Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπισυνάπτω το ν344/1976 οπού το αρθ. 32 ορίζειι ακριβώς πως και ποιος βεβαιώνει θάνατο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
spyros:
Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικά, δίνω πιστοποιητικό θανάτου μόνο σε ασθενείς μου, όταν το πιστοποιήσω, και χωρίς να το χρεώνω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορεί να είναι λίγο άσχετο, αλλά με την εφορία τι κάνεις; Κόβεις απόδειξη "Δωρεάν";
Θεωρείς ότι είναι κακό να χρεώσεις την κατ' οίκον επίσκεψη, όπως θα έκανες σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση; Αλήθεια, εκεί τι θα έγραφες; "Έλαβα από...(?)" ποιόν; Το νεκρό; Ή κάτι σαν "...δια χειρός (πχ) της κόρης του, ...";
Επειδή δεν έχω εμπειρία (στο ιδιωτικό επάγγελμα), θέλω να είμαι προετοιμασμένος.
medicus:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜπορεί να είναι λίγο άσχετο, αλλά με την εφορία τι κάνεις; Κόβεις απόδειξη "Δωρεάν";
Θεωρείς ότι είναι κακό να χρεώσεις την κατ' οίκον επίσκεψη, όπως θα έκανες σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση; Αλήθεια, εκεί τι θα έγραφες; "Έλαβα από...(?)" ποιόν; Το νεκρό; Ή κάτι σαν "...δια χειρός (πχ) της κόρης του, ...";
Επειδή δεν έχω εμπειρία (στο ιδιωτικό επάγγελμα), θέλω να είμαι προετοιμασμένος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Την απόδειξη, μηδενική ή με κάποιο ποσό, την κόβεις σε αυτόν που σε κάλεσε και θα κάνει χρήση της υπηρεσίας σου. Διότι το πιστοποιητικό το χρειάζεται ο συγγενής(ή όποιος αναλάβει τα της κηδείας) και όχι ο νεκρός. Εγώ δεν παίρνω κανένα ποσό για πιστοποιητικό θανάτου και γράφω, σε μηδενική απόδειξη, το όνομα του συγγενή και στην αιτιολογία συμπληρώνω "για έκδοση πιστοποιητικού θανάτου του/της.....". Το είχα ρωτήσει στην εφορία και αυτοί μου το πρότειναν έτσι. Και σε όσους ελέγχους μου έχει κάνει το ΣΔΟΕ δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλή και σωστή πρακτική στον ιδιωτικό τομέα.
Τι κάνεις όμως σε πρακτικές περιπτώσεις π.χ. απουσία σου που δεν θα μπορείς να δώσεις το πιστοποιητικό; Παραπέμπεις σε κάποιον άλλο ζητώντας του να κάνει αυτό που δεν κάνεις εσύ; (να μην δίνεις πιστοποιητικά σε άτομα που δεν είναι ασθενείς σου)
--- Τέλος παράθεσης ---
Στον ιδιωτικό τομέα (για οικογενειακούς ιατρούς) εάν είσαι σωστός, εφημερεύεις κάθε μέρα και η μακρόχρονη απουσία σου δεν είναι εύκολη. Αυτό συμβαίνει κατά βάση στο δημόσιο τομέα. Δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής. Θα ζητούσα από κάποιο έμπιστο συνάδελφο να τον επισκεφτεί και να μου συμπληρώσει το πιστοποιητικό και να βάλει τη σφραγίδα μου η γραμματέας μου. Το ίδιο θα έκανα και για κάποιο άλλο συνάδελφο.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑς πάμε και στο δημόσιο τομέα.
Τι θα γίνει σε περιπτώσεις (π.χ. εφημερεύεις σε ΚΥ μακριά από την έδρα σου) που καλείσαι να δώσεις πιστοποιητικό σε ασθενείς που δεν γνωρίζεις και δεν έχουν θεράποντα ιατρό ή ο θεράπων ιατρός βρίσκεται (εκτός υπηρεσίας) σε μακρινή απόσταση και δεν πρόκειται να εμφανιστεί εντός 24 ωρών (ρεπό, Σαββατοκύριακο, άδεια) ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα επικοινωνούσα με τον συνάδελφο που είναι θεράπων. Έχω δώσει αρκετές φορές πιστοποιητικό σε ασθενείς που δεν ήμουν θεράπων αν μπορούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί από τους συγγενείς και την εικόνα μου είχα. Να σου πω ότι υπήρχαν και συγγενείς που έβγαζαν αφρούς γιατί δεν έδωσα; Συμβαίνουν και αυτά.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜπορεί να είναι λίγο άσχετο, αλλά με την εφορία τι κάνεις; Κόβεις απόδειξη "Δωρεάν";
--- Τέλος παράθεσης ---
Κόβω δωρεάν. Εάν κάποιος εφοριακός έχει απορίες θα του πω ότι το ίδιο θα κάνω και στην περίπτωση του.
ZArk:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλημερα,
θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος νομος οσον αφορα τη μεταφορα νεκρου απο Κ.Υ. σε νοσοκομειο για νεκροψια.Γινεται με ασθενοφορο η με νεκροφορα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Το μόνο νόμο που γνωρίζω σχετικό με τη μεταφορά νεκρού είναι το Π.Δ. 210/1975 , Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν αναφέρει κάτι σημαντικό :-\
1. Η μεταφορά νεκρού απαγορεύεται με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή των νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών.
2. Η μεταφορά γίνεται με νεκροφόρα του γραφείου τελετών. Το γραφείο δεν το καλεί ο γιατρός, ούτε η αστυνομική αρχή μα ούτε ο ιατροδικαστής. Μόνο οι συγγενείς. Όταν δεν υπάρχουν.....οι "ενδιαφερόμενοι" με το αζημίωτο ;)
3. Εφόσον ο ιατρός του Π.Ι. ή Κ.Υ. κρίνει ότι πρέπει να σταλεί το πτώμα για νεκροτομή, δίνει παραπεμπτικό για νεκροτομή και καλεί το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο ανήκει το Π.Ι. ή Κ.Υ.
4. Με την εντολή της αστυνομίας το γραφείο τελετών μεταφέρει το τμήμα για νεκροτομή στο νεκροτομείο που ανήκει υπηρεσιακά το Αστυνομικό Τμήμα.
Κανονικά η μεταφορά του νεκρού θα έπρεπε να γίνεται με μεταφορικό μέσο της αστυνομίας ή του δήμου
--- Τέλος παράθεσης ---
Συγνώμη συνάδελφοι,
αλλά το ΠΔ 210/1975 δεν αναφέρει πουθενά οτι ο νεκρός δεν μεταφέρεται με ασθενοφόρο!!!
"Η μεταφορά νεκρού εντός του κράτους δι οιουδήποτε μεταφορικού μέσου επιτρέπεται αν ο θάνατος δεν οφείλεται σε μεταδοτικό νόσημα ...κτλ."
Μήπως υπάρχει κάποιο 'άλλο ΠΔ που να αναφέρεται στη μεταφορά νεκρού με ασθενοφόρο?
Ευχαριστώ
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση