Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ
Νίκος Κιοσές:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Η παρεμβαση σου εχει προσωπικο χαρακτηρα ή μιλας γενικα?
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε καμία περίπτωση δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα απλά εστιάζω στο κομμάτι που αναφέρεις και για αυτό το λόγο το παραθέτω.
Harper:
Σε ευχαριστω για τη διευκρινηση αν κ για να πω κατι επ αυτου δε θεωρω ευθυνοφοβια το να αρνηθεις να πιστοποιησεις το θανατου καποιου που δε γνωριζεις κ ενδεχομενως δεν ειχες δει ποτε στη ζωη σου.Οντως μπορει να ξεβολευεις καποιους σε μια δυσκολη στιγμη.
Ειναι ομως ιατρικη πραξη-γνωματευση κ αν ειναι να την κανεις κανε την σωστα.Ειλικρινα δεν ξερω αν μπορω να σε πεισω πως αυτο ειναι πεποιθηση μου κ εν γενει ιατρικη σταση κ οχι τριπλα αποφυγης ευθυνων.Αν ηταν ετσι θα πασαραμε κ ολα τα περιστατικα προς εξετασιν σε ειδικους
Νίκος Κιοσές:
Ιατρική πράξη είναι η διαπίστωση του θανάτου. Ο νομοθέτης ζητά και μια πιθανή αιτία. Ως εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Τα προβλήματα ξεκινούν από τις διάφορες ιστορίες και τις διάφορες νομικές προσπάθειες να εμπλέξουν τον ιατρό ο οποίος εκδίδει ένα πιστοποιητικό, σε ένα Νομικό Γολγοθά για να κερδίσουν μια αποζημίωση οι συγγενείς. Όντας ειδικευόμενος έχω συντάξει πιστοποιητικά θανάτου στις κλινικές που ήμουν κατόπιν οδηγιών των επιμελητών μου. Σε όλα η αιτία θανάτου ήταν καρδιοπνευμονική ανακοπή.
Καταλαβαίνω το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τα αίτια θανάτου αλλά εάν υποπτευόμαστε μη φυσικά αίτια μπορούμε να παραγγείλουμε ιατροδικαστική εκτίμηση του χώρου και εξέταση του ασθενή όπως και εισαγγελική παρέμβαση. Σε αντίθετη περίπτωση πιθανολογούμε την αιτία θανάτου και εκδίδουμε ένα πιστοποιητικό. Σε αντίθετη περίπτωση δίνουμε τροφή στους "Συναδέλφους' που λένε "50€ το πιστοποιητικό γιατί έχω και την ευθύνη" (το ποσό μεταβάλλεται από 50 έως 200€ ανάλογα την περιοχή)
Στο νοσοκομείο που έκανα το rotation της ειδικότητας εκδίδαμε βεβαίωση θανάτου και πιστοποιητικό θανάτου
Δ. Κουναλάκης:
Βαρέθηκα να βλέπω ως κύριο θέμα το πιστοποιητικό θανάτου.
Έτσι αποφάσισα να γράψω δυο αράδες....
Ο γιατρός καλείται να πιστοποιήσει τον θάνατο και εάν υπήρχαν ενδείξεις βίαιου θανάτου. Αυτή είναι η δουλειά του. Δεν είναι ο Ηρακλής Πουαρό.
Γενικά ο θεράπων ιατρός πρέπει να είναι ο μοναδικός που δικαιούται να υπογράψει πιστοποιητικό θανάτου (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων) και ο ιατροδικαστής.
Τώρα εν έτη 2012 να μιλάμε για την αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό με όλες τις απότοκες αιτίες για να έχουμε στατιστικά το θεωρώ πρέπων μόνο για μια μπανανία. Σε μια σοβαρή χώρα με ηλεκτρονικά αρχεία ιατρικής φροντίδας δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Το δε άλλο, να αποτελεί θέμα για να γεμίζουν τον χρόνο τους κάποιοι κάφροι αντί να προχωράνε θέματα που βαλτώνουν για τρία ή τέσσερα χρόνια και πάνε από αναβολή σε αναβολή αυτό επίσης μόνο σε μια μπανανία είναι γεγονός. Δυστυχώς είμαστε μπανανία. Και ο κάθε γιατρός καλείται να τραβήξει το Γογλοθά του μαζί με τον (νεκρό) συνάνθρωπο του.
Προσωπικά, δίνω πιστοποιητικό θανάτου μόνο σε ασθενείς μου, όταν το πιστοποιήσω, και χωρίς να το χρεώνω. Ένας συνάνθρωπος που σου εμπιστεύτηκε την υγεία του αξίζει το λιγότερο αυτό το ύστατο αντίο. Σε τέτοιες περιπτώσεις από φιλότιμο και μόνο δεν θα σου ξεφύγει στα πλαίσια του ανθρώπινου η βίαιη πράξη.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά, δίνω πιστοποιητικό θανάτου μόνο σε ασθενείς μου, όταν το πιστοποιήσω, και χωρίς να το χρεώνω. Ένας συνάνθρωπος που σου εμπιστεύτηκε την υγεία του αξίζει το λιγότερο αυτό το ύστατο αντίο. Σε τέτοιες περιπτώσεις από φιλότιμο και μόνο δεν θα σου ξεφύγει στα πλαίσια του ανθρώπινου η βίαιη πράξη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλή και σωστή πρακτική στον ιδιωτικό τομέα.
Τι κάνεις όμως σε πρακτικές περιπτώσεις π.χ. απουσία σου που δεν θα μπορείς να δώσεις το πιστοποιητικό; Παραπέμπεις σε κάποιον άλλο ζητώντας του να κάνει αυτό που δεν κάνεις εσύ; (να μην δίνεις πιστοποιητικά σε άτομα που δεν είναι ασθενείς σου)
Ας πάμε και στο δημόσιο τομέα.
Τι θα γίνει σε περιπτώσεις (π.χ. εφημερεύεις σε ΚΥ μακριά από την έδρα σου) που καλείσαι να δώσεις πιστοποιητικό σε ασθενείς που δεν γνωρίζεις και δεν έχουν θεράποντα ιατρό ή ο θεράπων ιατρός βρίσκεται (εκτός υπηρεσίας) σε μακρινή απόσταση και δεν πρόκειται να εμφανιστεί εντός 24 ωρών (ρεπό, Σαββατοκύριακο, άδεια) ;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση