Βασικά αυτός που θα σε παραπέμψει πρεπει να τεκμηριώσει την παραπομπή του.
Ειναι αδύνατο να πείσεις πως δεν εισαι ελέφαντας.....
Η απλή κοινωνική επαφή δεν ειναι πειθαρχικό αδίκημα.Και δεν ξέρω κι αν η ερωτική επαφή είναι , στο βαθμό που λαμβάνει χώρα μακριά από τον χώρο εργασίας και αφορά ενηλικα ατομα ικάνα για consent...
Η "τεκμηρίωση" -στοιχειοθέτηση της παραπομπής του στο ΔΣ του Νοσοκομείου (για φαντάσου, αιτούμενος Απόλυση του ειδικευομένου...)
(*1)θα είναι, ακριβώς, το ότι
ΔΕΝ ακολούθησες τις ρητές υποδείξεις του,στο να μην έχεις καμία κοινωνική επαφή με τους ασθενείς σου, από τη στιγμή του εξιτηρίου τους και μετά
Άλλο το αν, η παραπάνω "τεκμηρίωση", ενδεχομένως,
δεν έχει καμία νομική βάση,
και εκπορεύεται από την προσωπική (έως αυθαίρετη) "βούληση" του εκάστοτε Δ/ντή...
Οι κοινωνικές επαφές οποιουδήποτε τύπου πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι επηρεάζουν τη θεραπευτική σχέση. Έτσι, όσο πιο έντονες και... περίπλοκες είναι, τόσο περισσότερο απομακρύνουν από τον αρχικό στόχο. Αν βέβαια το θεραπευτικό κομμάτι έχει ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο.
Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι,
η κοινωνική επαφή,
όταν πραγματικά αποπνέει αμεσότητα και αλήθεια ψυχής -όσο "ρομαντικό" κι αν ακούγεται...
Επειδή ακριβώς, πολλές φορές, ο ασθενής έχει εκπληκτικό ένστικτο (!)
μπορεί να λειτουργήσει και σαν placebo...
(*1) -Σίγουρα ορατός (ρεαλιστικά...) κίνδυνος τέτοιος, δεν υπάρχει...
Όμως, και μόνο που το σκέφτομαι ρε μάγκα μου, γίνομαι τούρκος...
Ελπίζω να μην κάνω χρήση του ασφαλιστήριου συμβολαίου "νομικής προστασίας ιατρών", που έχω ήδη, με τον διορισμό μου, ανοίξει...
Γιατί, πέρα από υπεράσπισή μου,
μου δίνει το δικαίωμα, να διεκδικήσω και αποζημίωση για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη...
Γιατί,
ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ,
ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΕΙΝΑΙ (= αμαύρωση της κοινωνικής σου υπόστασης ως άτομο και γιατρός), το ενδεχόμενο συμβάν "της παραπομπής σου σε ΔΣ με προοπτική απόλυσης..."
Κι αυτό γιατί,
επειδή ο κάθε Δ/ντής ερμηνεύει,
κατά τον δοκούν, τον κατά τ'άλλα
επίσημο νόμο του κράτους...
Δηλαδή, τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας...