ΠΟΛΥ καλά κάνουν οι συνάδελφοι και φεύγουν.
Προσωπικά ενθαρρύνω όλο και περισσότερους, μιας και εγώ είμαι στην αναζήτηση θέσης στο εξωτερικό.
Δυστυχώς επικρατεί μια πολύ άσχημη νοοτροπία στους Επιμελητές των Ελληνικών Νοσοκομείων, του στυλ "τα έκανα και εγώ (λάντζα-δουλοπρεπής συμπεριφορά), καν' τα και εσύ τώρα".
Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ο ειδικεύομενος έχει την εναλλακτική του εξωτερικού, κάτι που στην εποχή τους αφορούσε πολύ λίγους.
Δεν θα μιλήσω προσωπικά, αλλά για Κλινική του Νοσοκομείου που εργάζομαι, την ΩΡΛ.
Στην ΩΡΛ Κλινική λοιπόν, ένας ειδικεύομενος έχει ήδη φύγει καθώς βρήκε θέση στην Γερμανία, ενώ η έτερη ειδικεύομενη φεύγει αυτές τις μέρες. Θα απομείνουν πίσω οι Επιμελητές να τρέχουν την λάντζα, εξιτήρια κτλ.
Ο λόγος ;
Πέραν των εξευτιλιστικών μισθών, η ανύπαρκτη εκπαίδευση. Σε έναν χρόνο Ειδικότητας, η ειδικεύομενη ζήτημα να έκανε μια αμυγδαλεκτομή μόνη της !
Όταν ρώτησα Επιμελητή της Κλινικής της γιατί έτσι, η απάντηση που πήρα ήταν "δεν είναι σαν τα δικά σας χειρουργεία (Γ/Χ), οι αμυγδαλεκτομές ματώνουν"... λες και η κοιλιά δεν ματώνει ! ! !
Όλες αυτές οι π@π@αροδικαιολογίες λοιπόν γιατί απλούστατα δεν θέλουν (και δεν έχουν κανένα λόγο) να εκπαιδεύσουν.
Γιατί να το κάνουν φυσικά ;
Τους απείλησε το Υπουργείο ότι θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ να προσφέρουν ειδίκευση τα Νοσοκομεία που ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ χειρουργεία στους ειδικεύομενους ; Όχι.
Μήπως απαιτούνται κάποια κονδύλια για να ελέγξουν ποιά Νοσοκομεία ΔΕΝ δίνουν χειρουργεία σε ειδικεύομενους χειρουργικών Ειδικοτήτων ; Όχι.
ΓΙΑΤΙ επομένως να κάνει κάποιος Ειδικότητα στην Ελλάδα ;
Μπορεί να τελειώσει χειρουργική Ειδικότητα και να είναι ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ (έχω δει αρκετούς τέτοιους).
Τα χρήματα είναι εξευτελιστικά.
Το μόνο που απομένει είναι η "ποιότητα ζωής", ο καφές στο Κολωνάκι, τα 3ήμερα στα νησιά και οι προσωπικοί λόγοι (ή αλλιώς γκόμενα ή ηλικιωμένοι γονείς που χρειάζονται φροντίδα κτλ.)
Υ.Γ
Αξίζει να διαβάσετε την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος που δημοσιεύεται απ' τους Καρδιολόγους του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Στα περισσότερα σημεία της κλαίγονται που δεν έχουν ειδικεύομενους.
Απορία: αν είναι τόσο γαμάτη (από εκπαιδευτικής άποψης) η Καρδιολογική του Αγρινίου, γιατί δεν σταυρώνουν ειδικεύομενο ; ; ;