Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πρακτικά προβλήματα από τους περιορισμούς στις ιατρικές εξετάσεις και πράξεις

<< < (7/16) > >>

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔιακρίνω μια ελαφρά κακία έναντι των μικροβιολόγων;
Οι τιμές του ΕΟΠΥΥ είναι ξεφτιλισμένες, γιατί διαμαρτυρόμαστε που παίρνουν "τσάμπα" 4 ευρώ (δεν θυμάμαι καλά) για την LDL;

--- Τέλος παράθεσης ---

1.Οι μικροβιολογοι ειναι συνάδελφοί μας και δε νομίζω καποιος να εχει στοχευμένο πρόβλημα μαζί τους.Ισα-ισα που συνεργαζόμαστε για τον ασθενή και προσωπικά εχω άριστη σχέση μέχρι σήμερα.Οταν ομως ως Γενικός Ιατρός υπόκειμαι σε περιορισμούς και ελέγχους από τον ΕΟΠΥΥ και καλουμε να συνταγογραφώ το "κάτι παραπάνω" για το συνάδελφο-μικροβιολόγο  εκει με συγχωρείς αλλά οι δρόμοι μας χωριζουν αφου στο τέλος ΜΟΝΟ εγώ θα κληθω για εξηγήσεις απο τον ΕΟΠΥΥ.

2.Αν ειναι "τσάμπα" τα 4 ευρω για μια και μονο εξέταση τι να πει ο συνάδελφος-συνταγογράφος που με ΜΟΝΟ 5 ευρω γράφει συνταγη μηνός με 3 σκευάσματα?Εδώ και αν μιλάμε για ξεφτίλα...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος2.Αν ειναι "τσάμπα" τα 4 ευρω για μια και μονο εξέταση τι να πει ο συνάδελφος-συνταγογράφος που με ΜΟΝΟ 5 ευρω γράφει συνταγη μηνός με 3 σκευάσματα?Εδώ και αν μιλάμε για ξεφτίλα...

--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά μια χαρά τα βρίσκω τα 5 ευρώ για το συνάδελφο συνταγογράφο για δουλειά/σφραγίδα 2 λεπτών. (αν και οι περισσότεροι έχουν ταρίφα 10)
Εδώ μιλάμε να ζητάμε μόνο LDL από μικροβιολόγο! Σε κανένα σημείο δεν είπα να γράφουμε εξετάσεις που δεν γίνονται για να καλύψουμε άλλες. Η LDL είναι η εξαίρεση. Ας την κόψει ο ΕΟΠΥΥ αφού στηρίζεται σε τύπο.
Υπολόγισε λοιπόν αναλώσιμα (σύριγγα, μπουκαλάκια κλπ) αντιδραστήρια για ολική, HDL και τριγλυκερίδια για να υπολογίσει μια LDL.
Κι όλα αυτά για να πάρει 60 λεπτά από τον ασθενή και ίσως 3,4 ευρώ κάποτε από τον ΕΟΠΥΥ. Τον ωθείς ουσιαστικά να βγάλει μια τιμή από το κεφάλι του και να την γράψει ή αν είναι πιο πονηρός να διερευνήσει ιστορικό αν είναι δικός του πελάτης ή να ρωτήσει προηγούμενες τιμές αν δεν είναι πελάτης του, αν παίρνει φάρμακα, αν άλλαξε φάρμακα, αν άλλαξε τρόπο ζωής και να σου δώσει ένα ταιριαστό νούμερο! Κι άντε μετά εσύ να κρίνεις την αγωγή σου μ' αυτό το αποτέλεσμα κι έχοντας παράλληλα την ψευδαίσθηση ότι γλίτωσες τον ασθενή και τον ΕΟΠΥΥ από 3 εξετάσεις.
Όπως έγραψα παραπάνω χίλιες φορές να γράφουμε ολική, HDL και τριγλυκερίδια και να μην του "χαρίζουμε" την LDL (την οποία θα υπολογίζουμε εμείς) αλλά όχι το αντίστροφο.

Harper:
Και πως εισαι σιγουρος πως και τις HDL-Ολικη -TRG δε τα βγαζει απο το...κεφαλι του?

 

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘυμάμαι ότι κάποτε έψαχνα για ένα ασφαλισμένο-ανασφάλιστο να κάνει αντισώματα έναντι των υποδοχέων της ακετυλοχολίνης (τιμολογημένα με 9,51 ευρώ), καθώς είχε την κλινική εικόνα μυασθένειας gravis. Κανένα (συμβεβλημένο) εργαστήριο δε δεχόταν να εκτελέσει το παραπεμπτικό

--- Τέλος παράθεσης ---

Μόνο το αντιδραστήριο και τα υλικά αυτής της εξέτασης υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Den Δεν ήταν μόνο το κούριερ λοιπόν

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι πως εισαι σιγουρος πως και τις HDL-Ολικη -TRG δε τα βγαζει απο το...κεφαλι του?

--- Τέλος παράθεσης ---
Να επεκταθούμε και στις άλλες εξετάσεις αν τις βγάζει από το μυαλό του;
Ένας ευσυνείδητος μικροβιολόγος για να βγάλει LDL θα υπολογίσει τα άλλα τρία. Αν του πληρώσεις μόνο LDL με κρατικό τιμολόγιο μπαίνει μέσα. Πόσες φορές θα το κάνει αυτό; Από ένα σημείο και μετά ή θα σταματήσει να κάνει μόνο LDL ή θα αρχίσει τις μαντεψιές!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση