Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ
timex:
Πάντως τα πράγματα και για αυτό το θέμα, το θάνατο δεν είναι ξεκάθαρα και αρκετές φορές είναι πολύ δύσκολα για τους συγγενείς που έχουν χάσει τον δικό τους άνθρωπο και δε μπορούν να τον κηδέψουν γιατί ο γιατρός που εφημερεύει στο ΚΥ δε θέλει να υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου (μέχρι ένα σημείο κατανοητό).
Όταν πεθαίνει κάποιος στο νοσοκομείο οι νοσηλεύτριες, και όχι μόνο, κάνουν πάρτυ... Το κράτος σε υποχρεώνει να πάρεις νεκροφόρα και κατα συνέπεια γραφείο κηδειών, για να μεταφέρεις τον νεκρό στο χώρο στην πόλη ή στο χωριό που θα γίνει η κηδεία και σου βγαίνει να πληρώσεις ένα τεράστιο ποσό!!!
Ο παππούς μου ζούσε με τους γονείς μου σε μια κωμόπολη 5000 κατοίκων που έχει ΚΥ και δυο ιδιώτες ιατρούς (ένα καρδιολόγο και ένα παθολόγο). Ο καρδιολόγος επειδή ήταν πιο κοντά στο σπίτι μας ερχόταν πάντα όταν τον καλούσαμε για να δει τον παππού μου.Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια που ο παππούς μου λόγω ηλικίας (96 ετών) δε μπορούσε να μετακινηθεί για να πάει στο ιατρείο. Τον Ιανουάριο που μας πέρασε (πρωτοχρονιά) τον χάσαμε. Έπρεπε λοιπόν να πάρουμε πιστοποιητικό θανάτου. Ο θεράπων ιατρός ήταν στην Κέρκυρα ( 5 ώρες δρόμος απο το χωριό μου) και κατα συνέπεια δε μπορούσε να δώσει το πιστοποιητικό. Πήγε λοιπόν ο πατέρας μου στον εφημερεύοντα ιατρό (γενικό ιατρο) ο οποίος αρνούνταν να πάει σπίτι, να πιστοποιήσει το θάνατο και να δώσει το πιστοποιητικό, λέγοντας πως το πιστοποιητικό το δίνει μόνο ο θεράπων ιατρός.
Και σας ρωτάω ,τι έπρεπε να γίνει σε αυτή την περίπτωση;
(Ευτυχώς μία φίλη μου αγροτικός το υπέγραψε και έγινε η κηδεία.Της χρωστάμε πολλά!)
Επίσης, μπορεί να υποχρεώσει ο εφημερεύων γενικός ιατρός ,τον αγροτικό ή τον γενικό γιατρό που έχει θέση σε ΠΙ στην κορυφή του βουνού , τη στιγμή που δεν εφημερεύει, να έρθει απο το σπίτι του( 2 ώρες δρόμο) για να δωσει πιστοποιητικό θανάτου σε νεκρό που δεν εμένε στο χωριό μόνιμα(μόνο ένα μήνα το καλοκαίρι) και κατα συνέπεια δε θεωρείται θεράπων ιατρός του;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος(Ευτυχώς μία φίλη μου αγροτικός το υπέγραψε και έγινε η κηδεία.Της χρωστάμε πολλά!)
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν και αναφέρεσαι σε ηθικό χρέος, έγραψες αυτό που ξεκλειδώνει πολλές φορές τέτοια εμπόδια.
Πολλά γραφεία τελετών έχουν "συμβεβλημένους" γιατρούς γι' αυτές τις περιπτώσεις.
Εν κατακλείδι, κανείς γιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει πιστοποιητικό (αιτίας) θανάτου ακόμη κι αν είναι θεράπων.
Είμαι σίγουρος ότι ο Τάσος έχει να μας παραθέσει αρκετές περιπτώσεις που κάποιος γιατρός δίνοντας καλή τη πίστει τέτοιο πιστοποιητικό βρέθηκε εκ των υστέρων μπλεγμένος.
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Είμαι σίγουρος ότι ο Τάσος έχει να μας παραθέσει αρκετές περιπτώσεις που κάποιος γιατρός δίνοντας καλή τη πίστει τέτοιο πιστοποιητικό βρέθηκε εκ των υστέρων μπλεγμένος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σχετικά πρόσφατα συνάδελφος από το ΑΧΕΠΑ έδωσε πιστοποιητικό θανάτου επειδή πιέστηκε από τους συγγενείς για να μη γίνει νεκροτομή.
Τώρα τον κατηγορούν οι συγγενείς για απόκρυψη στοιχείων.
Να αναφερθώ στο γνωστό περιστατικό που γενικός ιατρός έδωσε πιστοποιητικό θανάτου στη Χαλκιδική με αιτία θανάτου "δάγκωμα οχιάς"; Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Harper:
Πάνω σε αυτα πο εγραψε η @TIMEX
Ειναι ρισκο να λεει εφημερευων ιατρος πως δεν παει σε σπιτι να κανει ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ θανατου
Φανταστειτε ασθενη με υπογλυκαιμικο κωμα ή ασθενη με κοιλιακη μαρμαρυγη(που εκ θαυματος)επενερχεται με μονιμεσ εγκεφαλικες βλαβες.Αντε να ξεμπερδεψεις μετα.Καλο ειναι σε ασθενη με υποψια θανατου να μεταβαινουμε κατ'οικον και μετα την εξεταση μας και την ισοηλεκτρικη να ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ απλά το θανατο
Απο κει και περα ευγενικα λες στους οικειους(επι φυσικου θανατου) πως ο νομος προσταζει να δοθει πιστοποιητικο απο τον θεραποντα.Διαφορετικα εσυ εισαι υποχρεωμενος να ζητησεις νεκροτομη.Και τους δινεις την εναλλακτικη ου ιδιωτη ιατρου.Από προσωπικη πάλι πειρα οι περισσοτεροι φροντιζουν και βρισκουν ιδιωτη που αναλαμβανει να χορηγησει το πιστοποιητικο.Συνηθως καταλυτης σε αυτο ειναι και το γραφειο τελετων που εχει τους ιατρους του.
Αλλα το ξαναλέω:ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Μην την πάθει κανεις αρνουμενος διαπιστωση θανατου που τελικα δεν ηταν θανατος και δε θα ειναι ευχαριστο μετα...
timex:
Συμφωνώ πως μπορείς να μπλέξεις και γι'αυτό όλοι φοβόμαστε να δώσουμε πιστοποιητικό θανάτου.
Καταλήγω όμως στο συμπέρασμα πως ακόμη και στο θάνατο, αν δεν έχεις άκρες ή χρήματα πρέπει να ταλαιπωρηθείς και δε μπορείς να πεθάνεις ήσυχα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση