Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ
Νίκος Κιοσές:
Επισυνάπτω το ν344/1976 οπού το αρθ. 32 ορίζειι ακριβώς πως και ποιος βεβαιώνει θάνατο.
Νίκος Κιοσές:
Η παράγραφος 3 αναφέρει την υποχρέωση του ιατρού για αναφορά πιθανής αιτίας θανάτου.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλημέρα.
Τα τελευταία χρόνια, ως ιδιώτης, έχω δώσει πάρα πολλές ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ σε προτυπωμένο έντυπο που έχω δημιουργήσει εγώ και στο οποίο, φυσικά, δεν αναγράφω την αιτία θανάτου. Γίνεται κανονικά δεκτό από τη δημοτική υπηρεσία όπου το καταθέτουν οι συγγενείς του θανόντος.
Συγχωρέστε με που δεν κατάλαβα πού υπάρχει το πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φαντάζομαι την παρακάτω στιχομυθία:
Συγγενείς: Γεια σας. Ήρθαμε να δηλώσουμε ένα θάνατο και να πάρουμε άδεια ταφής.
Ληξίαρχος: Έχετε βεβαίωση από το γιατρό ότι είναι νεκρός;
Συγγενείς: Μάλιστα. Ορίστε η βεβαίωση του γιατρού.
Ληξίαρχος: Ορίστε η άδεια ταφής. Τα συλλυπητήριά μου. (το τελευταίο προαιρετικό)
Από τι πέθανε (για επιστημονικούς/νομικούς/ποινικούς/κληρονομικούς/στατιστικούς λόγους) δεν νοιάζει κανένα;
Zachariadis:
Αιτία Θανάτου: ο Θάνατος ! ;) ;D ;D
;D ;D ;D ;D
Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Φανταστειτε ασθενη με υπογλυκαιμικο κωμα ή ασθενη με κοιλιακη μαρμαρυγη(που εκ θαυματος)επενερχεται με μονιμεσ εγκεφαλικες βλαβες.Αντε να ξεμπερδεψεις μετα.Καλο ειναι σε ασθενη με υποψια θανατου να μεταβαινουμε κατ'οικον και μετα την εξεταση μας και την ισοηλεκτρικη να ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ απλά το θανατο
Απο κει και περα ευγενικα λες στους οικειους(επι φυσικου θανατου) πως ο νομος προσταζει να δοθει πιστοποιητικο απο τον θεραποντα.Διαφορετικα εσυ εισαι υποχρεωμενος να ζητησεις νεκροτομη.Και τους δινεις την εναλλακτικη ου ιδιωτη ιατρου.Από προσωπικη πάλι πειρα οι περισσοτεροι φροντιζουν και βρισκουν ιδιωτη που αναλαμβανει να χορηγησει το πιστοποιητικο.Συνηθως καταλυτης σε αυτο ειναι και το γραφειο τελετων που εχει τους ιατρους του.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο οποιοσδήποτε ιατρός θα έπρεπε να εκδίδει το πιστοποιητικό θανάτου και να μην κρύβεται πίσω από ψευτοδικαιολογίες για να μεταφέρει την ευθύνη σε άλλο συνάδελφο ο οποίος θα εκδώσει το πιστοποιητικό έναντι αμοιβής. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα όλοι πεθαίνουν από Καρδιο-πνευμονική ανακοπή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η παρεμβαση σου εχει προσωπικο χαρακτηρα ή μιλας γενικα?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση