του Κ.Υ. η οποία δε δηλώνει θεράπων ιατρός ώστε να γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό. Επειδή της αναφέρθηκε τηλεφωνικώς ότι τον τσίμπησε οχιά το αναφέρει και στο πιστοποιητικό, η ίδια δηλώνει ότι είδε το τσίμπημα. Εφόσον το πιστοποιητικό αναφέρει "καρδιακή ανεπάρκεια" η αστυνομία δεν έχει λόγω να ερευνήσει περαιτέρω το περιστατικό και πόσο μάλιστα όταν δεν υπάρχει κάποια διαφορετική γνώμη....καταγγελία.

Το θέμα είναι η ευκολία έκδοσης πιστοποιητικών θανάτου από γιατρούς που δεν είναι οι θεράποντες ιατροί. Όσο αφορά το περιστατικό.....αρκούν τα όσα έχω αναφέρει.

timex:
Επανερχομαι στο θεμα του πιστοποιητικου θανατου και θελω να ρωτησω το εξης...
Γενικος γιατρος εφημερευει με αγροτικο σε ΚΥ.
Πεθαινει ενας παππους ,απογευματινη ώρα, σε χωριο που βρισκεται μιαμιση ωρα περιπου απο το ΚΥ.
Ο γενικός γιατρός δε στέλνει τον αγροτικό ,ούτε πηγαίνει ο ίδιος να πιστοποιήσει το θάνατο  και φυσικά να δώσει πιστοποπιητικό, αλλά παίρνει τηλέφωνο τον αγροτικό ιατρό που είναι διορισμένος το ΠΙ (ο οποίος δεν εφημερεύει και χρειάζεται 2 ώρες και 45 λεπτα για να πάει στο συγκεκριμένο χωριό) να πάει να δώσει πιστοποιητικό, λέγοντας πως δε μπορεί να μείνει το ΚΥ για 3 ώρες χωρίς ασθενοφόρο.

Και ρωτάω...μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
Δεν είναι οι εφημερεύοντες υπεύθυνοι και για τέτοια περιστατικά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Harper:
Θεωρητικα ο εφημερευων ιατρος [logged]πρέπει να μεταβει[/logged] στο περιστατικο για ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ θανάτου(παίζει παντα το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για νεκρό αλλά πχ για ένα υπογλυκαιμικο κώμα που οι συγγενεις θεωρησαν νεκρό).

Από εκεί και πέρα(αφού δηλ έχει διαπιστωθεί ο θάνατος) πιστευω πως ο εφημερευων δεν έχει καμμία υποχρέωση-ευθύνη να δώσει  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ θανάτου (αφου δεν είναι ο θεράπων ιατρός-πόσο μάλλον επί αιφνιδίου θανάτου ή πολύ πιεστικών-περίεργων συγγενών) εκτός φυσικά και αν γνώριζε τον ασθενή ή απλά θέλει να το κάνει με δική του ευθύνη.

anastasios theodoridis:
Το πιστοποιητικό θανάτου υπογράφεται από τον θεράπων ιατρό εφόσον υπάρχει και από τον ιατροδικαστή σε οποιαδήποτε μορφή βίαιου θανάτου ή αγνώστου αιτιολογίας.

Τη διαπίστωση του θανάτου μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε κάτοχος άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση