Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

<< < (18/19) > >>

D-Michalis:
Το πιστοποιητικό θανάτου -όπως και πολλά άλλα έγγραφα ιατρικά- υπογράφονται από "αυτενεργούντες επαγγελματικά" ιατρούς. Έτσι μπορεί να είναι ένας αγροτικός, ένας ιδιώτης ανειδίκευτος, ένας δημόσιος γιατρός μή εκπαιδευόμενος. Ο Ειδικευόμενος όμως είναι εκπαιδευόμενος και μη αυτενεργών, αλλά ενεργών υπό επίβλεψη, με βάση την κείμενη νομοθεσία. Συνεπώς ο ίδιος δεν μπορεί κατά το νόμο -αν και αυτό καταστρατηγείται συστηματικά και αποσοβείται- να βάζει την υπογραφή του ως αυτενεργών ΠΟΥΘΕΝΑ.

nikmix:
Σε ένα πιστοποιητικό θανάτου μου ζήτησαν από το γραφείο τελετών να μεταβώ εγώ ο ίδιος σε αστυνομικό τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής και ότι έχει αλλάξει ο νόμος που ως τώρα τους έδινε το δικαίωμα να κάνουν αυτοί την όλη διαδικασία στον οικείο ιατρικό σύλλογο.
Έχει κανείς υπόψην τι ισχύει ή αν πράγματι πρέπει πλέον να υποβαλλόμαστε σε επιπλέον ταλαιπωρία?

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε ένα πιστοποιητικό θανάτου μου ζήτησαν από το γραφείο τελετών να μεταβώ εγώ ο ίδιος σε αστυνομικό τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής και ότι έχει αλλάξει ο νόμος που ως τώρα τους έδινε το δικαίωμα να κάνουν αυτοί την όλη διαδικασία στον οικείο ιατρικό σύλλογο.
Έχει κανείς υπόψην τι ισχύει ή αν πράγματι πρέπει πλέον να υποβαλλόμαστε σε επιπλέον ταλαιπωρία?

--- Τέλος παράθεσης ---

Πρώτη φορά το ακούω. ( Έγραψα ένα πιστοποιητικό θανάτου πριν λίγες μέρες, εδώ στην Καβάλα, χωρίς κανένα πρόβλημα).

spyros:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε ένα πιστοποιητικό θανάτου μου ζήτησαν από το γραφείο τελετών να μεταβώ εγώ ο ίδιος σε αστυνομικό τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής και ότι έχει αλλάξει ο νόμος που ως τώρα τους έδινε το δικαίωμα να κάνουν αυτοί την όλη διαδικασία στον οικείο ιατρικό σύλλογο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, έτσι ισχύει (και λογικό το βρίσκω, αφού γνήσιο της υπογραφής σου δεν μπορεί να πάρει κανείς άλλος για σένα). Όσες φορές έχει χρειαστεί να δώσω πιστοποιητικό θανάτου, φεύγοντας περνάμε πάντα με ένα συγγενή από το αστυνομικό τμήμα. Ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις είναι να δώσεις από πριν δείγμα υπογραφής στο ληξιαρχείο του Δήμου (ή των Δήμων) όπου κατατίθενται τα πιστοποιητικά των θανόντων της περιοχής που "καλύπτεις". Αν βέβαια σου τύχει να πρέπει να υπογράψεις για κάποιον από άλλο Δήμο, πάλι πρέπει να πας στο τμήμα.

fanisgp:
Σε μας μόνο αν φεύγει ο εκλιπών για ταφή εκτός νομού.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση