Γενικά > Νομικά θέματα
Πιστοποιητικό θανάτου.
Αρχίατρος:
Να υποθέσω σχετικής Ειδικότητας ; Δλδ θα ήταν κάπως... άκυρο να μεταβεί στην οικία ένας γνωστός... ΕΣΥτης Ορθοπαιδικός και να δώσει πιστοποιητικό θανάτου για να γλυτώσουν οι οικείοι το 50άρικο του Γ.Ι ή παθολόγου που θα κληθεί !
silvertaur:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυναται ιατρος του Δημοσιου εκτος εργασιας-ωραριου-εφημεριας να μεταβει στην οικια του θανοντος, να πιστοποιησει και να δωσει πιστοποιητικο θανατου; (αναφερομαι σε περιστατικα που γνωριζει και τον καλουν οι συγγενεις)
--- Τέλος παράθεσης ---
Δε χρειάζεται και σφραγίδα του φορέα όπου εργάζεται ο γιατρός;
--- Τέλος παράθεσης ---
Στο πρωην ΙΚΑ-μετεπειτα Μοναδα Υγειας-και τωρα Κεντρο Υγειας δεν υπαρχει στρογγυλη σφραγιδα. Στρογγυλη δεν εμπαινε ουτε οταν ως ειδικευομενος στο νοοσοκομειο εδινα πιστοποιητικο.
Αν μεταβεις στην οικεια του θανοντος δε χρειαζεται και το γνησιο της υπογραφης μετεπειτα στην αστυνομια;
Σε αλλο σχολιο πιο κατω: γνωριζω ιδιωτη χειρουργο που προσφατως πιστοποιησε θανατο υπερηλικα (με ουδεμια χειρουργικη παθηση-επιπλοκη).
nikmix:
Η ιδιότητά μας ως ιατροί μας επιτρέπει αυτοδίκαια να είμαστε ικανοί να πιστοποιούμε τον θάνατο ανεξαρτήτως αιτίας και ασχέτως ειδικότητας.Από εκεί και πέρα το να βρεις ακριβώς την αιτία θανάτου όταν δεν είναι ξεκάθαρη και προφανής είναι δύσκολο για ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας πλην ιατροδικαστών.
Οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να θεωρείται άτοπο ένας χειρουργός πχ να αποκλείεται από την εξακρίβωση θανάτου και την αναγραφή πιστοποιητικού ενός θανόντος από παθολογικά αίτια,εκτός αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (πχ αιφνίδιος θάνατος,κλπ) να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.
Ορθοπαιδικός:
Νομίζω η απάντηση του Τάσου ως πλέον ειδικός καλύπτει καλά το θέμα. Για τις σφραγίδες και τις πολλαπλές γραφειοκρατίες τα πράγματα ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή και το επίπεδο μόρφωσης του ληξίαρχου... (αν υπάρχει διαθέσιμη καμιά στρογγυλή σφραγίδα πάντως καλό είναι να προστεθεί. Δίνει άλλο αέρα στο έγγραφο)
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...
Ειμαι καινουργιος γιατρος, αγροτικος σε αγονο Π.Ι., και ειμαι ο μονος γιατρος στον συγκεκριμενο δημο. Η αποσταση μου απο το κοντινοτερο νοσοκομειο ειναι περιπου 2 ωρες. Ο λογος που σας δινω αυτα τα "γεωγραφικα" στοιχεια ειναι γιατι προ 2 μηνου με καλεσαν σε ενα χωριο, το οποιο ειναι της αρμοδιοτητας μου για να υπογραψω ένα πιστοποιητικο θανατου. Επικοινωνησα με τον επιμελητη μου στο Κ.Υ. ο οποιος μου ειπε οτι αγροτικοι μπορουν να υπογραψουν πιστοιποιητικα θανάτου ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Πιστοποιητικό θανάτου έχει το δικαίωμα να συμπληρώσει και να υπογράψει ο έχων άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος, εγγεγραμμένος σε ιατρικό σύλλογο.
Πιστοποιητικά θανάτου υπογράφουν είτε οι θεράποντες ιατροί είτε "άλλοι" ιατροί, εφόσον έχουν τη δυνατότητα να διαγνώσουν τα ακριβή αίτια θανάτου.
Το πιστοποιητικό θανάτου τροποποιείται μόνο με δικαστική απόφαση και με επιβολή προστίμου.
Στη θέση σου δε θα υπέγραφα ξανά πιστοποιητικό θανάτου εφόσον δεν είμαι ο θεράπων ιατρός.......
Τη μία στιγμή σε ικετεύουν να υπογράψεις το πιστοποιητικό θανάτου και μετά την κηδεία σε τρέχουν στα δικαστήρια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Argirios Argiriou:
11/09/2018
Νέα φόρμα Πιστοποιητικού Θανάτου.
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση